Vitek VT-4280 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Мультиварки Vitek VT-4280 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 60
Загружаем инструкцию
background image

5

ENGLISH          

– 

Open  the  lid  (3)  by  pressing  the  button  (4) 
and remove the bowl (10).

– 

Wash all the removable parts - the bowl (10), the 
steam cooking basket (20), the soup ladle  (22), 
the  rice  scooper  (23)  and  the  measuring  cup 
(21) – with a soft sponge with neutral detergent, 
then rinse under running water and dry.

– 

Clean the unit body (1) with a damp cloth and 
then wipe it dry.

RULES OF USING OF THE COOKING 
BOWL  (10)

 

Use  the  unit  and  its  parts  for  the  intended 
purposes  only.  Do  not  use  the  cooking  bowl 
(10)  for  cooking  food  on  heating  units  or 
cooking surfaces.

 

Do  not  replace  the  bowl  (10)  with  another 
container.

 

Always  make  sure  that  the  heating  surface 
and  the  bottom  of  the  bowl  (10)  are  clean 
and dry.

 

Do  not  use  the  bowl  (10)  as  a  container  for 
mixing products. Never chop products in the 
bowl (10) in order to avoid damaging the non-
stick coating.

 

Do not use the bowl (10) if it is deformed or if 
the non-stick coating is damaged.

 

Never  leave  or  keep  any  foreign  objects  in 
the bowl (10).

 

When cooking food in the bowl (10) stir it only 
with  the  plastic  soup  ladle  (22)  or  the  rice 
spoon (23).

 

Do not use metal objects that can scratch the 
non-stick coating of the bowl (10).

 

Before  selecting  the  cooking  mode  make 
sure that the bowl (10) is installed properly.

 

After cooking dishes with spices and season-
ings wash the bowl (10) right after cooking.

 

To avoid damage of the non-stick coating do 
not  put  the  bowl  (10)  into  cold  water  imme-
diately  after  cooking;  let  it  cool  down  pre-
liminarily.

 

The  bowl  (10)  is  not  intended  for  washing  in 
the dishwashing machine.

USING THE MULTICOOKER

Attention!

 

Never leave the operating unit unattended.

 

During the first operation of the multicooker, 
some foreign smell from the heating element 
can appear. It is normal.

 

Before  you  start  cooking  make  sure  that  the 
multicooker lid is closed tightly.

 

To  avoid  burns  be  very  careful  when  open-
ing  the  lid  (3),  do  not  bend  over  the  steam 
release  openings  (5)  during  unit  operation 
and  do  not  place  open  parts  of  your  body 
above the bowl (10)!

 

Watch the food during cooking, if necessary, 
stir  the  products  with  the  plastic  soup  ladle 
(22) or the rice scooper (23).

 

Do not use metal objects that can scratch the 
non-stick coating of the bowl (10).

 

Do not leave the plastic soup ladle (22) or the 
rice scooper (23) inside the bowl (10).

 

Load the products into the bowl (10) accord-
ing to the recipe (see the Recipe book).

Note: 

Make sure that the amount of the ingredi-

ents and liquids in the bowl (10) does not exceed 
the maximal mark «1.8» and is not lower than the 
minimal mark «0.6».

General example of loading products  
and water (as example rice is considered)

Measure  rice  with  the  measuring  cup  (21) 
(one  measuring  cup  is  equal  to  approximately 
160   grams  of  rice),  wash  it  and  place  in  the 
bowl  (10).  Water  level  required  for  certain 
amount of rice (measured in cups) is given in the 
scale «CUP» inside the bowl (10). Pour water up 
to the corresponding mark.

Example: 

Put four measuring cups of rice, pour 

water  up  to  the  graduating  mark  «4  CUP».  For 
liquid  porridges  it  is  recommended  to  use  rice 
and water in the proportion 1:3.

Place  the  bowl  (10)  in  the  process  chamber  of 
the  unit.  Make  sure  that  the  outer  surface  of 
the  bowl  is  clean  and  dry,  and  the  bowl  itself  is 
installed  evenly  and  is  in  tight  contact  with  the 
surface of the heating element.

Notes:

– 

do not use the bowl (10) for washing cereals 
and do not chop products in it, this can dam-
age the non-stick coating;

– 

make sure that there are no foreign objects, 
dirt or moisture in the process chamber and 
on the bottom of the bowl (10);

– 

wipe the outer surface and the bottom of the 
bowl (10) dry before use;

– 

in the middle of the heating element there is a 
temperature sensor. Make sure that nothing 
prevents the sensor's free movement.

IM VT-4280.indd   5

29.03.2018   15:55:53

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Vitek VT-4280?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"