Gorenje BM 900 W (BM1310) - Инструкция по эксплуатации - Страница 19

Хлебопечки Gorenje BM 900 W (BM1310) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 158
Загружаем инструкцию
background image

 

 

19 

POSTUPAK PEČENJA KRUHA 

1.  

Posudu za kruh postavite na svoje mjesto, i zaokrenite je 

u smjeru kazaljki na satu da se zakvači 

u pravilan položaj. Lopaticu za miješenje fiksirajte na osovinu. Preporučujemo da lopaticu prije 
učvršćivanja na osovinu namažete margarinom otpornim na vrućinu, da se na lopaticu ne hvata 
tijesto, a istovremeno ćete lopaticu mnogo lakše izvući iz pečenog kruha.  

2.  

Sastojke ubacite u posudu za kruh. Pažljivo ispoštujte redoslijed dodavanja sastojaka iz uputa u 
receptu. Obično najprije ulijemo vodu ili drugu tekućinu, zatim dodajemo šećer, sol i brašno, a 
uvijek tek 

na kraju dodajemo kvasac ili prašak za pecivo.  

 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

  

 
 

Obavijest:

 

najveća dozvoljena količina brašna ili kvasca zapisana je u receptu.  

 
3. 

Na vrhu brašna prstom napravite manju rupicu, i u nju stavite kvasac te pazite da ne dođe u dodir 
s tekućinom ili solju.  

4.  

Pažljivo zatvorite pokrov uređaja i utikač ukopčajte u utičnicu.  

5.  

Pritisnite na gumb »Menu« (izbornik) i izaberite traženi program pečenja.  

6.   Pritisnite gumb 

COLOR 

(zapečenost) i izaberite proizvoljnu boju kore.  

7.   Pritisnite gumb 

LOAF SIZE

 

(veličina štruce) i izaberite traženu veličinu štruce (700g ili 900g). 

8.   Pritisnite na gumb 

TIME 

(zakašnjenje) i podesite vrijeme odloženog uključenja. Ukoliko želite da 

se kruh počne peći odmah, preskočite taj korak.  

9.   Pritisnite gumb 

START/STOP

 

i time uputite uređaj u rad. 

10.   Na programima 

Osnovni, 

Francuski, Integralni, Brzi, Slatki, Bezglutenski, Torte,  Sendviči

tijekom djelovanja ćete začuti

 

pisak, što je znak da tada morate dodati sastojke. Otvorite pokrov i 

usipajte tražene sastojke. Možda će kroz ventilacijski otvor tijekom pečenja izaći nešto pare, što 
je potpuno normalno.   

11.  

Nakon završenog pečenja začuje se 10 uzastopnih pisaka. Tada možete pritisnuti gumb 

START/STOP

 

(2 sekunde), da zaustavite pečenje i iz uređaja izvadite pečeni kruh. Otvorite 

pokrov, koristeći kuhinjske rukavice zaokrenite posudu za kruh u suprotnom smjeru od kazaljki 
na satu, i izvadite posudu za kruh iz uređaja.  

Upozorenje: posuda za kruh može biti vrlo vruća! Budite naročito oprezni, i zaštitite se od 
mogućih opeklina.  

12.  

Prije no što kruh izvadite iz posude za kruh, ostavite da se posuda ohladi. Lopaticama nježno 
odmaknite kruh od rubova posude.  

13.  

Posudu za kruh preokrenite naopačke na metalno žičano podnožje, ili očistite radnu površinu i 
nježno protresite posudu da kruh sam iskoči van.  

14.  

Prije no što ga počnete rezati, neka se kruh hladi približno 20 minuta. Preporučujemo vam da 
kruh narežete koristeći električni nož ili nazupčani ručni nož za kruh; nožem za voće ili običnim 
kuhinjskim nožem radije nemojte rezati kruh, jer ga možete narezati na neravnomjerne komade ili 
rastrgane šnite.  

15.  

Ako vas nakon završetka pečenja nema u blizini uređaja da bi ga isključili pritiskom na gumb 

START/STOP

, uređaj će automatski držati kruh na toplom još približno sat vremena. Kad se 

vrijeme održavanja na toplom završi, začuje se 10 uzastopnih pisaka. 

16.  

Nakon završenog pečenja, odnosno kad aparat za pečenje kruha nije u uporabi, isključite ga iz 
električne instalacije.  

 

Obavijest:

 

Prije  no  što  razrežete  netom  pečenu  štrucu,  uzmite  kuku  i  njom  odstranite  lopaticu  za 

miješenje,  sakrivenu  na  dnu  štruce.  Štruca  je  vrlo  vruća,  stoga  nemojte  vaditi  lopaticu  golom  rukom, 
nego koristite kuhinjske rukavice ili neku drugu zaštitu za ruke. 

Kvasac ili prašak za pecivo 
 
Suhi sastojci (brašno, šećer…) 
 
Voda ili druga tekućina 

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM 900 W (BM1310)?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"