Saturn ST-EC8770 - Инструкция по эксплуатации - Страница 30

Хлебопечки Saturn ST-EC8770 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 31
Загружаем инструкцию
background image

58

brašno i ne sme da dođe u dodir sa solju.

Objašnjenje za moguće probleme

Br.

Problem

Opis

Rešenje

1

Dim 

iz 

ventilacionog 

otvora 

prilikom 

pečenja

Neki  sastojci  su  se 

zalepili  za  grejač  ili  su 

negde  u  blizini,  za  prvu 

upotrebu, 

ulje 

je 

verovatno 

ostalo 

na 

površini grejača.

Isključite  uređaj  iz  struje  i 

očistite  grejač,  ali  vodite 

računa  da  se  ne  ispečete, 

tokom  prve  upotrebe,  sve 

treba da bude suvo, i otvorite 

poklopac. 

2

Donja  kora hleba  je 

veoma debela.

Hleb  je  verovatno  stajao 

dugo  vruć  u  uređaju 

nakon  završetka  procesa 

pečenja te se voda previše 

slila. 

Odmah  nakon  završetka 

pečenja izvadite hleb.

3

Hleb se teško vadi

Lopatice  su  se  zalepile  za 

držalje u posudi

Nakon  što  izvadite  hleb,

sipajte toplu vodu u posudu i 

potopite  lopaticu  na  10 

minuta,  a  zatim  je  izvadite  i 

operite.

1.izabrani  program  je 

neprikladan

Izaberite prikladan program

2.nakon procesa, nekoliko 

puta  ste  otvarali  poklopac 

i hleb je suv i bled.

Ne otvarajte poklopac tokom 

poslednjeg nadizanja testa.

4

Dešava se da masa

nije ujednačena i

nedovoljno

je 

pečena

3.Dešava  se  da  je  otpor 

suviše  velik te lopatica ne 

može  da  se  okreće 

adekvatno 

Proverite  lopatice,  izvadite 

posudu  za  pečenje  i  pustite

lopaticu da radi na prazno, ako 

radi  normalno,  obratite  se 

ovlašćenom servisu.

5

Pojavljuje 

se 

“H:HH” 

nakon 

pritiska  na  dugme 

start/stop

”   

Temperatura  u  uređaju  je 

suviše visoka.

Pritisnite dugme “

start/stop

” 

i  isključite  uređaj  iz  struje, 

izvadite  posudu,  otvorite 

zaštitni  poklopac  dok  se 

uređaj ne ohladi.

6

Buka motora

Posuda  nije  adekvatno 

pričvršćena  ili  je  testo 

suviše  veliko  da  bi  se 

mesilo. 

Proverite  da  li  je  posuda 

pravilno  pričvršćena,  da  li  je 

testo  pravljeno  po  receptu  i

da  li  su  sastojci  dodati  po 

receptu.

7

Veličina hleba je

suviše velika tako

Previše  kvasca,  brašna  ili 

je  temperatura  vode 

Proverite  sve  sastojke  i

prilagodite  ih  zahtevanoj 

59

da podiže poklopac previsoka.

količini.

8

Veličina  hleba  je 

premala  ili  ne  raste 

uopšte

Nema  kvasca  ili  ga  je 

nedovoljno,  štaviše,  loše 

reaguje ako  je  temp.  vode 

previsoka  ili  je  kvasac 

pomešan  sa  solju,  ili  je 

temp. niska.

Proverite  sastojke  i  podesite 

temperaturu.

9

Testo  je  previše 

naraslo  i  izlazi  iz 

posude za pečenje

Količina  tečnosti  i  kvasca 

je  prevelika  i  testo  je 

mekano.

Korigujte količine

1.brašno  je  loše  i  testo  ne 

može da se digne. 

Koristite bolje brašno

2.kvasac  se  prebrzo  diže 

ili  je  temp.  kvasca 

previsoka.

Kvasac  je  upotrebljen  pri 

sobnoj temperaturi.

10

Hleb  je  splasnuo 

tokom 

pečenja 

testa.

3.Previše  vode  čini  testo 

vlažnim i mekanim.

Prilagodite vodu receptu

1.previše 

brašna 

ili 

manjak vode.

Korigujte količine

11

Hleb  je  težak  i 

nerastresit

2.previše žitarica

Korigujte količine

1.  Previše  vode  i  kvasca  i 

manjak soli

Korigujte količine i proverite 

so

12

Sredina  hleba  je 

šuplja

2.temp. vode je previsoka

Proverite temp. vode

1.previše 

glutena 

sastojcima. 

npr. 

puter, banane

Ne  dodajte  sastojke  sa  jakim 

glutenom.

13

Brašno  na  kori 

hleba

2.nedovoljno vode

Proverite  vodu  i  mehaniku 

uređaja

14

Kora  je  debela  i

tamna 

pri 

pravljenju  kolača 

ili  hrane  sa  dosta 

šećera. 

Boja  je  tamna  zbog 

previše šećera.

Pritisnite  dugme 

start/stop 

da  zaustavite  program  5-10 

min  pre  završetka  procesa. 

Pre nego  što  izvadite hleb  ili 

kolač  ostavite  ga  odstoji  20 

min 

sa 

spuštenim 

poklopcem.

Specifikacija

Radna voltaža: 

220-230 V

Radna frekvencija:  50 Hz

Snaga: 

600 W

Procenjena Struja

2.7 А

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC8770?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"