Gorenje BM1600WG - Инструкция по эксплуатации - Страница 41

Хлебопечки Gorenje BM1600WG - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 149
Загружаем инструкцию
background image

 

41 

печениот леб. Отворите го капакот,  со кујнски ракавици завртите го садот за леб во 
спротивна насока од стрелката на часовникот и извадите го садот за леб од апаратот.   

Предупредување: садот за леб може да биде многу жежок! Бидете претпазливи и 
заштитите се од изгореници.  

12.  

Пред да го извадите лебот од садот за леб, нека се олади садот. Со лопатките нежно 
одвоите го лебот од рабовите на садот.  

13.  

Садот за леб обрнете го надолу на метална жичена решетка или па исчистите ја работната 
површината и нежно затресете го садот, да лебот сам испадне.   

14.  

Пред да го нарежете лебот, нека се лади приближно 20 минути. Ви препорачуваме лебот 
да го нарежете со електрична резачка или запчест рачен нож за леб, а не со нож за овошје 
или кујнски нож, бидејќи можеме да нарежеме нерамномерни и искинати парчиња.   

15.  

Ако по завршено печење не сте во близина на апаратот да би го исклучиле со 
притиснување на копчето 

“START/STOP”

апаратот автоматски ќе го одржува лебот на 

топло уште приближно еден час. Кога ќе заврши времето на одржување на топло, ќе 
слушнете 10 едноподруго писоци.  

16.  

По завршеното печење, односно кога апаратот за печење леб не е во употреба, исклучите 
го од електричната инсталација.  

 

Известие:

 

Пред да ја нарежете векната , употребите ја куката со која ќе ја отстраните 

лопатката за мешање, скриена на дното од векната. Векната е жешка, затоа лопатката не 
отстрнаувајте ја со гола рака, употребите кујнски ракавици или некоја друга заштита за раце.  
 

Совет:

 

Ако не го изедете лебот докрај, ви советуваме чување на преостанатиот леб во 

непропустлива пластична кесичка или сад за чување леб. Лебот можете да го чувате уште три 
дена на собна температура. Ако го чувате повеќе од три дена, ставите го во затворена 
пластична кесичка или сад и ставите во ладилник. Таму ќе се зачува уште најмалку 10 дена. 
Бидејќи дома направен леб не содржи конзерванси, не може да остане свеж подолго од оној од 
продавница.  
 

РЕЦЕПТИ 

Легенда: 
 
tbsp = супена лажица        Сув квасец (1пакување од 7 g) = свеж квасец (1 пакување од 25 g)  
tsp = кафена лажичка  
 

 

 

 

 

1. ОСНОВЕН 

1125 g 

1350 g 

1600 g 

Вода 

420 ml 

480 ml 

560 ml 

сол 

2 tsp 

3 tsp 

3 tsp 

Шеќер 

2 tbsp 

4 tbsp 

4 tbsp 

Масло 

3 tbsp 

4 tbsp 

4 tbsp 

Брашно 

700 g 

840 g 

980 g 

Квасец 

5 g 

6 g 

7 g 

 

2. ФРАНЦУСКИ 

1125 g 

1350 g 

1600 g 

Вода 

420 ml 

480 ml 

560 ml 

сол 

2 tsp 

3 tsp 

3 tsp 

Шеќер 

2 tbsp 

2 tbsp 

2 tbsp 

Масло 

3 tbsp 

4 tbsp 

4 tbsp 

Брашно 

700 g 

840 g 

980 g 

Квасец 

5 g 

6 g 

7 g 

 
 
 
 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1600WG?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"