VITEK VT-1550SR - Инструкция по эксплуатации - Страница 79

Пароварки VITEK VT-1550SR - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 128
Загружаем инструкцию
background image

78

SRBSKI

PRE PRVOG KORIŠTENJA 

1. Raspakujte pribor i njegove delove.
2. Sklonite sve nalepnice. 
3. Pre korištenja operite poklopac, posude, para-raspršivač i podmetač za isticanje tekućine u 

toploj vodi sa deterdžentom. 

4. Isperite i obrišite. 
5. Obrišite unutrašnji dio rezervoara za vodu i kućište pribora vlažnoj tkaninoj. 

PRE UKLJUČIVANJA U STRUJU 

Uverite se, da napon naveden na priboru odgovara naponu u električnoj mreži.

KORIŠTENJE 

1.  Stavite pribor na stabilnu površinu, dalje od predmeta kojima može štetiti para,

naprimer blizu zida ili polica i ormarića na zidu. 

2.  Stavite mrežasti filter (18) u rezervoar za vodu. On čuva element za grejanje pribora od upadanja 
      u njega tvrdih čestica. 
3.  Naspite hladnu vodu u rezervoar do oznake: 
     «Max», ako pripremate duže od 30 minuta; 
     «Min», ako pripremate manje od 30 minuta. 

Sl.1: Sipanje vode kroz otvor z a sipanje kod 

 stavljenog podmetača (6). 

    Sl.2:  Sipanje vode kroz otvor za rezervoar kod skinutog podmetača (6).

Koristite vodu očišćenu filterom, ona je mekša, i zato će manje stvarati talog u elemntu za 
zagrevanje. Ne sipajte vodu više oznake «MAX». 

Pažnja: Ne dodavaljte u rezervoar za vodu so, papriku, mirođije,trave – to može ošteti 
element za zagrevanje. 

4.

Stavite podmetač za isticanje tećnosti (6) na rezervoar za vodu. 

5.

Da bi dobavili ukus namernicama u vreme pripremanja, vi možete staviti u 

podmetač suve ili sveže trave (6).

Saveti 

Stavite suve ili sveže trave u podmetač (6) da bi dodali ukus namernicama. Izaberite trave po svom 
ukusu: tmin, bazilika, mirođije, beli luk, hren – i druge trave. Vi možete kombinirati trave, da bi jelo 
bilo što ukusnije. Ako koristite sveže trave, treba te ih stavit dvaput više nego suvih trava, i trebaju 
biti obavezno porezane. Stavite na podmetač (6) donju posudu pribora (1). Vi možete kombinirati 
sa nameštanjem posuda pribora za kuvanje na pari (2,3,4). 
 6. Stavite namernice u posudu pribora. Velike komade preporučuje se staviti u donju posudu (1). 
7.  Stavite na gornju posudu poklopac (5). 
8.  Stavite utikač u utičnicu, izaberite jedan od režima za pripremanje namernica dugmadima (11-
15), po potrebi namestite potrebno vreme rada pribora (deo NAMEŠTANJE TAJMERA). Posle
uključivanja pribora proces stvaranja pare počet će približno kroz 30 sek. 

PAŽNJA: Ne dodirivajteu vreme rada pribora poklopac i posudu – oni se jako zagrejavaju. 

9.  Kada se završi proces pripremanja čut će se zvučni signal i pribor se 

automatski preključuje u režim održavanja toplote, i tad će zasvetliti simbol “

” 

10.  Kada prođe 10 minuta čit će se 5 zvučnih signala i pribor će se automatski isključiti. 

Vt-1550.qxp  16.12.2004  16:39  Page 78

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-1550SR?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"