Gorenje BM910W - Инструкция по эксплуатации - Страница 19

Хлебопечки Gorenje BM910W - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 95
Загружаем инструкцию
background image

 

19 

na osovinu malo namažete margarinom, otpornim na temperaturu, da se testo ne bi lepilo na nju, 
a i kasnije vađenje lopatice iz vekne pečenog hleba biće lakše.   

2. 

Sada napunite posudu za pečenje sastojcima za hleb. Držite se vrsnog reda dodavanja 
sastojaka, navedenog u receptu. Obično se najpre sipa voda, odnosno tečnost, zatim se dodaje 
šećer, so i brašno. Kao poslednji sastojak, u posudu ide kvasac ili prašak za pecivo. 

 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

 

 

Napomena: recept propisuje maksimalne 

dozvoljene količine brašna i kvasca. 

 

3. 

Na vrhu brašna prstom napravite manju rupicu i u nju stavite kvasac. Pazite da kvasac ne dođe u 
dodir s tečnošću ili sa soli.

 

4. 

Lagano spustite poklopac i ukopčajte priključni kabel u zidnu utičnicu.  

5. 

Pritiskajte dugme menija "Menu" sve dok ne izaberete traženi program pečenja. 

6. 

Pritisnite dugme 

COLOR

 

i izaberite stepen zapečenosti kore (boju kore). 

7. 

Pritisnite dugme

 LOAF SIZE

 

i izaberite veličinu vekne (750g ili 900g). 

8. 

Pritiskom na dugme 

TIME + 

ili

 TIME -

 

izaberite eventualno odloženo uključenje aparata. Ovo 

možete i da preskočite želite li da aparat odmah započne s radom. 

9. 

Konačno, da bi uputili aparat, pritisnite dugme 

START/STOP

 

i držite ga pritisnutog otprilike 3 

sekund. 

10.  Na programima k

ao što su 

BASIC, FRENCH, WHOLE WHEAT, SWEET, SANDWICH

 u toku 

rada začuju se zvučni signali. To je znak da je vreme za dodavanje određenih sastojaka, koje 
zahteva recept. Otvorite poklopac i dodajte sastojke. Možda ćete opaziti da kroz otvore za 
provetravanje aparata izlazi malo pare. To je normalna pojava. 

11. 

Kad je program pečenja završen, začuje se zvučni signal. Pritisnite dugme 

START/STOP

 

i držite 

ga 3 

sekund. Time ste zaključili postupak. Sada pomoću kuhinjskih rukavica otvorite poklopac, 

okrenite pos

udu za hleb u obrnutom smeru kazaljki na časovniku da bi izvadili hleb. 

 

Pažnja: posuda za hleb, kao i sam hleb, mogu biti vrlo vrući! Postupajte pažljivo i zaštitite 
se od opekotina. 

12. 

Posudu za hleb ostavite neka se ohladi pre vađenja hleba. Lopaticom pažljivo odvojite veknu 
hleba od stenki posude. 

13. 

Preokrenite posudu s hlebom na žičanu rešetku ili neku čistu radnu površinu i lagano je istresite, 
da hleb ispadne iz posude. 

14. 

Ostavite da se hleb ohladi otprilike 20 minuta pre no što ga započnete rezati. Za rezanje 
preporučujemo električni nož ili nazubljeni ručni nož za hleb. Korišćenjem običnog kuhinjskog 
noža za meso možda ćete deformisati oblikovanu veknu hleba. 

15. 

Ako vas slučajno nema u blizini, ili ako niste pritisnuli dugme 

START/STOP

 na zavr

šetku 

pečenja, hleb će automatski ostati na toplom još otprilike jedan čas. Nakon toga aparat isključuje 
zagrevanje i ispušta 10 pisaka kao upozorenje. 

16. 

Nakon završetka upotrebe izvadite priključni kabel iz zidne utičnice. 

 

Napomena:

 

pre početka rezanja vekne, priloženom kukom izvadite lopaticu za mešanje, sakrivenu na 

donjoj strani vekne hleba. Pazite jer je vekna vrlo vruća! Nikad to ne radite golim rukama!  

 
Savet:

 

ako niste pojeli čitavu veknu hleba, ostatak stavite u nepropusnu plastičnu kesicu ili posudu. 

Na ovaj način hleb se može održati do tri dana na sobnoj temperaturi. Ako ga želite sačuvati duže, 
plastičnu kesicu, odnosno posudu stavite u frižider. Tako spremljen hleb može izdržati i do deset 
dana. Obzirom da ovakav kod kuće pripremljen hleb ne sadrži konzervanse, njegovo vreme upotrebe 
ne može da bude duže od hleba, kupljenog u radnji. 
 
 

 
kvasac ili prašak (soda) 
 
suvi sastojci 
 
voda odnosno tečnost 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM910W?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"