Bertazzoni MAS100 6 MFE D XT - Инструкция по эксплуатации - Страница 24

Плита Bertazzoni MAS100 6 MFE D XT - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 40
Загружаем инструкцию
background image

24 

 

Using the grill  

The grill pan consists of a wire trivet and enamel tray. Place food on the wire trivet. 
A lower shelf position can be used to slow cooking down, or the temperature can be 
reduced. A detachable grill pan handle is supplied for removing the hot tray. 
 
Both the Fan Assisted Grill and Conventional Grill functions are designed to be used 
with the oven door closed. This ensures efficient preheating and even cooking.  

 

When grilling, always pre-heat the grill element for 5 minutes before introducing food 
(200°C is recommended for preheating). It is recommended that the grill pan is 
always removed from the oven when not in use, as air flow around the oven can be 
impaired. The grill should be used with the oven door closed. Use the Fan Assisted 
Grill function for thicker pieces of meat and when cooking high water 

 

content foods to reduce condensation.  

 

Always use oven gloves when handling the grill pan and turning food. Do not line the 
grill pan with aluminium foil, this can cause damage to the enamel coating and the 
grill elements.  
At the end of cooking remove the grill pan for cleaning. If high fat content foods have 
been prepared, leave the grill turned on at a maximum temperature for 5 minutes to 
clean the grill element.  

 

Grill Pan                         The grill pan should be removed from the oven when not required. If left in the oven   
                                       it will block the flow of hot air. This can cause hot spots and could damage the grill  
                                       pan and the oven interior. When using in 60cm and 90cm ovens the grill pan can  
                                       be used in the top two shelf positions for grilling, or in the bottom two shelf positions  
                                       for roasting. When using the grill pan for roasting, the 'True Fan' function should be   
                                       used.  

 

When using in 30cm or 40cm ovens the grill pan should only be used in conjunction 
with the grill (in the top two shelf positions) or far the rotisserie (in the bottom shelf 
position). 

 

Fan assisted grilling  

Food Grill 

setting 

Cooking 

time 

Chicken places 

200°C 

30 minutes 

Burgers 200°C 18 

minutes 

Fish fillets 

200°C 

10-15 minutes 

Lamb chops 

200°C 

15 minutes 

Gammon steaks 

200°C 

15 minutes 

Chicken breasta 

200°C 

30 minutes 

Pork chops 

200°C 

25 minutes 

 

These times are purely advisory and will depend on the size and cut of the food.  
Please ensure foods are cooked through before serving (p

o

rk, fish and chicken in 

particular).  

 

Using the grill or fan       Far even grilling it is important to preheat the grill before introducing the food. This   
grill functions                       will ensure good sealing and even browning of the food. It is recommended that the  

 door remain closed for safety and efficiency when using this function. The separate     
 grill compartment can be used with the door open if preferred, for short grilling      
 periods (e.g. up to 15 minutes).  

 

Aluminium f

oil should not be used to line the oven cavity or grill pan. This  

can cause 

overheating, buckling and cracking of the enamel surfaces. 

 

Using the rotisserie        Warning: The maximum weight for the rotisserie is 3.5 kg. 
(secondary oven            

1

 Place the grill pan in the bottom shelf position to catch any drips.  

TOP model

)

                   

2

 Place the wire support shelf into the oven so that it sits level with the hole at the 

                                          back of the oven.  

3

 Pre-heat the oven. A temperature of 220

0

 C is recommended.  

4

 Place one of the forks onto the spit and tighten the thumbscrew. 

5

 Skewer the meat with the spit, ensuring that the fork firmly pierces and holds the   

   

meat. When cooking poultry, aim for the bone area under the breast.  

6

 Fit the second fork, again ensuring that the meat is firmly pierced. For poultry, the 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bertazzoni MAS100 6 MFE D XT?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"