Electrolux EKD 513503 X - Инструкция по эксплуатации - Страница 73

Плита Electrolux EKD 513503 X - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 88
Загружаем инструкцию
background image

PE

Č

ICA - KORISTNI NAMIGI IN NASVETI

• V napravi so štirje nivoji za rešetko. Nivoje

za rešetko štejte od spodaj navzgor.

• Isto

č

asno lahko pripravljate razli

č

ne jedi

na dveh višinah. Rešetki vstavite na višini
1 in 3.

• Vlaga lahko v napravi ali na steklenih vra-

tih kondenzira. To je obi

č

ajno. 

Č

e med

pripravo hrane odpirate vrata, se vedno
umaknite stran od naprave. 

Č

e želite

zmanjšati kondenzacijo, vklopite napravo
10 minut pred za

č

etkom kuhanja.

• Po vsaki uporabi naprave obrišite vlago.
• Med pripravo hrane ne postavljajte pred-

metov neposredno na dno naprave in jih
ne prekrivajte z aluminijasto folijo. To lah-
ko spremeni rezultat pe

č

enja in poškodu-

je emajl.

Pe

č

enje peciva

• Najboljša temperaturo za peko tort je

med 150 °C in 200 °C.

• Pe

č

ico ogrevajte približno 10 minut pred

za

č

etkom pe

č

enja.

• Vrat  pe

č

ice ne odpirajte pred iztekom 3/4

č

asa pe

č

enja.

Č

e isto

č

asno uporabljate dva peka

č

a,

med peka

č

ema pustite en nivo prazen.

Pe

č

enje mesa in rib

• Ne pecite kosov mesa, ki so lažji od 1 kg.

V primeru pe

č

enja premajhnih koli

č

in se

meso preve

č

 posuši.

Č

e želite da bo rde

č

e meso dobro zape-

č

eno zunaj in so

č

no v notranjosti, nasta-

vite temperaturo med 200 °C in 250 °C.

• Za belo meso, perutnino in ribe nastavite

temperaturo od 150 °C-175 °C.

• Za  pe

č

enje zelo mastnega mesa uporabi-

te prestrezno ponev, ki prepre

č

i nastanek

trajnih madežev v pe

č

ici.

• Meso pred razrezom pustite približno 15

minut v pe

č

ici, da sok ne izte

č

e iz mesa.

• Priporo

č

amo, da za prepre

č

itev nastaja-

nja prevelike koli

č

ine dima v pe

č

ici med

pe

č

enjem v prestrezno ponev vlijete

manjšo koli

č

ino vode. Za prepre

č

itev na-

stajanja dima dodajte vodo vsaki

č

, ko se

osuši.

Č

asi priprave

Č

asi priprave so odvisni od vrste, gostote in

koli

č

ine živila.

Na za

č

etku nadzorujte delovanje med pe-

č

enjem. Med uporabo naprave ugotovite

optimalne nastavitve (za stopnjo kuhanja,

č

as priprave itd.) za uporabljeno posodo,

recepte in koli

č

ino.

Tradicionalno pe

č

enje 

Živilo

Teža (g)

Vrsta pe-

ka

č

a

Višina re-

šetke

Č

as pred-

grevanja

(minute)

Tempera-

tura (°C)

Č

as pri-

prave / pe-

č

enja (mi-

nute)

Pecivo iz
krhkega te-
sta

250

emajliran

3

-

150

25-30

Poga

č

a

1000

emajliran

2

10

160-170

30-35

Jabol

č

no

pecivo iz
kvašenega
testa

2000

emajliran

3

-

170-190

40-50

Jabol

č

na pi-

ta

1200+1200

2 okrogla
aluminizira-
na peka

č

a

(premer: 20
cm)

1

15

180-200

50-60

electrolux 

73

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EKD 513503 X?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"