Gorenje BM1600WG - Инструкция по эксплуатации - Страница 45

Хлебопечки Gorenje BM1600WG - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 149
Загружаем инструкцию
background image

 

45 

леб  има  и  погуста 
структура  

Полнозрнестиот 
леб 

понекогаш 

има  брчкав  или 
распукан врв.  

-  тоа  е  типично  за 
полнозрнест  леб  во 
вашиот 

апарат 

за 

печење  леб,  влијание 
на  глутенот  во  проце-
сот  на  гнетење,  нара-
снување и печење.    

-  употребувајте  програма  за 
Брзо  печен  полнозрнест  леб, 
кој  има  пократко  време  на 
нараснување 
-  едноставна  надворешност  не 
влијае  на  вкусот  и  квалитетот 
на лебот    

Векната 

има 

голема  воздушна 
дупка 

во 

средината или па 
е 

кората 

расцепена.  

-  течноста  доаѓа  во 
контакт  со  квасецот 
пред месење  

- секогаш додавајте состојки во 
правилен  редослед  како  што 
пише  во  рецептот  и  квасец  на 
крајот  
-  кога  употребувате  опција 
Задоцнет  почеток,  уверите  се 
дали  е  квасецот  во  средината 
на садот  

Голем,  грутчест 
леб.  

- премногу течност 
- премалку квасец 
- премногу брашно 
-  стари  состојки  или 
погрешен тип брашно  

-  смалите  ја  течноста наеднаш 
за  1-2  лажици,  употребувајте 
точни мерки  

зголемите 

го 

квасецот 

наеднаш за ¼ лажиче 
-  смалите  го  количеството  на 
брашно 
- употребите свежи состојки 

Влажен, 
премногу дупчест 
леб.  

- премногу течност 
-  премалку  додадена 
сол. 

- употребите точни мерки 
-  при  висока  влага  употребите 
помалку вода  
-  различни  серии  на  брашно 
можат  да  барат  помалку 
течност  

Воздушно меурче 
под кората. 

-  тестото  било  слабо 
смешано  

- на жалост тоа се случува при 
единствени прилики; ако тоа се 
повторува,  додадете  додатно 
лажица течност.  

По притиснување 
на 

копчето 

"

start/stop

на 

покажувачот  ќе 
се 

покаже 

"H:HH". 

-  температурата  во 
вашиот 

апарат 

е 

превисока  за  печење 
леб  

притисните 

го 

копчето 

"

start/stop

"  и  исклучите  го 

вашиот  апарат  од  струјата; 
потоа  садот  за  печење  леб 
извадите  го  од  апаратот  и 
оставите  го  капакот  отворен 
додека не се олади апаратот  

 

ПОСЕБНИ ПРЕПОРАКИ 

1. 

За брзи лепчиња 

Брзи лепчиња ќе замесиме со прашок за печиво или сода бикарбона, кои ги активираат влага и 
топлина. За приготвување потполно брзи лепчиња ви советуваме да сета течност ја турите на 
дното од садот за леб и на врвот ги сипете сите суви состојки (брашно, шеќер, сол). За време 
почетното мешање на состојките за брзи лепчиња по рабовите на садот може да се насоберат 
брашнени грутчиња. Ако сакате тоа да го избегнете, помагајте му на апаратот да тие грутчиња 
добро ги измеша. 
 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1600WG?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"