VITEK VT-4208 CL - Инструкция по эксплуатации - Страница 7

Мультиварки VITEK VT-4208 CL - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 62
Загружаем инструкцию
background image

7

ENGLISH          

 

Press  and  hold  the  button  (31)  «STOP/Reheat»  for 
3 seconds to cancel the keep warm mode. 

 

Do  not  use  the  keep  warm  function  for  heating  up 
the products.

 

Watch  the  food  during  cooking  and,  if  necessary, 
stir  the  products  with  the  plastic  soup  ladle  (20)  or 
spatula (21).

 

19. Press  and  hold  the  button  (32)  «Pressure/Steam 

Release»  for  3  seconds,  the  steam  valve  will  open 
and  excessive  pressure  will  be  released  from  the 
process chamber.

20. Unplug the unit and disconnect the power cord from 

the connector (12) on the multicooker body (1).

21. Set the lid blocking handle (16) to the position  .
22. Open the lid (10) by pressing the button (2). 
23. Remove  the  bowl  (3)  taking  it  by  the  handles,  use 

the potholders.

24. Let the unit cool down and clean it.

Note:

 

Watch  the  cooking  process  and  switch  the  multi-
cooker off when the food is ready. Do not leave the 
unit unattended.

 

For  steam  cooking  use  the  «Steam  cooking»  pro-
gram.

 

In  «Baking»  mode  do  not  open  the  lid  till  the  bak-
ing is finished.

 

In the «Roasting» program the unit operates simi-
larly  to  a  kitchen  stove,  watch  the  cooking  pro-
cess.

 

Cooking  in  «Rice»  and  «Pilaw»  programs  is  divided 
into  2  steps.  1st  step  -  regular  cooking,  2nd  step  - 
stewing  for  8  minutes.  During  the  second  cooking 
step  the  countdown  will  start  on  the  display,  after 
the second stage is finished the unit will switch to the 
keep warm mode.

 

See recipes of dishes in the recipe book (supplied 
with  the  unit).  All  recipes  are  non-regulatory  as 
the required amount and proportions of the ingre-
dients  may  vary  depending  on  local  peculiarities 
of the food and altitude above sea level.

«MULTICOOK» mode

The  «MULTICOOK»  mode  is  intended  for  advanced 
users  with  sufficient  cooking  experience.  In  this  mode 
you  can  set  the  temperature  within  the  range  from  35° 
to 150°С or set pressure in the process chamber and set 
the cooking duration depending on your taste.

 

Press  the  button  (26)  «MULTICOOK»,  the  «130°С» 
symbols  will  be  shown  on  the  display  (15),  set  the 
desired  temperature  for  cooking  within  the  range 
from  35  °С  to  150  °С  using  the  buttons  (27)  «-»  and 
(30) «+».

 

Cooking  time  is  set  by  default,  but  it  can  vary. 
To  change  cooking  time  press  the  button  (25) 
«TIME», the indicator « » will appear on the display 
and digital hours value will be flashing.

 

Set  the  digital  hours  value  with  the  buttons  (27)  «-» 
and (30) «+», to confirm the selection press the but-
ton (25) «TIME» and then set the digital minutes value.

 

You  can  use  the  button  (32)  «Pressure/Steam 
Release» to switch the high pressure cooking func-
tion  on  (see  “Recipe  book”).  The  indicator  «

» 

means that, the process chamber is under pressure.

 

Set  the  delayed  start  function,  if  necessary.  To  do 
this, press the button (24) «Delayed start», the indi-
cator « » and the digital hours value will be flashing 
on the display. Use the buttons (27) «-» and (30) «+» 
to set the digital hours value, to confirm the selection 
press  the  button  (24)  «Delayed  start»,  and  then  set 
the digital minutes value.

 

When  the  cooking  program  is  over,  you  will  hear 
4  sound  signals,  and  the  multicooker  will  be  auto-
matically switched to the keep warm mode, the sym-
bols  «00h»  and  operation  time  in  keep  warm  mode 
(hours) will be shown on the display (15).

 

If  you  want  to  stop  cooking,  press  the  button  (31) 
«STOP/Reheat».

 

Press  and  hold  the  button  (32)  «Pressure/Steam 
Release»  for  3  seconds,  the  steam  valve  will  be 
opened and excessive pressure will be released from 
the process chamber.

 

Unplug the unit and disconnect the power cord from 
the connector (12) on the multicooker body (1).

 

Set the lid blocking handle (16) to the position  .

 

Open the lid (10) by pressing the button (2). 

 

Remove  the  bowl  (3)  taking  it  by  the  handles,  use 
the potholders.

 

Let the unit cool down and clean it.

RECOMMENDATIONS

You can use the «Multicook» program for dough proofing.
Dough proofing is a stage of dough making which takes 
place right before baking. During the proofing stage the 
dough  ferments  intensively,  restores  its  structure  and 
grows in size significantly. One of the main conditions of 
successful process is no draughts and maintenance of 
constant  temperature  (about  40°С),  that  is  m°aintained 
in the «Multicook» program.

Recipe of the dough:

400 g of flour
350 ml milk (can be mixed with water)
Salt
Sugar
1.5 teaspoons of yeast powder
1.5 tablespoons of butter

 

Mix  all  dry  ingredients  then  add  milk.  Knead  thor-
oughly and put it into the bowl (3).

 

For  Multicook  program  set  the  temperature 
35°С-45°С  (see  the  chapter  ««Multicook»  Button 
(26)»).

VT-4208.indd   7

24.12.2013   9:41:24

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4208 CL?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"