Gorenje BM910W - Инструкция по эксплуатации - Страница 7

Хлебопечки Gorenje BM910W - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 95
Загружаем инструкцию
background image

 

POSTOPEK PEKE KRUHA 

1.   Posodo za kruh postavite na svoje mesto, jo zasukajte v smeri urinega kazalca, da z zaskokom 

skoči v pravilni položaj. Lopatko za mešanje fiksirajte na os. Priporočamo, da lopatko pred 
fiksiranjem na os namažete z margarino, odporno proti vročini, da se nanjo ne bi prijemalo testo, 
hkrati pa boste lopatko veliko lažje izvlekli iz pečenega kruha.  

2.   Sestavine vsujte v posodo za kruh. Pozorno sledite vrstnemu redu navodil v receptu. Ponavadi 

najprej vlijemo vodo ali drugo tekočino, nato dodamo sladkor, sol in moko, vedno pa šele na 
koncu d

odamo kvas ali pecilni prašek. 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

 

 

Obvestilo:

 

največja dovoljena količina moke ali kvasa je zapisana v receptu.  

 
3.   Na vrhu moke s prstom naredite majhno luknjico, vanjo dajte kvas in pazite, da ne ride v stik s 

tekočino ali soljo.  

4.  

Previdno zaprite pokrov aparata in vstavite vtič v vtičnico.  

5.  

Pritisnite na gumb »Menu« in izberite želeni program peke.  

6.   Pritisnite gumb 

COLOR 

in izberite želeno barvo skorje.  

7.   Pritisnite gumb 

LOAF SIZE

 

(štruca) in izberite želeno velikost štruce (750g ali 900g). 

8.   Pritisnite na gumb 

TIME+ 

ali

 TIME -

  

in nastavite časovni zamik. Če želite, da se kruh začne peči 

takoj, izpustite ta korak.  

9.   Pritisnite gumb 

START/STOP

 (pritisk naj traja 3 

sekunde) da aparat začne delovati. 

10.   Pri programih 

Osnovni, Francoski, Polnozrnati , Hitri, Sladki

, Sendviči  

boste

 

med

 

delovanjem

 

zaslišali

 

pisk, kar je znak, da morate takrat dodati sestavine. Odprite pokrov in vsujte 

želene sestavine. Morda bo skozi ventilacijsko odprtino med peko ušlo nekaj pare, kar pa je 
povsem normalno.   

11.  

Po končani peki boste zaslišali en pisk. Takrat lahko pritisnete gumb 

START/STOP

 (3 sekunde), 

da zaustavite peko in iz aparata vzamete pečen kruh. Odprite pokrov, s kuhinjskimi rokavicami 
posodo za kruh zasukajte v nasprotni smeri urinega kazalca in vzemite posodo za kruh iz 
aparata.  

Opozorilo: posoda za kruh je lahko zelo vroča! Bodite pazljivi in se zaščitite pred 
opeklinami.  

12.  

Preden vzamete kruh iz posode za kruh, naj se posoda ohladi. Z lopaticami nežno odmaknite 
kruh od robov posode.  

13.   Posodo za kruh obrnite n

avzdol na kovinski žičnati podstavek ali pa očistite kuhalno površino in 

nežno pretresite posodo, da kruh sam skoči ven.  

14.  

Preden kruh narežete, naj se ohlaja približno 20 minut. Priporočamo vam, da kruh narežete z 
električnim rezalnikom ali nazobčanim ročnim nožem za kruh, raje pa ne z nožem za sadje ali 
kuhinjskim nožem, saj lahko narežemo neenakomerne in natrgane kose.  

15.  

Če vas po končani peki ni blizu aparata, da bi ga izključili s pritiskom na gumb 

START/STOP

, bo 

aparat avtomatsko hranil kruh 

na toplem še približno eno uro. Ko se čas ohranjanja na toplem 

konča, boste zaslišali 10 zaporednih piskov. 

16.  

Po končani peki oziroma ko aparat za peko kruha ni v uporabi, ga izključite iz električne 
napeljave.  

 

Obvestilo:

 

Preden štruco narežete, uporabite kavelj, s katerim odstranite lopatko za mešanje, skrito 

na dnu štruce. Štruca je vroča, zato lopatke ne odstranjujte s prosto roko, pač pa uporabite kuhinjske 
rokavice ali kakšno drugo zaščito za roke. 
 

Nasvet:

 

Če kruha ne pojeste do konca, vam svetujemo hrambo preostalega kruha v nepropustni 

plastični vrečki ali posodi za hrambo kruha. Kruh lahko hranite še tri dni na sobni temperaturi. Če za 
hrambo potrebujete več kot tri dni, ga dajte v zaprto plastično vrečko ali posodo in postavite v hladilnik. 

Kvas ali pecilni prašek 
 
Suhe sestavine (moka, sladkor…) 
 
Voda ali druga tekočina 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM910W?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"