Electrolux EKM4000 - Инструкция по эксплуатации - Страница 60

Миксеры Electrolux EKM4000 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 140
Загружаем инструкцию
background image

Količine i vrijeme miksanja (miksanje laganog tijesta (npr: tijesto za torte))

Recept

Sastojci

Količina Jedinica

Vrijeme

Brzina

Kolač od dizanog tijesta

Brašno

6,0

dl

200~230 s

Srednja postavka

(postavka 5~6)

Margarin

1,5

dl

Šećer

1,7

dl

Prašak za pecivo

1,0

velika žlica

Čokoladna torta

Brašno

8,0

dl

300~360 s

Srednja postavka

(postavka 4~6)

Jaje

4,0

kom

Maslac

2,0

dl

Šećer

1,7

dl

Vanilin šećer

2,0

velika žlica

Kiselo vrhnje

1,0

dl

Mješavina nugata

100 g

g

Soda bikarbona

3,0

velika žlica

Pripremanje

Maslac mora biti sobne temperature, a ne tvrd. Miješajte omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete 
pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje. Tijekom miješanja dodajte kiselo vrhnje i vanilin šećer. Na 
kraju umiješajte brašno sa sodom bikarbonom. 

Kolač s maslacem

Brašno

3,0

dl

200~230 s

Srednja postavka

(postavka 4~6)

Margarin

1,5

dl

Šećer

1,7

dl

Svježe jaje 

3

kom

Prašak za pecivo

1,0

velika žlica

Pripremanje

Sve sastojke stavite u zdjelu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Količine i vrijeme rada kuka za tijesto

Recept

Sastojci

Količina Jedinica

Vrijeme

Brzina

Min. količine 
tijesta s kvascem 
(kruh)

brašno

6,0

dl

350~380 s

Niska postavka

(postavka 1~2)

voda

2,0

dl

Šećer

2,4

dl

Margarin

1,0

velika žlica

Sol

1,0

velika žlica

Pripremanje

Stavite sve sastojke u zdjelu i mijesite dok ne dobijete zadovoljavajuću smjesu.

Maks. količine 
tijesta s kvascem 
(tijesto za pizzu)

Pšenično brašno

16,0

dl

Najmanje 

 480 s

Postavka 1~2

Voda

4,0

dl

Ulje

1,0

dl

Svježe jaje

2,0

kom

Sol

3,0

velika žlica

Šećer

2,0

velika žlica

Suhi kvasac

1,0

velika žlica

Pripremanje

1. Pomiješajte pola kvasca sa solju i šećerom i ostavite sa strane;

 

2. U posudu samostojećeg miksera stavite preostali kvasac, vodu i ulje;

 

3.Ovo se tijesto treba miksati standardnim metlicama, najmanjom brzinom dok ne donijete glatku smjesu;

 

4. Zatim dodajte jaje i mješavinu kvasca, soli i šećera;

 

5. Brzinu povećajte na srednju i postupno dodajte brašno;

 

6. Kada primijetite da se smjesa diže iznad metlica zamijenite ih metlicama za teža tijesta;

 

7. Stavite preostalo brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu;

 

8. Sada morate početi nadzirati ulaznu snagu miksera kako se ne bi prekoračila maksimalna vrijednost koju je 

odredio proizvođač;

 

9. Smjesa postiže točku kada se više ne lijepi za metlice.

*Prilikom pripreme tijesta s kvascem ne prekoračujte brzinu 2. To bi moglo oštetiti uređaj.

HR

Recepti

www.electrolux.com

60 

Količine i vrijeme mućkanja

Sastojci

Količina

Jedinica

Vrijeme

Brzina

Vrhnje

2.1~6.1

dl

60~80 s

8~10

Jaja - bjelanjak

1.2~2.4

dl

Najmanje 100 s

8~10

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EKM4000?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"