Zelmer ZFD1005 - Инструкция по эксплуатации - Страница 33

Сушилки для овощей и фруктов Zelmer ZFD1005 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 56
Загружаем инструкцию
background image

33

PL

RO

. Conținutul natural de zahăr și acizi din numeroase fructe le permite să fie
depozitate intervale de timp mai lungi.
. Dacă sunt ambalate și depozitate corect, majoritatea fructelor pot dura circa un an, iar legumele pot fi 

depozitate până la 6 luni.
. Nu consumați fructe și legume care arată vreun semn de deteriorare.

REHIDRATAREA ALIMENTELOR

Alimentele care au fost deshidratate pot fi rehidratate în apă; aceasta se poate realiza în 3 moduri:
. Fructele și legumele pot fi înmuiate în apă timp de 2-6 ore; asigurați-vă că sunt păstrate la frigider pe 

durata acestui proces.
. Pot fi înmuiate în apă clocotită timp de 5-10 minute, până au ajuns la consistența dorită.
. Puteți rehidrata fructele și legumele și gătindu-le. Nu adăugați condimente sau zahăr pe parcursul 

acestui proces. O regulă generală bună este să se utilizeze 2 căni de apă pentru fructe și să le lăsați să 

fiarbă înăbușit.

ÎNTREȚINERE ȘI CURĂȚARE

. Tăvile aparatului de deshidratare se pot spăla în mașina de spălat vase.
. În nici un caz nu scufundați unitatea principală în apă sau vreun alt lichid.
. Curățați cu o lavetă ușor umezită și uscați bine înainte de depozitare.
. Depozitați aparatul într-un mediu curat și lipsit de umezeală, preferabil în ambalajul original.

REȚETE

Cum se prepară carnea uscată de vită

Ca la aproape toate alimentele, este important să începeți cu o bucată de carne de bună calitate. Alegeți 

o bucată de carne macră sau o felie rotundă de circa trei-patru centimetri grosime, înlăturați grăsimea în 

exces și tendoanele. Grăsimea afectează cât de bine se va usca carnea iar tendoanele vor face carnea 

uscată de vită să fie greu de mestecat.
Pentru o feliere mai ușoară, puneți carnea în congelator timp de circa 30 de minute pentru a îngheța 

parțial. Apoi întoarceți-o pe cealaltă parte și lăsați-o la congelat încă 15 minute. Tăiați perpendicular pe 

fibra musculară, în fâșii de circa 3 milimetri.
Marinați fâșiile timp de trei ore. Scurgeți fâșiile marinate pe un șervet de hârtie și așezați-le pe tava de 

uscare.
Nu uitați să protejați aparatul de deshidratare de alimentele care picură (folosiți o folie de copt cu Teflon); 

deshidratați până când fâșiile sunt destul de uscate și se pot îndoi fără să se rupă. Aceasta va dura 6-16 

ore. Spre deosebire de alte tipuri de carne uscată, carnea uscată de vită trebuie să fie gumoasă, dar nu 

sfărâmicioasă.

Carne uscată de vită marinată

1/2 cană de sos de soia
2 linguri de zahăr brun.
1/2 cană de sos Worcestershire
1/2 linguriță pudră de ceapă
Cățel de usturoi, zdrobit
2 linguri de ketchup
1 până la 1 3/4 lingurițe de sare
1/2 linguriță de piper

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer ZFD1005?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"