Rondell RDE-1640 - Инструкция по эксплуатации - Страница 8

Хлебопечки Rondell RDE-1640 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 36
Загружаем инструкцию
background image

8

ENGLISH

 

Press  the  navigation  buttons  (12)  t  u  repeatedly  to  select 

the loaf weight     depending on the amount of the ingre-

dients  in  the  baking  form  (7).  Confirm  it  by  pressing  the 

“OK” button (18).

 

Set  the  delayed  cooking  time  by  pressing  the  navigation 

buttons (12) t  u. The delay time will be shown on the display 

(14) with digital indications (25). Confirm it by pressing the 

“OK” button (18).

Notes:  if  you  want  to  start  the  preset  program  immediately 

skip delay time setting.

 

Press  the  button  (15)  «START/STOP»  again  to  launch  the 

program.

 

During the dough kneading process the lower lid of the con-

tainer (5) will open and the supplementary ingredients will 

be added to the dough. 

 

You can control the bread making process through the view-

ing window (4) in the lid (3).

 

The sound signals inform that the program is completed.

 

After  the  automatic  program  is  over,  the  keep  warm  func-

tion will be switched on, the symbol (24)    will appear on 

the  display  (14);  the  keep  warm  function  operation  time  is 

60 minutes.

 

When the heating cycle is finished there will be a sound sig-

nal, the standard settings of the completed program will be 

shown on display (14).

 

In order to cancel the keep warm function, press and hold 

down the «START/STOP» button (15).

 

Unplug the unit.

 

Put on thermal protective potholders, open the lid (3), take 

the  form  (7)  by  the  handle,  turn  it  counterclockwise  and 

remove it from the bread maker. 

 

Let the form cool down for approximately 10 minutes.

 

Separate the pastry from the form (7) walls using a plastic 

kitchen spatula.

 

In order to remove the bread turn the form (7) upside down 

and shake it carefully.

 

Before  cutting  the  bread  remove  the  paddle  (8)  with  the 

hook (11).

 

Cut the bread with a sharp bread knife.

IMPORTANT RECOMMENDATIONS 

Ingredients

Flour

The  characteristics  of  flour  are  determined  not  only  by  the 

sort but also by the conditions of grain cultivation, process-

ing  method  and  storage.  Try  to  bake  bread  using  flour  of 

different manufacturers and grades and find the one corre-

sponding  to  your  needs.  The  basic  types  of  bread  flour  are 

wheat and rye flour. Wheat flour is more commonly used due 

to  its  nice  palatability  properties  and  high  nutrition  value  of 

pastry made of wheat flour. 

Bread flour

Bread  (refined)  flour  made  of  inner  part  of  grain  only,  con-

tains  the  maximal  gluten  quantity  that  provides  the  crumb 

elasticity and prevents bread dropping. Pastry made of bread 

flour is puffier. 

Whole-grain flour (wholemeal)

Whole-grain (wholemeal) flour is obtained by grinding whole 

wheat grains together with the membrane. This sort of flour 

is distinguished for its enhanced nutrition value. Whole-grain 

bread is usually smaller in size. In order to improve the con-

sumer properties of bread whole-wheat flour is often mixed 

with bread flour.

Corn and oatmeal flour

In  order  to  improve  the  bread  texture  and  additional  fla-

vor  properties  mix  wheat  or  rye  flour  with  corn  or  oat-

meal one.

Sugar 

Sugar  enriches  the  pastry  in  additional  flavors  and  gives 

bread  golden  color.  Sugar  is  a  nutritional  medium  for  yeast 

growth. Add to pastry not only refined but brown sugar and 

sugar powder as well.

Yeast

Yeast  growth  is  accompanied  by  emission  of  carbon  diox-

ide,  that  contributes  to  the  formation  of  porous  crumb. 

Flour and sugar are a nutritional medium for yeast growth. 

Add  fresh  compressed  yeast  or  fast-acting  yeast  powder. 

Dissolve  fresh  compressed  yeast  in  warm  liquid  (water, 

milk, etc.), and add fast-acting yeast to the flour (it does not 

require preliminary activation, i.e. adding of water). Follow 

the  recommendations  on  the  packing  or  observe  the  fol-

lowing proportions:

 

1 tea spoon of fast-acting yeast powder is equal to 1,5 of 

tea spoon of fresh compressed yeast.

 

Store  fresh  yeast  in  a  refrigerator.  Yeast  is  destructed 

at  high  temperatures,  and  in  this  case  the  dough  rises 

poorly. 

Salt

Salt gives bread additional flavor and color, but slows down 

the  yeast  growth.  Do  not  use  excessive  quantities  of  salt. 

Always  use  fine  salt  (coarse  salt  can  damage  the  form’s 

non-stick coating).

Eggs

Eggs  improve  the  structure  and  volume  of  the  pastry,  give 

additional  flavor.  Eggs  should  be  whipped  carefully  before 

adding to the dough.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Rondell RDE-1640?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"