Gorenje BM1200BK - Инструкция по эксплуатации - Страница 7

Хлебопечки Gorenje BM1200BK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 78
Загружаем инструкцию
background image

 

 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

 

 

Obvestilo:

 

največja dovoljena količina moke ali kvasa je zapisana v receptu.   

3.   Na  vrhu  moke  s  prstom  naredite  majhno  luknjico,  vanjo  dajte  kvas  in  pazite,  da  ne  pride  v  stik  s 

tekočino ali soljo.  

4.  

Previdno zaprite pokrov aparata in vstavite vtič v vtičnico.  

5.   Pritisnite na gumb 

“MENU”

 

in izberite želeni program peke.  

6.   Pritisnite gumb 

“COLOR” 

in izberite želeno barvo skorje.  

7.   Pritisnite gumb 

“LOAF” 

(štruca) in izberite želeno velikost štruce. 

8.   Pritisnite  na  gumb 

“TIME+”

  ali

 

“TIME–”

 

za  nastavitev  časovnega  zamika.  Če  želite,  da  se  kruh 

začne peči takoj, izpustite ta korak.  

9.   Pritisnite gumb 

“START/STOP”

da aparat začne delovati. 

10.  

Po končani peki boste zaslišali 10 piskov. Takrat lahko pritisnete gumb 

“START/STOP” 

(

pridržite 

ga  3  sekunde),  da  zaustavite  peko  in  iz  aparata  vzemi

te  pečen  kruh.  Odprite  pokrov,  s 

kuhinjskimi  rokavicami  posodo  za  kruh  zasukajte  v  nasprotni  smeri  urinega  kazalca  in  vzemite 
posodo iz aparata.  

Opozorilo:  posoda  za  kruh  je  lahko  zelo  vroča!  Bodite  pazljivi  in  se  zaščitite  pred 
opeklinami.  

11.   Preden  vzamete  kruh  iz  posode  za  kruh, 

naj  se  posoda  ohladi.  Z  lopaticami  nežno  odmaknite 

kruh od robov posode.  

12.  

Posodo  za  kruh  obrnite  navzdol  na  kovinski  žičnati  podstavek  ali  pa  očistite kuhalno  površino  in 
nežno pretresite posodo, da kruh sam pade ven.  

13.  

Preden  kruh  narežete,  naj  se  ohlaja  približno  20  minut.  Priporočamo  vam,  da  kruh  narežete  z 
električnim  rezalnikom  ali  nazobčanim  ročnim  nožem  za  kruh,  ne  pa  z  nožem  za  sadje  ali 
kuhinjskim nožem, saj lahko narežemo neenakomerne in natrgane kose.  

14.  

Če vas po končani peki ni blizu aparata, da bi ga izključili s pritiskom na gumb 

“START/STOP”

bo aparat avtomatsko hranil kruh na toplem še približno eno uro. Ko se čas ohranjanja na toplem 
konča, boste zaslišali piske. 

15.  

Po  končani  peki  oziroma  ko  aparat  za  peko  kruha  ni  v  uporabi,  ga  izključite  iz  električne 
napeljave.  

 

Obvestilo:

 

Preden  štruco  narežete,  uporabite  kavelj,  s  katerim  odstranite  lopatko  za  mešanje,  skrito 

na dnu štruce. Štruca je vroča, zato lopatke ne odstranjujte s prosto roko, pač pa uporabite kuhinjske 
rokavice 

ali kakšno drugo zaščito za roke. 

 

Nasvet:

 

Če  kruha  ne  pojeste  do  konca,  vam  svetujemo  hrambo  preostalega  kruha  v  nepropustni 

plastični  vrečki  ali  posodi  za  hrambo  kruha.  Kruh  lahko  hranite  še  tri  dni  na  sobni  temperaturi.  Če  z a 
hrambo potrebujete več kot 3 dni, ga dajte v zaprto plastično vrečko ali posodo in postavite v hladilnik. 
Tam  se  bo  ohranil  največ  10  dni.  Ker  doma  narejen  kruh  ne  vsebuje  konzervansov,  ne  more  ostati 
svež dlje kot tisti v trgovini.  

Čiščenje in vzdrževanje: 

Pred čiščenjem aparat za peko izklopite iz električnega omrežja in ga pustite, da se ohladi. 
1. 

P

osoda  za  peko  kruha:  odstranite  posodo  iz  apraata  s  potegom  za  ročaj.  Notranji  in  zunanji  del 

posode očistite z vlažno krpo. Ne uporabljajte grobih ali agresivnih čistil. Preden posodo ponovno 
uporabite, 

jo popolnoma osušite.  

 
Obvestilo

: Vstavite posodo za peko kruha in potisnite navzdol, ko je 

v pravem položaju. Če posode ni  

mogoče vstaviti, jo rahlo poravnajte v pravi položaj in nato potisnite navzdol.   
 

Kvas ali pecilni prašek 
 
Suhe sestavine (moka, sladkor…) 
 
Voda ali druga tekočina 
 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1200BK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"