Saturn ST-EC8770 - Инструкция по эксплуатации - Страница 7

Хлебопечки Saturn ST-EC8770 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 31
Загружаем инструкцию
background image

12

Cleaning and Maintenance

Disconnect the machine from the power and let it cool down prior 

to cleaning.

1. Bread pan: Rub inside and outside with a damp cloth. Do not 

use  any  sharp  or  abrasive  agents  for  the  consideration  of 

protecting  the  non-stick  coating.  The  pan  must  be  dried 

completely prior to installing.

2.Kneading blade: If the kneading bar is difficult to remove from 

the axle, In such an event fill the Container with warm water 

and allow it to soak for approx.30minutes.The kneader can then 

be easily removed for cleaning. Also wipe the blade carefully 

with a cotton damp cloth, Please note both the bread pan and 

kneading blade are dishwashing safe components. 

3. Lid and window: clean the lid inside and outside with a slightly 

damp cloth. 

4. Housing: gently wipe the outer surface of housing with a wet 

cloth. Do not use any abrasive cleaner to clean as this would 

degrade  the  high  polish  of  the  surface.  Never  immerse  the 

housing into water for cleaning.

5. Before the bread maker is packed away for storage, ensure that 

it has completely cooled down, is clean and dry, and the lid 

is closed.

Introduction of bread ingredients

1. Bread flour

  Bread flour has high content of high gluten (so it can be also 

called high-gluten flour   which contains high protein), it has 

good elastic and can keep the size of the bread from sunken after 

rising. As the gluten content is higher than the common flour 

so it can be used for making bread with large size and better 

inner fiber. Bread flour is the most important ingredients of 

making bread.

2. Plain flour  

  Plain flour is made by mixing well-chosen soft and hard wheat 

and applicable for making express bread or cakes. 

3. Whole wheat flour 

  Whole wheat flour is made by grinding whole wheat, it contains 

wheat skin and gluten whole wheat flour is heavier and more 

nutrient than common flour. The bread made by whole wheat flour 

is usually small in size. So many recipes usually combine the 

whole wheat flour and bread flour to achieve best results.

13

4. Black wheat flour                            

  Black wheat flour, also named by “rough flour”, is a kind of 

high fiber flour that is   similar to whole wheat flour. To 

obtain  the  large  size  after  rising  it  must  be  used  in   

combination with high proportion of bread flour.

5. Cake powder                 

  Cake powder is made by grinding soft wheat or low protein wheat, 

which is specially used for making cakes. Different flour seems 

to be alike, Actually yeast performance or absorbability of 

various flour differs largely for growing areas ,growth reasons , 

grinding process and storage life. You may choose flour with 

different trademark to test, taste and compare in local market, 

and select the one which could produce the best result according 

to your own experiences and taste.

6. Corn flour and oatmeal flour    

  Corn flour and oat flour are made by grinding corn and oatmeal 

respectively, they both are the additive ingredients of making 

rough  bread,  which  are  used  for  enhancing  the  flavor  and 

texture.

7. Sugar

  Sugar is very important ingredient to add sweet taste and color 

of bread. While it helps to yeast bread as nourishment. white 

sugar is largely used. Brown sugar, powder sugar or cotton sugar 

may be called by special requirements.

8. Yeast

  Yeast  passes  doughy  yeasting  process, then  produces  carbon 

dioxide, making bread expand and inner fibre soft. However, 

yeast fast breeding needs carbohydrate in sugar and flour as 

nourishment.

  1tsp. active dry yeast =3/4 tsp.instant yeast

  5tsp. active dry yeast =1 tsp. instant yeast

  2tsp. active dry yeast =1.5 tsp. instant yeast

Yeast must be stored in refrigerator as it will be killed at high 

temperature, before using check the date and storage life of your 

yeast. Store it back to the refrigerator as soon as possible after 

each use. Usually the failure of bread rising is caused by the 

dead yeast.

The ways described below will check whether your yeast is fresh 

and active or not.

1

pour 1/2 cup warm water (45-50

0

C) into a measuring cup

2

Put 1 tsp. white sugar into the cup and stir, then sprinkle 

2tsp. yeast over the water.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC8770?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"