Gorenje BM 900 W (BM1310) - Инструкция по эксплуатации - Страница 8

Хлебопечки Gorenje BM 900 W (BM1310) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 158
Загружаем инструкцию
background image

 

 

pokrov in vsujte želene sestavine. Morda bo skozi ventilacijsko odprtino med peko ušlo nekaj 
pare, kar pa je povsem normalno.   

11.  

Po končani peki boste zaslišali 10 zaporednih piskov. Takrat lahko pritisnete gumb 

START/STOP

 

(2 

sekunde), da zaustavite peko in iz aparata vzamete pečen kruh. Odprite pokrov, s kuhinjskimi 

rokavicami posodo za kruh zasukajte v nasprotni smeri urinega kazalca in vzemite posodo za 
kruh iz aparata.  

Opozorilo: 

posoda za kruh je lahko zelo vroča! Bodite pazljivi in se zaščitite pred 

opeklinami.  

12.  

Preden vzamete kruh iz posode za kruh, naj se posoda ohladi. Z lopaticami nežno odmaknite 
kruh od robov posode.  

13.  

Posodo za kruh obrnite navzdol na kovinski žičnati podstavek ali pa očistite kuhalno površino in 
nežno pretresite posodo, da kruh sam skoči ven.  

14.  

Preden kruh narežete, naj se ohlaja približno 20 minut. Priporočamo vam, da kruh narežete z 
električnim rezalnikom ali nazobčanim ročnim nožem za kruh, raje pa ne z nožem za sadje ali 
kuhinjskim nožem, saj lahko narežemo neenakomerne in natrgane kose.  

15.  

Če vas po končani peki ni blizu aparata, da bi ga izključili s pritiskom na gumb 

START/STOP

, bo 

aparat avtomatsko hranil kruh na toplem še približno eno uro. Ko se čas ohranjanja na toplem 
konča, boste zaslišali 10 zaporednih piskov. 

16.  

Po končani peki oziroma ko aparat za peko kruha ni v uporabi, ga izključite iz električne 
napeljave.  

 

Obvestilo:

 

Preden štruco narežete, uporabite kavelj, s katerim odstranite lopatko za mešanje, skrito 

na dnu štruce. Štruca je vroča, zato lopatke ne odstranjujte s prosto roko, pač pa uporabite kuhinjske 
rokavice ali kakšno drugo zaščito za roke. 
 

Nasvet:

 

Če kruha ne pojeste do konca, vam svetujemo hrambo preostalega kruha v nepropustni 

plastični vrečki ali posodi za hrambo kruha. Kruh lahko hranite še tri dni na sobni temperaturi. Če za 
hrambo potrebujete več kot tri dni, ga dajte v zaprto plastično vrečko ali posodo in postavite v hladilnik. 
Tam se bo ohranil še najmanj 10 dni. Ker doma narejen kruh ne vsebuje konzervansov, ne more ostati 
svež dlje kot tisti v trgovini.  
 

RECEPTI 

Legenda: 
 

jž = 

jedilna žlica 

 

                            Suhi kvas (1 zavojček - 7g) = Kvas (1 zavojček - 25g)  

čž = 

čajna žlička    

 

 

 

 

 
1. Osnovni 
 

VELIKOST ŠTRUCE 

700g 

900g 

Voda 

280ml 

280g 

340ml 

340g 

Olje 

2 jž 

24g 

3 jž 

36g 

Sol 

1 čž 

7g 

1,5 čz 

10g 

Sladkor 

2 jž 

24g 

3 jž 

36g 

Moka 

3 merice 

420g 

3,5 merice 

490g 

Kvas 

1 čž 

3g 

1 čž 

3g 

 

 
 
 
 
 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM 900 W (BM1310)?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"