Philips HD9149 - Инструкция по эксплуатации - Страница 25

Пароварки Philips HD9149 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 176
Загружаем инструкцию
background image

Продукти за 

задушаване на 

пара

Количество

Време на 

задушаване на 

пара (мин.)

Предложения за подправки за 

ароматизатора

Кус-кус

150 г + 250 мл 

вода

10-15

Кимион, кориандър, карамфил

Яйца

6 бр.

12-15

-

Плодове

500 г / 4 бр.

10-15

Канела, лимон, карамфил

Грах (замразен)

400 г

20-25

Розмарин, кимион, магданоз

Картофи

400 г

25-30

Магданоз, лук, чесън

Скариди

200 г

5

Къри на прах, шафран, лимон

Пудинг

4 купи

20

Канела, карамфил, ванилия

Ориз

150 г + 300 мл 

вода

35 

Пандан, магданоз, кимион

250 г + 500 мл 

вода

35

Пандан, магданоз, кимион

Сьомга

450 г

12-15 мин.

Копър, магданоз, босилек

Бяла риба

450 г

10-15

Суха горчица, бахар, риган

Съвети за задушаване на пара на храни
Ароматизатор

 - Розмарин, мащерка, кориандър, босилек, копър, къри и тарагон са някои от подправките, 

които можете да сложите в ароматизатора. Можете да ги съчетаете с чесън, кимион или 

хрян, за да усилите вкуса, без да добавяте сол. Препоръчваме ви да използвате между 1/2 

и 3 чаени лъжички сушени подправки. Слагайте повече, ако използвате пресни подправки. 

 - Още съвети за подправките и течностите, които можете да използвате в ароматизатора, 

ще намерите в таблицата на храните за задушаване на пара по-горе.

 - Малко олио върху продуктите повишава ефекта от ароматизатора и придава на храната 

по-богат вкус.

 - За най-добър резултат нарежете подправките на малки парченца и напълнете равномерно 

ароматизатора. 

 - За най-добър вкус ви съветваме да консумирате храната веднага след приготвянето й. 

 - Не сипвайте течности в ароматизатора. 

Зеленчуци и плодове

 - Изрязвайте дебелите стъбла от карфиола, броколито и зелето.

 - Задушавайте на пара зелени зеленчуци с листа за най-краткото възможно време, защото 

те лесно се обезцветяват.

 - Не размразявайте замразени зеленчуци, преди да ги задушавате на пара.

Месо, птици, морски деликатеси и яйца

 - Най-подходящи за задушаване на пара са крехки парчета месо с малко мазнина.

 - Измийте добре месото и го начукайте до сухо, така че да изтича колкото може по-малко сок.

 - Винаги слагайте месо, птици, риба или яйца под другите видове храни, за да избегнете 

изтичането на сос.

 - Пробивайте яйцата, преди да ги поставите в уреда за задушаване на пара.

 - Никога не задушавайте на пара замразено месо, птици или морски деликатеси. Винаги 

оставяйте замразеното месо, птици или морски деликатеси напълно да се размразят, 

преди да ги сложите в уреда за задушаване на пара.

БЪЛГАРСКИ

25

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Philips HD9149?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"