VITEK VT-5056 - Инструкция по эксплуатации - Страница 4

Сушилки для овощей и фруктов VITEK VT-5056 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 28
Загружаем инструкцию
background image

4

 ENGLISH

– 

Wash the trays for dehydration (4) and the base 

(5) with warm water and a neutral detergent, dry 

them thoroughly.

– 

Clean the lid with the motor unit (1) with a slightly 

damp cloth and then wipe dry.

Attention!  Never  immerse  the  lid  with  the  motor 

unit  (1)  into  water  or  other  liquids.  Provide  that 

water does not get into the ventilation openings (3).

USAGE

– 

Place  the  base  (5)  on  a  flat  steady  heat-resis-

tant surface.

– 

Install  the  tray  for  dehydration  with  handles  on 

the base (5), then install the tray without handles 

and proceed in the same order. The last installed 

tray for dehydration should be without handles.

– 

Install the lid with the motor unit (1) on the trays 

for dehydration (4).

– 

Insert the power plug into the mains socket.

– 

Switch  the  dehydrator  on  for  approximately 

30  minutes  without  food  products,  to  do  this 

set  the  operation  mode  switch  (2)  to  the  posi-

tion «2».

Note:  -  when  the  unit  is  switched  on  for  the  first 

time  some  foreign  smell  from  the  heating  element 

is possible, this is normal.

– 

Switch  the  dehydrator  off  by  setting  the  opera-

tion mode switch (2) to the position «0».

– 

Before  dehydration  wash  the  foodstuffs,  dry 

them and cut into small pieces.

– 

Put the foodstuffs on the trays for dehydration  (4) 

in such way to provide hot air circulation between 

the pieces of food. Remember that hot air should 

circulate freely in the trays for dehydration (4).

– 

Switch  the  dehydrator  on  by  setting  the  opera-

tion mode switch (2) to the position «1 or 2».

– 

If  the  food  pieces  are  thin  and  small,  use  the 

dehydration  mode  «1».  For  big  and  thick  food 

pieces use the dehydration mode «2».

Notes: 

– 

the  dehydrator  works  on  the  principle  of  natu-

ral air convection, so the ingredients located on 

the  lower  trays  are  exposed  to  hotter  and  drier 

air and so they are dried faster.

– 

for  the  best  results  of  dehydration  we  recom-

mend  placing  moister  food  on  the  lower  trays 

and interchange the lower and upper trays peri-

odically. 

– 

before interchanging the trays switch the unit off 

by  setting  the  operation  mode  switch  (2)  to  the 

«0» position and unplug the unit from the mains, 

remove  the  lid  with  the  motor  unit  (1)  and  then 

interchange the trays (4).

– 

After the dehydration is finished, switch the unit 

off  by  setting  the  operation  mode  switch  (2)  to 

the position «0» and unplug the unit.

Notes:

– 

check the food readiness every hour. 

– 

if  products  are  dried  unevenly,  we  recommend 

turning them and interchanging the trays (4) for 

more even dehydration.

– 

time  of  drying  for  every  type  of  product  is  set 

individually and depends on the quality and size 

of the used food products, temperature and rel-

ative humidity of the room. 

– 

Let the unit and dried foodstuffs cool down.

– 

Pack  the  ready  products  into  packages  or  jars, 

put  away  for  storage  (see  the  chapter  «Storage 

of food»).

RECOMMENDATIONS 

To  avoid  food  intoxication  and  intestinal  diseases 

strictly follow the recommendations below.

– 

Wash  your  hands  carefully  before  preparing 

products for dehydration.

– 

Keep  operating  surfaces  clean.  Wash  the 

trays  (4) with warm water and neutral detergent 

after  every  use.  –  Do  not  touch  the  products 

with bare hands if you have cuts, ulcers on your 

hands or if you have any skin diseases.

– 

Checking  the  food  readiness,  do  not  touch  the 

products  with  your  hands;  use  a  fork,  a  spatula 

or other kitchen tools.

– 

Do  not  allow  pets  to  enter  the  kitchen  during 

food dehydration.

Choosing vegetables and fruits for drying

– 

Use only fresh fruits or vegetables.

– 

Only  ripe  fruits  are  suitable  for  drying,  green 

fruits may become acquire foreign flavor. 

– 

Overripe  fruits  may  change  their  color  after 

drying. 

– 

Cut off any rotted parts.

– 

Not  all  vegetables  are  suitable  for  drying 

because  unlike  the  fruits  vegetables  contain 

less  sugar  and  acid.  It  is  recommended  to 

freeze  some  vegetables,  for  instance  broccoli 

or asparagus, better than to dry. 

– 

Vegetables are ready if they are hard and dry. 

Preparation of products

– 

Wash the products carefully. 

– 

Remove the stones and rotten parts of the fruits.

– 

If  necessary,  peel  off  the  vegetables  skin. 

Always  peel  off  the  skin  if  the  vegetables  are 

covered with wax. 

– 

Remove the fruits stalks.

– 

Cut the vegetables or fruits in slices or cubes.

– 

Berries or grapes should be dried whole.

– 

Dry the greens or spice herbs whole with stems.

– 

If you want to improve the taste and prolong the 

storage  life  of  the  products,  preprocess  them. 

This is not obligatory. 

– 

Try  drying  preprocessed  products  and  not 

processed  products  and  decide  which  way  of 

cooking suits you better.

IM VT-5056.indd   4

19.09.2018   10:34:12

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-5056?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"