Gorenje BM 900 W (BM1310) - Инструкция по эксплуатации - Страница 31

Хлебопечки Gorenje BM 900 W (BM1310) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 158
Загружаем инструкцию
background image

 

31 

POSTUPAK PEČENJA HLEBA 

1.  

Posudu za hleb postavite na svoje mesto, i zaokrenite je u smeru kazaljki na satu da se zakvači u 
pravilan položaj. Lopaticu za mešenje fiksirajte na osovinu. Preporučujemo da lopaticu pre 
učvršćivanja na osovinu namažete margarinom otpornim na vrućinu, da se na lopaticu ne hvata 
testo, a istovremeno ćete lopaticu mnogo lakše izvući iz pečenog hleba.  

2.  

Sastojke ubacite u posudu za hleb. Pažljivo ispoštujte redosled dodavanja sastojaka iz uputstava 
u receptu. Obično najpre sipamo vodu ili drugu tečnost, zatim dodajemo šećer, so i brašno, a 
uvek tek na kraju dodajemo kvasac ili prašak za pecivo.  

 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

  

 
 
 

Obavest:

 

najveća dozvoljena količina brašna ili kvasca zapisana je u receptu.  

3.  

Na vrhu brašna prstom napravite manju rupicu, i u nju stavite kvasac te pazite da ne dođe u dodir 
s tečnosti ili sa solju.  

4.  

Pažljivo zatvorite poklopac aparata i utikač ukopčajte u utičnicu.  

5.  

Pritisnite na taster »Menu« (meni) i izaberite traženi program pečenja.  

6.   Pritisnite taster 

COLOR 

(zapečenost) i izaberite proizvoljnu boju kore.  

7.   Pritisnite taster 

LOAF SIZE

 

(veličina vekne) i izaberite traženu veličinu vekne (700g ili 900g). 

8.   Pritisnite na taster 

TIME 

(zakašnjenje) i regulišite vreme odloženog uključenja. Ukoliko želite da 

se hleb otpočne peći odmah, preskočite ovaj korak.  

9.   Pritisnite taster 

START/STOP

 i time uputite aparat u rad. 

10.   Na programima 

Osnovni, Francuski, Integralni, Brzi, Slatki, Bezglutenski, Torte,  Sendviči

tokom delovanja začućete

 

pištanje, koje vas upozorava da tada morate dodati sastojke. Otvorite 

poklopac i sipajte tražene sastojke. Možda će kroz ventilacioni otvor tokom pečenja izaći nešto 
pare, ali to je sasvim normalno.   

11.  

Nakon završenog pečenja začuje se 10 uzastopnih pisaka. Tada možete pritisnuti taster 

START/STOP

 

(2 sekunde), da zaustavite pečenje i iz aparata izvadite pečeni hleb. Otvorite 

poklopac, koristeći kuhinjske rukavice zaokrenite posudu za hleb u suprotnom smeru od kazaljki 
na satu, i izvadite posudu za hleb iz aparata.  

Upozorenje: posuda za hleb može biti vrlo vruća! Budite naročito oprezni, i zaštitite se od 
mogućih opekotina.  

12.  

Pre no što hleb izvadite iz posude za hleb, ostavite da se posuda ohladi. Lopaticama nežno 
odmaknite hleb od ivica posude.  

13.  

Posudu za hleb preokrenite naopačke na metalno žičano podnožje, ili očistite radnu površinu i 
nežno prodrmajte posudu da hleb sam iskoči van.  

14.   Pr

e no što ga počnete rezati, neka se hleb hladi približno 20 minuta. Preporučujemo vam da hleb 

narežete koristeći električni nož ili nazupčani ručni nož za hleb; nožem za voće ili običnim 
kuhinjskim nožem radije nemojte rezati hleb, jer ga možete narezati na neravnomerne komade ili 
iskidanu parčad.  

15.  

Ako vas nakon završetka pečenja nema u blizini aparata da bi ga isključili pritiskom na taster 

START/STOP

, aparat će automatski držati hleb na toplom još približno jedan čas. Kad se vreme 

održavanja na toplom završi, začuje se 10 uzastopnih pisaka. 

16.  

Nakon završenog pečenja, odnosno kad aparat za pečenje hleba nije u upotrebi, isključite ga iz 
električne instalacije.

  

 

Obavest:

 

Pre no što razrežete netom pečenu veknu, uzmite kuku i njome odstranite lopaticu za 

mešenje, sakrivenu na dnu vekne. Vekna je veoma vruća, zato lopaticu nemojte vaditi golom rukom, 
nego koristite kuhinjske rukavice ili neku drugu zaštitu za ruke. 
 

Kvasac ili prašak za pecivo 
 
Suvi sastojci (brašno, šećer…) 
 
Voda ili druga tečnost 

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM 900 W (BM1310)?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"