Saturn ST-EC8770 - Инструкция по эксплуатации - Страница 29

Хлебопечки Saturn ST-EC8770 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 31
Загружаем инструкцию
background image

56

željene  veličine;  a  ako  je  previsoka,  kvasac  neće  moći  da  odreaguje  što  će  u  mnogome 

uticati na veličinu hleba.

Čišćenje i održavanje

Isključiti uređaj iz struje i ostaviti da se ohladi. 

1.posuda za pečenje: Unutrašnjost i spoljašnjost obrisati vlažnom krpom. Ne koristiti oštra 

ili abrazivna sredstva da ne biste oštetili zaštitni sloj posude. Pre upotrebe, posuda mora 

biti u potpunosti suva. 

2.lopatica za mešenje: ako imate problem da držač lopatice za mešanje skinete sa osovine, 

napunite posudu toplom vodom i ostavite da reaguje 30 minuta. Tada ćete lopaticu moći 

lakše da skinete da biste je očistili. Lopaticu čistite pažljivo pamučnom vlažnom krpom. 

4. Kućište: pažljivo obrišite kućište mokrom krpom. Ne koristite abrazivna sredstva da ne 

oštetite površinu. Ne potapajte kućište u vodu radi čišćenja.

5. Pre nego što odložite uređaj, proverite da li se ohladio, da li je čist i suv. Stavite kašiku 

i lopaticu za mešenje u posudu i zatvorite poklopac.

Sastojci za pravljenje hleba

1. Hlebno brašno

Hlebno  brašno  sadrži  visok  nivo  glutena  sa  dosta  proteina,  što  ne  dozvoljava  hlebu  da 

splasne  nakon  dizanja  testa.  Pošto  sadrži  više  glutena  od običnog  brašna,  koristi  se  za 

pravljenje  velikih  vekni  hleba.  Hlebno  brašno  je  najvažniji  sastojak  kod  pravljenja 

hleba.

2. Meko brašno   

    Meko  brašno  se  pravi  od  probranih  žitarica  i  koristi  se  za  ekspresno  pravljenje  hleba  i

kolača. 

3. Integralno pšenično brašno 

    Integralno pšenično prašno se dobija mlevenjem celih žitarica i stoga je teže od običnog 

brašna.  Hleb  pravljen  ovim  brašnom  je  manji  te  mnogi  recepti  savetuju  kombinaciju 

integralnog pšeničnog brašna i hlebnog brašna. 

4. Crno pšenično brašno                                                       

    Crno  pšenično  brašno  (tvrdo  brašno)  je  slično  integralnom  pšeničnom  brašnu  i  radi 

postizanja što veće vekne hleba mora se koristiti u kombinaciji sa hlebnim brašnom.

5. Brašno za kolače                                 

Brašno  za  kolače  se  pravi  od  mekih  žitarica  ili  niskoproteinskih  žitarica  i  koristi  se  za 

pravljenje  kolača.  Svaka  vrsta  brašna  drugačije  reaguje  sa  kvascem  te  u  svom 

supermarketu izaberite ono koje Vam najviše odgovara.

6. Kukuruzno brašno i ovseno brašno     

    Kukuruzno  i  ovseno  brašno  se  prave  mlevenjem  kukuruza  i  ovsa  i  služe  za  pravljenje 

57

hrskavog hleba.

7. Šećer

    Šećer  je  veoma  važan  sastojak  koji  hlebu  daje  slatkoću  i  boju.  Takođe  potpomaže 

dizanje kvasca. Uglavnom se koristi beli šećer, ali može se koristiti i žuti.

8. Kvasac

    Potpomaže podizanje testa.

1k.k. suvog kvasca =3/4 k.k.instant kvasca

5k.k. suvog kvasca =1 k.k.instant kvasca

        2k.k. suvog kvasca =1.5 k.k.instant kvasca 

Kvasac mora da se drži u frižideru jer će se pokvariti na visokoj temperaturi. Pre upotrebe 

pogledajte datum upotrebe na pakovanju.

Kako da proverite da li je kvasac ispravan:

1

sipajte 1/2 šolje tople vode (45-50

0

C) u mericu

2

  Sipajte  1  k.k  belog  šećera  u  šolju  i  pomešajte,  a  zatim  razmrvite  2  k.k.  kvasca  u 

vodu.

3

Mericu držite 10 min na toplom mestu. Ne mešajte vodu.

4

  Ako se pojavi pena, kvasac je još uvek aktivan.

9. So

    So  poboljšava  ukus  hleba  i  boju  kore,  ali  isto  tako  sprečava  aktivnost  kvasca.  Stoga, 

pažljivo pratite uputstvo.

10. Jaja

      Jaja poboljšavaju mekoću i veličinu hleba. 

11. Mast, puter i ulje 

      Mast čini hleb mekim i produžava mekoću. Puter se dodaje otopljen ili iseckan.

12. Prašak za pecivo

      Koristi se za podizanje hleba i kolača.

13. Soda

      Ima isti efekat kao i prašak za pecivo i koristi se u kombinaciji sa istim.

14. Voda i ostale tečnosti

Bitan  sastojak  u  procesu  pravljenja  hleba.  Najpoželjnija  temperatura  vode  je  između

20

0

C and 25

0

C. 

Sastojci

Veoma je bitno pratiti recept pri pravljenju hleba.

Bitno je koristiti mericu i mernu kašiku.

Redosled dodavanja sastojaka

Redosled:  tečni  sastojci,  jaja,  so,  mleko  u  prahu.  Kvasac  se  stavlja  samo  na  suvo 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC8770?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"