Gorenje BM1600WG - Инструкция по эксплуатации - Страница 29

Хлебопечки Gorenje BM1600WG - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 149
Загружаем инструкцию
background image

 

29 

3.   Ukoliko se nakon pritiska na taster 

START/STOP

 

na indikatoru ispiše “

E E0

” ili “

E E1

”, to znači 

da senzor za temperaturu ne deluje ispravno. U tom slučaju preporučujemo da senzor za 
temperaturu pregleda ovlašćeni serviser.  

POSTUPAK PEČENJA HLEBA 

1.  

Posudu za hleb postavite na svoje mesto, i zaokrenite je u smeru kazaljki na satu da se zakvači u 
pravilan položaj. Lopaticu za mešenje fiksirajte na osovinu. Preporučujemo da lopaticu pre 
učvršćivanja na osovinu namažete margarinom otpornim na vrućinu, da se na lopaticu ne hvata 
testo, a istovremeno ćete lopaticu mnogo lakše izvući iz pečenog hleba.  

2.  

Sastojke ubacite u posudu za hleb. Pažljivo ispoštujte redosled dodavanja sastojaka iz uputstava 
u receptu. Obično najpre sipamo vodu ili drugu tečnost, zatim dodajemo šećer, so i brašno, a 
uvek tek na kraju dodajemo kvasac ili prašak za pecivo.  

 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

  

 
 
 

Obavest:

 

najveća dozvoljena količina brašna ili kvasca zapisana je u receptu.  

3.  

Na vrhu 

brašna prstom napravite manju rupicu, i u nju stavite kvasac te pazite da ne dođe u dodir 

s tečnosti ili sa solju.  

4.  

Pažljivo zatvorite poklopac aparata i utikač ukopčajte u utičnicu.  

5.  

Pritisnite na taster »Menu« (meni) i izaberite traženi program pečenja.  

6.   Pritisnite taster 

COLOR 

(zapečenost) i izaberite proizvoljnu boju kore.  

7.   Pritisnite taster 

LOAF SIZE

 

(veličina vekne) i izaberite traženu veličinu vekne (1125g, 1350g ili 

1600g). 

8.   Pritisnite na taster 

"+, -" 

(zakašnjenje) i regulišite vreme odloženog uključenja. Ukoliko želite da 

se hleb otpočne peći odmah, preskočite ovaj korak.  

9.   Pritisnite taster 

START/STOP

 i time uputite aparat u rad. 

10.   Na programima 

1-7

, tokom delovanja začućete

 

pištanje, koje vas upozorava da tada morate 

dod

ati sastojke. Otvorite poklopac i sipajte tražene sastojke. Možda će kroz ventilacioni otvor 

tokom pečenja izaći nešto pare, ali to je sasvim normalno.   

11.  

Nakon završenog pečenja začuje se 10 uzastopnih pisaka. Tada možete pritisnuti taster 

START/STOP

 

(2 sekunde), da zaustavite pečenje i iz aparata izvadite pečeni hleb. Otvorite 

poklopac, koristeći kuhinjske rukavice zaokrenite posudu za hleb u suprotnom smeru od kazaljki 
na satu, i izvadite posudu za hleb iz aparata.  

Upozorenje: posuda za hleb može biti vrlo vruća! Budite naročito oprezni, i zaštitite se od 
mogućih opekotina.  

12.  

Pre no što hleb izvadite iz posude za hleb, ostavite da se posuda ohladi. Lopaticama nežno 
odmaknite hleb od ivica posude.  

13.  

Posudu za hleb preokrenite naopačke na metalno žičano podnožje, ili očistite radnu površinu i 
nežno prodrmajte posudu da hleb sam iskoči van.  

14.  

Pre no što ga počnete rezati, neka se hleb hladi približno 20 minuta. Preporučujemo vam da hleb 
narežete koristeći električni nož ili nazupčani ručni nož za hleb; nožem za voće ili običnim 
kuhinjskim nožem radije nemojte rezati hleb, jer ga možete narezati na neravnomerne komade ili 
iskidanu parčad.  

15.  

Ako vas nakon završetka pečenja nema u blizini aparata da bi ga isključili pritiskom na taster 

START/STOP

, aparat će automatski držati hleb na toplom još približno jedan čas. Kad se vreme 

održavanja na toplom završi, začuje se 10 uzastopnih pisaka. 

16.  

Nakon završenog pečenja, odnosno kad aparat za pečenje hleba nije u upotrebi, isključite ga iz 
električne instalacije.

  

 

Kvasac ili prašak za pecivo 
 
Suvi sastojci (brašno, šećer…) 
 
Voda ili druga tečnost 

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1600WG?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"