VITEK VT-5056 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Сушилки для овощей и фруктов VITEK VT-5056 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 28
Загружаем инструкцию
background image

5

ENGLISH          

Preprocessing of fruits

– 

You  can  use  pine  apple,  lemon,  orange  or  lime 

juice  to  keep  natural  color  of  fruits.  Dip  the 

fruits  pieces  into  the  juice  for  2  minutes,  then 

let  them  dry  and  put  them  on  the  trays  for 

dehydration  (4). 

– 

Use natural juice made of the same type of fruits 

that  are  intended  for  drying  (for  instance,  apple 

juice  for  apples)  to  enhance  the  natural  taste  of 

fruits. Dilute 1/4 glass of juice with two glasses of 

water; soak the fruits in the solution for 2 hours.

– 

Some fruits are covered with layer of natural wax 

(dates, grapes, cranberry, plums etc.). To remove 

the wax and speed up the drying of products put 

them into boiling water for 1-2 minutes. 

Preprocessing of vegetables

Preprocessing  of  vegetables  destroys  ferments 

that  cause  the  change  of  taste  of  products  during 

the storage. 

Steam  treatment  or  microwave  oven  treatment  of 

vegetables is more preferable than boiling water.

– 

Put  the  vegetables  on  the  upper  tray  of  a  food 

steamer  and  warm  them  up  for  2-3  minutes. 

Right after that put vegetables on the trays (4).

– 

Put  the  vegetables  into  the  container  suitable 

for microwave oven, add some water. Cover the 

container  with  a  lid  and  put  it  into  a  microwave 

oven. Set the time which makes 1/4 of the time 

of  cooking,  specified  in  the  instruction  manual 

for  your  microwave  oven.  Put  ready  vegetables 

on the trays (4).

– 

Put  the  pieces  of  vegetables  into  boiling  water 

for 3-4 minutes, dry them with paper towel and 

then put on the trays for dehydration (4).

DEHYDRATION TIME 

The  time  of  dehydration  for  every  ingredient  is  set 

individually and depends on the quality and size of 

the  used  food  products,  temperature  and  relative 

humidity of the room. 

After  learning  the  food  dehydrator  better,  you  will 

be  able  to  set  the  desired  time  of  dehydration  by 

yourself.

Ready  fruits  should  be  soft,  without  moisture. 

Overdried fruits are stored worse and contain fewer 

nutrients. 

Dried vegetables should be hard and brittle. 

Note: If you didn’t dry all products at a time, you can 

continue drying at any appropriate time. In this case 

let  the  products  in  the  trays  (4)  cool  down  to  room 

temperature,  put  them  into  polyethylene  bags  or 

food containers and place them in the freezer.

ADDITIONAL FUNCTIONS

Herbs, flowers, spices

– 

Practically all herbs are suitable for drying. 

– 

Dry  spice  herbs  together  with  stems,  separate 

leaves from stems after drying.

– 

Make  sure  that  the  herbs  are  well-dried;  other-

wise they may start to rot.

– 

You  can  use  dried  flowers  for  making  fragrant 

sachets.

Drying of meat and fish

– 

You  can  dry  raw  or  cooked  meat  or  fish. 

Preprocessing of meat or fish keeps you healthy 

and is obligatory. 

– 

You  can  use  dried  meat  or  fish  for  making  first 

or  main  courses.  Before  use  soak  it  in  water  or 

broth for 1 hour. 

– 

Dry only lean meat without fat (for instance, beef 

or poultry meat) and only fresh fish.

– 

Keep  fish  and  meat  in  the  marinade  or  boil 

before cooking.

Recipe of the marinade

0,5 glass soy sauce

1 tea spoon cut garlic

2 tbl. spoons tomato paste

1,25 tea spoon salt

0,5 tea spoon ground pepper

Cooking of jerked beef

Cut  beef  into  small  pieces  against  fiber.  Put  the 

pieces  of  meat  into  the  marinade  for  3  hours,  then 

remove  and  dry.  Put  the  pieces  on  the  trays  for 

dehydration,  dry  for  8-15  hours.  Keep  jerked  beef 

in hermetic package at room temperature no longer 

than 2  weeks, in the fridge – no longer than 3 months.

Cooking of dried fish

Do not use frozen fish for drying. Remove the bones, 

cut the fish into pieces. Put fish into salt solution (half 

a  glass  of  salt  with  1L  water)  and  put  the  container 

into  the  fridge  for  30  minutes,  then  remove  fish 

pieces and dry. Put fish pieces on the plate, add salt 

and spice (1 tea spoon salt for 1 kg fish). Cover the 

plate and put it into the fridge for 6 hours.

Put the pieces of fish on the trays for dehydration (4) 

and dry till the juice stops dripping. Keep the prepared 

fish in the fridge for no longer than 3  months.

Drying of cooked fish or meat

Boil  the  fish  or  meat  before  cooking.  Remove  the 

fat,  cut  the  products  into  cubes.  Dry  until  ready. 

Keep in hermetic package at room temperature no 

longer than 2 weeks, in the fridge - no longer than 

3 months.

Storage of food

Proper package prolongs storage life of dried food. 

– 

Let  the  products  cool  down  completely  after 

drying,  then  pack  them  into  hermetic  plastic 

IM VT-5056.indd   5

19.09.2018   10:34:12

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-5056?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"