Ariston MBA 2200 (X)(S) - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Холодильник Ariston MBA 2200 (X)(S) - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 17
Загружаем инструкцию
background image

How  to  Start  the  Appliance

How  to  use  the  refrigerator  compartment  ...

GB

4

NOTICE 

  After  the  a pplia nce  ha s  been  delivered,sta nd  it  in 

the  upright  position  a nd  wa it  a pproxima tely  3  hours 

before  connecting  it  to  the  electrica l  outlet  to  gua r-

a ntee  tha t  it  opera tes  prorerly. 

  Before  p la c ing   food stuffs  in  the  refrig era tor  or  freezer, 

c lea n  the  interior  well  with  wa rm   wa ter  a nd   b a king  

sod a . 

 

 

 

  After  ha ving   p lug g ed   the  a p p lia nc e  in,  m a ke  sure  tha t  p ilot 

la m p   “A”  is  lig ht. 

  Set  knob   ‘B’  onto  a   m ed ium   p osition  a nd   c a n  p la c e  food   in  the 

frid g e  a fter  only  a   few  hours. 

  When  the  freezer  ha s  rea c hed   the  op tim um   tem p era ture,  you 

c a n  p la c e  frozen  food   in  the  freezer.

 

 

The  therm osta t  a utom a tic a lly  reg ula tes  the  tem p era ture 

insid e  the  a p p lia nc e 

=   less  c old  

=   c old er 

It  is  rec om m end ed   tha t  a   m ed ium   setting   b e  used .   

To  inc rea se  the  a m ount  of  sp a c e,  op tim ize  a rra ng em ent 

a nd   im p rove  a p p ea ra nc e,  this  a p p lia nc e  ha s  a   “c ooling 

a rea ”  loc a ted   within  the  b a c k  p a nel  of  the  refrig era tor 

c om p a rtm ent. 

When  the  a p p lia nc e  is  op era ting ,  this  p a nel  m a y  b e 

c overed   with  frost  or  d rop lets  of  wa ter  d ep end ing   on 

 

 

whether  the  c om p ressor  is  op era ting   or  not  a t  a   set  tim e.         

Do  not  b e  c onc erned   a b out  this!  The  refrig era tor  is   

op era ting   norm a lly. 

  If  the  therm osta t  knob   is  p ositioned   on  hig her  setting s 

while  the  refrig era tor  is  hea vily  filled   a nd   the  a m b ient  tem -

p era ture  is  hig h,  the  a p p lia nc e  m a y  run  c ontinuously,  re-

sulting   in  the  form a tion  of  frost  on  the  b a c k  c ooling   a rea . 

This  will  lea d   to  a n  inc rea se  in  energ y  c onsum p tion. 

  To  a void  this  situa tion,  just  turn  the  thermosta t  knob  to  a  

lower  setting  so  tha t  the  a pplia nce  defrosts  a uto-

ma tica lly.

 

 

 

 

Storing  food  in  the  Refrigera tor  Compa rtment 

 

Food 

 

Stora ge  time 

 

Loca tion  in  the  Refrigera tor 

 

Fresh  m ea t  a nd   c lea ned   fish 

 

 

(use  p la stic   wra p   or  p a c k  in  p la stic   b a g s) 

2  or  3  d a ys 

“Fresh  b ox” 

Fresh  c heese 

3  or  4  d a ys 

“Fresh  b ox” 

Eg g s 

1  m onth 

In  sp ec ia l  eg g   tra y  on  a ny  shelf 

Butter,  m a rg a rine 

1  week 

On  a ny  shelf 

Cooked   or  p rec ooked   food   (p la c er  in  a ir-tig ht  c onta in-

ers  a nd   when  c ool  store  in  refrig era tor) 

3  or  4  d a ys 

On  a ny  shelf 

Sa usa g es,  sa la m i,  sa nd wic h  m ea ts  in  g enera l,  fresh 

p a sta ,  c usta rd s,  p ud d ing s,  c hoc ola tes,  c rea m   p a stries, 

b rea d ,  d ry  p a stries,  red   tom a toes 

3  or  4  d a ys 

On  a ny  shelf 

Bottled   p rod uc ts,  m ilk,  d rinks,  yog hurt 

 

On  sp ec ia l  d oor  shelves 

Fruit  a nd   veg eta b le 

In  veg eta b le  c risp er 

 

Wha t  Should  Not  be  Stored  in  the  Refrigera tor 

Ga rlic   (tra nsm its  od our),  onions  a nd   leeks. 

Ba na na s  (they  will  turn  b la c k). 

Citrus  fruits. 

Pota toes  a nd   root  veg eta b les  (store  in  d a rk,  d ry  p la c es). 

 

-  Within  the  refrig era tor  c om p a rtm ent,  the  a ir  c irc ula tes 

na tura lly,  with  the  c old er  a ir  fa lling   d own  b ec a use  it  is 

hea vier.  This  is  the  rea son  why  m ea t  a nd   c heeses  should  

b e  p la c ed   a b ove  the  veg eta b le  c onta iner. 

-  Plea se  follow  our  instruc tions  c a refully  on  m a xim um   stor-

a g e  tim e:  a ny  food ,  even  the  freshest,  will  not  rem a in  ed i-

b le  for  a ny  extend ed   a m ount  of  tim e. 

-  Do  not  p la c e  liq uid s  in  c onta iners  without  c overing   them  

b ec a use  this  will  lea d   to  a n  inc rea se  in  the  level  of  m ois-

ture  within  the  refrig era tor,  c a using   the  form a tion  of  frost. 

-  Rem em b er  to  c ool  hot  food   b efore  storing   otherwise  the 

tem p era ture  insid e  the  a p p lia nc e  will  inc rea se,  c a using  

the  c om p ressor  to  work  ha rd er  a nd   use  m ore  energ y. 

-  Contra ry  to  p op ula r  b elief,  c ooked   food s  a re  not  stored  

a ny  long er  than  ra w  food . 

-  The  refrig era tor  c om p a rtm ent  is  eq uip p ed   with  c onven-

ient,  rem ova b le  shelves,  whic h  c a n  b e  a d justed   for       

heig ht  using   the  shelf  g uid es.  This  a llows  you  to  p la c e  even 

la rg e  c onta iners  a nd   food stuffs  in  the  refrig era tor. 

 

 

-  Be  c a reful  not  to  p la c e  c onta iners  (p la stic   or  g la ss),  food  

or  other  ob jec ts  in  d irec t  c onta c t  with  the  c ooling   a rea   of 

the  b a c k  wa ll  of  the  refrig era tor.  This  c ould   ha rm   the  food , 

in-c rea se  energ y  c onsum p tion  a nd   fa c ilita te  the  form a tion 

of  c ond ensa te  (on  food ,  c onta iners,  etc .). 

  “Fresh  box”  (Importa nt!  Inset  till  it  touches  rea r  wa ll)

  with 

the  tem p era ture  ra ng e  from   -2

C  till  + 3

C  is  m a d e  for  the 

p rod uc ts  whic h  should   b e  kep t  und er  the  tem p era ture 

whic h  is  b ellow  the  tem p era ture  in  the  refrig era tor  c ha m -

b er  (e.g .  ha m ,  sa usa g e).   

This  c om p a rtm ent  wa s  d esig ned   to  a llow  for  long er 

p reserva tion  tim es  for  fresh  m ea t  a nd   fish  (for  a s  long   a s  a  

two  or  three  d a ys). 

Moreover,  the    “Fresh  b ox”  c om p a rtm ent  c a n  a lso  b e  

used   to  c ool  d ishes  tha t  a re  norm a lly  ea ten  “c old ”,  suc h 

a s  m elon  a nd   Pa rm a   ha m ,  fig s  a nd   ha m ,  m ozza rella   a nd  

tom a toes. 

Besid es  this  c om p a rtm ent  c a n  b e  m oved   a t  the  d esir-

a b le  heig ht  in  the  low  p a rt  of  the  refrig era tor  c ha m b er. 

 

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Ariston MBA 2200 (X)(S)?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"