VITEK VT-1550SR - Инструкция по эксплуатации - Страница 83

Пароварки VITEK VT-1550SR - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 128
Загружаем инструкцию
background image

82

SRBSKI

VREME PRIPREMANJA NAMERNICA

1.  Vreme pripremanja zavisi od veličine namernica, slobodnog mesta u posudi, njihove svežine i
ličnog ukusa. 
2.  Vreme pripremanja napisano je uzimajući se u obzir pripremanje u donjoj posudi, namernice u 
gornjoj posudi pripremaju se duže, približno 5 minuta. 
3.  Kod većeg ili manjeg obima namernica automatski se uvećava ili smanjiva  vreme pripremanja
namernica. 

POVRĆE 

Odrežite debeli stručak u kupusa brokoli ili debelu stabljiku u karfiola.

Pripremajte zelene listove povrća maksimalno kratko vreme – oni brzo gube svoju  

      boju. 

Dodavajte so i mirđije posle pripremanja. 

Zamrznuto povrće ne treba obavezno omrzavati pre pripremanja u priboru za  

      kuvanje na pari. 

Povrće Stanje Težina/ 

Količina 
komada 

Trava Vreme 

Pripremanja

(minuti) 

Preporuka

Artičoka

Sveža 

3 srednje

beli luk 

estragon 

mirođija 

45 – 50 

Odrežite 

stabljiku 

Špargla Sveža 

Zamrznuta 

400 g 
400 g 

balzam od 

limuna

lovorov list 

majčina dušica 

13 – 15 

16 -18 

Ostavite 

slobodni 

prostor za 

prolazak 

pare 

Brokoli Sveža 

Zamrznuta 

400 g 
400 g 

beli luk 

crvena paprika 

estragon 

16 – 18 

15 - 18 

Mrkva 

(porezana) 

Sveža 400 

anis 

nana 

mirođija 

20 - 22 

Mešajte u 

vreme 

pripremanja

Karfiol Sveži 

Zamrznuti 

400 g 
400 g 

ruzmarin 

bazilika

estragon 

16 – 18 

18 - 20 

Mešajte u 

vreme 

pripremanja

Špinat Sveži 

Zamrznuti 

250 g 
250 g 

majčina dušica 

beli luk 

8 – 10 

18 - 20 

Mešajte u 

vreme 

pripremanja

Mahunarke Sveže 

400 

g majčina 

dušica

mirođija 

18 - 20 

Mešajte u 

vreme 

pripremanja

Grašak Sveži 

Zamrznuti 

(mahunast)

400 g 
400 g 

bazilika

majaran

nana 

10 - 12 
15 - 18 

Mešajte u 

vreme 

pripremanja

Krompir 

Sveži 

400 g 

mirođija

20 - 22 

MESO I PERAD

Pripremanje namernica na pari ima svoje prednosti utome, što za vreme pripremanja masnoće 
se tope i slivaju se na podmetač. Preporučuje se pre pripremanja odrezati suvišno salo i
masnoću. Meso za roštilj idealno odgovara za pripremanje na pari. 

Marinirajte  ili  zalijte sosom meso ili perad pre pripremanja. 

Vt-1550.qxp  16.12.2004  16:39  Page 82

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-1550SR?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"