Gorenje BM1200BK - Инструкция по эксплуатации - Страница 6

Хлебопечки Gorenje BM1200BK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 78
Загружаем инструкцию
background image

 

 

Funkcijo »

Časovni zamik

« nastavite v naslednjih korakih: 

1. 

Izberite svoj meni (program oz. način peke) ter barvo in velikost štruce. 

2. 

Ko se odločite, kdaj naj bo vaš kruh pečen, pritisnete gumb 

“TIME+”

 ali

 

“TIME–”

. Prosimo, da 

upoštevate, da je čas pečenja vključen v časovni zamik. Denimo, da je ura 20.30, vi pa želite, da 
je kruh pripravljen ob 7.00 naslednjega jutra; čas zamika je torej 10 ur in 30 minut. Večkrat 
zapored pritisnite gumb 

“TIME+” 

ali

 

“TIME–”

, dokler se na ekranu ne izpiše 10:30. Ob vsakem 

pritisku na gumb 

“TIME+” 

ali

 

“TIME–” 

se nastavljen zamik podaljša ali skrajša za 10 minut. Če 

pritisnite gumb 

“TIME+” 

ali

 

“TIME–” 

in ga držite 2 sekundi, se bo nastavljen zamik podaljševal 

oz. skrajšal hitreje. Najdaljši čas zamika je 13 ur.  

3. 

Pritisnite gumb "

START/STOP"

, da aktivirate peko z zamikom. Na ekranu bosta prikazana 

utripajoča pika ter odštevanje preostalega časa. 

 
OPOMBA:  Ne  uporabljajte  funkcije  časovni  zamik,  kadar  pečete  s  pokvarljivimi  sestavinami,  kot  so 
jajca, mleko, smetana ali sir.  

OHRANJANJE NA TOPLEM 

Kruh  lahko  avtomatsko  ohranjate  topel 

eno  uro  po  končani  peki.  Če  želite  kruh  med  ohranjanjem  na 

toplem vzeti iz aparata, pred tem izključite program s pritiskom na gumb START/STOP. 

 

OPOMBA: Programa Testo (dough) in Marmelada (JAM) nimata funkcije ohranjanje na toplem.  

SPOMIN 

Če  med  izvajanjem  programa  peke  kruha  pride  do  motenj  v  električni  napeljavi,  se  bo  program 
avtomatsko  začel  izvajati  naprej  po  10  minutah,  tudi  če  gumba 

“START/STOP” 

ne  pritisnemo.  Če 

motnja  traja  dlje  kot  10  minut,  se  izbrani  program  ne  bo  ohranil  v  spominu.  V  tem  primeru  odstranite 
sestavine iz posode za kruh, van

jo vsujte nove in ponovno vključite aparat. Če se motnja zgodi preden 

testo začne vzhajati, preprosto ponovno pritisnete gumb 

“START/STOP”

 

in program se prične izvajati 

od začetka.  

SOBNA TEMPERATURA 

Aparat za peko kruha dobro deluje 

v širokem razponu temperature, vendar je možna razlika v velikosti 

štruce v zelo topli in zelo mrzli sobi. Predlagamo vam, da je sobna temperatura, v kateri imate aparat, 
med 15°C in 34°C. 

OPOZORILO NA ZASLONU: 

1. 

Če po pritisku na gumb 

“START/STOP” 

na prikazovalniku piše “

H HH

”, je temperatura v posodi 

previsoka, slišali pa boste 5 piskov.

 

V tem primeru ustavite program. Odprite pokrov in počakajte 

10 do 20 minut, da se aparat ohladi. 

Aparat postavite v okolje z njžjo sobno temperaturo.  

2.     

Če po pritisku na gumb 

“START/STOP” 

na prikazovalniku piše “

L LL

”, je temperatura v posodi  

za    peko  kruha  preniz

ka,  slišali  pa  boste  5  piskov.  Aparat  postavite  v  okolje  z  višjo  sobno 

temperaturo.  

3.  

Če po pritisku na gumb 

“START/STOP” 

na prikazovalniku piše “

E E0

” ali “

E E1

”, to pomeni, da 

senzor za temperaturo ne deluje dobro. V tem primeru prosimo, da senzor za temperaturo 
pregleda pooblaščeni serviser.  

POSTOPEK PEKE KRUHA 

1.   Posodo  za  kruh  postavite  na  svoje  mesto,  jo  zasukajte  v  smeri  urinega  kazalca,  da  z  zaskokom 

skoči  v  pravilni  položaj.  Lopatko  za  mešanje  fiksirajte  na  os.  Priporočamo,  da  lopatko  pred 
fiksiranjem na os namažete z margarino, odporno proti vročini, da se nanjo ne bi prijemalo testo, 
hkrati pa boste lopatko veliko lažje izvlekli iz pečenega kruha.  

2.   Sestavine  vsujte  v  posodo  za  kruh.  Pozorno  sledite  vrstnemu  redu  navodil  v  receptu.  Ponavadi 

najprej  vlijemo  vodo  ali  drugo  tekočino,  nato  dodamo  sladkor,  sol  in  moko,  šele  na  koncu  pa 
dodamo kvas ali pecilni prašek.  

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1200BK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"