Холодильник Hansa BK 3167.3 (FA) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

14
XIZMAT KO’RSATISH VA VAZIFALARI
Mahsulotlarni sovutish va muzlatish
bo’linmalarida saqlash
Mahsulotlarni mazkur qurilmada saqlashda
quyida sanab o’tilgan tavsiyalarga rioya qiling.
● Mahsulotlarni tovoqlarda, konteynerlarda yoki
ozuqaviy, sellofan plyonkalarga qadoqlab
saqlang. Mahsulotlarni tokchalardi bir xil
taqsimlang.
● Shunga e’tibor qaratish lozimki, mahsulotlar orqa
devorga tegmasin, chunki bu mahsulotlarning
nam va qirov bilan qoplanishiga olib kelishi
mumkin.
● Sovutgichda qaynoq narsali idishlarni qo’yish
maqsadga muvofiq emas.
● Begona hidlarni osongina o’ziga tortuvchi
mahsulotlarni, moy, sut, tvorog kabi, shuningdek,
kuchli hid tarqatadiganlarni, baliq, dudlangan
taomlar, pishloqlar kabi – tokchalarda, plyonkaga
qadoqlab yoki yopiq konteynerlarda joylashtirish
maqsadga muvofiqdir.
● Ta r k i b i d a k o ’ p m i q d o r d a s u v s a q l o v c h i
sabzavotlarning saqlanishi sabzavotlar uchun
konteynerning ustida bug’ hosil bo’lishiga
olib keladi; bu sovutish bo’linmasining to’g’ri
ishlashiga xalaqit bermaydi.
● Sabzavotlarni sovutish bo’linmasiga qo’yishdan
oldin, ularni yaxshilab quritish lozim.
● Ko’p miqdordagi namlik sabzavotlarni yaxshi
saqlanish muddatini kamaytiradi, ayniqsa
barglilarining.
● Sabzavotlarni yuvmasdan saqlash lozim. Yuvish
tabiiy himoya qatlamini yo’qotadi, shuning uchun
ularni bevosita iste’moldan oldin yuvish kerak.
● Mahsulotlarni 1, 2, 3 * savatlarga tabiiy to’ldirish
darajasigacha joylashtirish tavsiya etiladi (11a/
11b-rasmlari).**
1. Qadoqlangan mahsulotlar
2. Bug’latish tokchasi / tokcha
3. To’ldirishning tabiiy chegarasi
4. (*/***)
● Mahsulotlarni
muzlatish
bo’linmasi
bug’latgichining tokcha-panjarasiga joylashtirish
mumkin.*
● Tokchalarga mahsulotlarni shunday joylashtirish
mumkinki, ular tikcha chetidan 20-30 mmga
chiqib tursin.**
● Muzlatish bo’linmasining ichki bo’shlig’ini
samarali tarzda ishlatish uchun pastgi
tarnovchani olish va mahsulotlarni bo’linmaning
ostiga joylashtirish mumkin.*
Mahsulotlarni muzlatish**
● Q a r u y b b a r c h a o z i q - o v q a t m a h s u l o t l a r i n i
muzlatish mumkin, toza-toza iste’mol qilinishi
lozim bo’lgan ko’katlardan tashqari, masalan
yashil salatni.
● Muzlatish uchun faqatgina oliy sifatli mahsulotlar
to’g’ri keladi, bo’laklarga bo’lingan, bir martalik
iste’molga mo’ljallangan.
● Mahsulotlarni hidi bo’lmagan, havoning, namning
va yog’larning kirishiga chidamli materiallarga
qadoqlash lozim. Eng yaxshi materiallar bo’lib
paketlar, polietilen va alyuminiy qog’ozdan
qilingan listlar hisoblanadi.
● Qadoq germetik va muzlatilgan mahsulotlarni
to’liq yopadigan bo’lishi lozim. Shisha qadoqdan
foydalanish tavsiya qilinmaydi.
● Yangi va iliq oziq-ovqat mahsulotlari (atrof-muhir
haroratida) allaqachon muzlatilgan mahsulotlar
bilan to’qnashmasligi lozim.
● Muzlatish bo’linmasiga bir martada bir sutka
davomida qurilmaning texnik xususiyatlari
j a d v a l i d a k o ’ r s a t i l g a n i d a n k o ’ p r o q y a n g i
mahsulotlarni joylashtirish tavsiya qilinmaydi.
● Muzlatilgan mahsulotlarning yaxshi sifatini
saqlash uchun muzlatgichning o’rta tokchasida
joylashgan muzlatilgan mahsulotrlarni shunday
qayta joylashtirish tavsiya qilinadiki, ular hali
muzlatilmaganlari bilan to’qnash kelmasin.
● B i z m u z l a t i l g a n b o ’ l a k l a r n i m u z l a t i s h
bo’linmasining bir tomoniga, muzlatish uchun
yangi bo’laklarni qarama-qarshi tomoniga, ularni
mumkin qadar yon tonom bo’linmaning orqa
devoriga mumkin qadar yaqinlashtirgan holda
joylashtirishni tavsiya qilamiz.
● Mahsulotlarni muzlatish uchun quyidagicha
belgilangan bo’shliqdan foydalaning (*/***).
●
Shuni esda saqlash lozimki, muzlatgichning
haroratiga, shuningdek, atrof-muhitning
harorati, oziq-ovqat mahsulotlari bilan
t o ’ l d i r i l i s h d a r a j a s i , e s h i k n i o c h i s h
takrorlanishi, termostatning sozlanishi ta’sir
qiladi.
●
Agar muzlatish bo’linmasining yopilishidan
so’ng eshiklar tezda ochilmasa, biz 1-2 daqiqa
davomida u yerda hosil bo’lgan vakuumetrik
bosim yo’qolguniga qadar kutishni tavsiya
qilamiz.
Muzlatilgan mahsulotlarning saqlanish muddati
ularning muzlatilishdan oldingi yangi paytidagi
sifati va saqlash harorati bilan bog’liq.
Quyidagi haroratning saqlanishi holatida: -18°C
yoki pastroq bo’lsa, quyidagi saqlash sharoitlari
tavsiya qilinadi:
Mahsulotlar
Oylar
Mol go’shti
6-8
Buzoq go’shti
3-6
Ichak-chovoq
1-2
Cho’chqa go’shti
3-6
Qush go’shti
6-8
Tuxum
3-6
Baliq
3-6
Sabzavotlar
10-12
Mevalar
10-12
*
Qurilmaning pastgi qismidagi muzlatish
bo’linmasiga ega qurilmalar uchun
** Muzlatish bo’linmali qurilmalarga kiradi (* / ***)
*** Muzlatish bo’linmali qurilmalarga kirmaydi,
markalangan (*/***)
Tez sovutish bo’linmasi muzlatilgan mahsulotlarni
saqlashga mo’ljallanmagan. Bu bo’linmada muz
bo’laklarinig tayyorlash va saqlash mumkin. ***
UZ
Содержание
- 20 ПОЗДРАВЛЯЕМ С ВЫБОРОМ ПРОДУКЦИИ МАРКИ HANSA
- 21 РЕКОМЕНДАЦИИ ОТНОСИТЕЛЬНО БЕЗОПАСНОСТИ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ
- 24 УСТАНОВКА И УСЛОВИЯ РАБОТЫ УСТРОЙСТВА; Установка перед первым
- 25 ОБСЛУЖИВАНИЕ И ФУНКЦИИ; Регулирование температуры
- 27 КАК ЭКОНОМИЧНО ЭКСПЛУАТИРОВАТЬ ХОЛОДИЛЬНИК?; Полезные советы
- 28 РАЗМОРАЖИВАНИЕ, ОЧИСТКА И ТЕХОБСЛУЖИВАНИЕ
- 29 ОБНАРУЖЕНИЕ НЕИСПРАВНОСТЕЙ
- 30 ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ; ЛИКВИДАЦИЯ/УТИЛИЗАЦИЯ УСТРОЙ; КЛИМАТИЧЕСКИЙ КЛАСС; Климатический класс
- 31 ГАРАНТИЯ; Гарантия; Производитель свидетельствует
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)