Плита Hansa FCGX 51029 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

62
Pečenje mesa
● Meso preko 1 kg pripremajte u rerni, a manje komade bi trebalo pripremati na plinskim gorionicima.
● Koristite posuđe za pečenje u rerni koje je otporno na visoke temperature, čije su ručke takođe otporne
na visoke temperature.
● Kada pečete na rešetki, preporučujemo da na najniži nivo u rerni postavite pleh napunjen sa malo
vode.
● Preporučljivo je da najmanje jedanput u toku pečenja meso okrenete na drugu stranu, i da meso
prelivate njegovim sokovima ili vrućom slanom vodom – ne sipajte po mesu hladnu vodu.
PEČENJE U RERNI-PRAKTIČNI SAVETI
VRSTA MESA
NIVO (odozdo)
TEMPERATURA
(°C)
VREME PEČENJA
(min.)
GOVEDINA
Pečena govedina ili razni fileti
Srednje pečeno, sočno u
zagrejanoj rerni
Dobro pečeno u zagrejanoj rerni
Pečeni but u zagrejanoj rerni
3
3
3
2
250
250
210-230
200-220
нa 1 cm
12-15
15-25
25-30
120-140
SVINJETINA
Pečeni but
Šunka
Fileti
2
2
3
200-210
200-210
210-230
90-140
60-90
25-30
TELETINA
2
200-210
90-120
JAGNJETINA
2
200-220
100-120
DIVLJAČ
2
200-220
100-120
ŽIVINA
Piletina
Guščetina (oko 2 kg)
2
2
220-250
190-200
50-80
150-180
RIBA
2
210-220
40-55
Tabela 2: Pečenje mesa
Tabela 3: grejač roštilja
VRSTA JELA
NIVO
(odozdo)
TEMPERATURA
(°C)
VREME ROŠTILJANJA (min.)
Сторона 1
Сторона 2
Svinjska
krmenadla
4
250
8-10
6-8
Svinjska šnicla
3
250
10-12
6-8
Šiš ćevap
4
250
7-8
6-7
Kobasice
4
250
8-10
8-10
Rozbif, (odrezak
oko 1 kg)
3
250
12-15
10-12
Teleći kotlet
4
250
8-10
6-8
Teleći odrezak
4
250
6-8
5-6
Ovčija krmenadla
4
250
8-10
6-8
Jagnjeća
krmenadla
4
250
10-12
8-10
Polovina pileta
(oko 500 g)
3
250
25-30
20-25
Riblji fileti
4
250
6-7
5-6
Pastrmka (oko
200-250 g)
3
250
5-8
5-7
Hleb (tost)
4
250
2-3
2-3
Содержание
- 8 УКАЗАНИЯ ПО ТЕХНИКЕ БЕЗОПАСНОСТИ
- 9 Перед открытием крышки плиты, рекомендуется очи
- 10 ОПИСАНИЕ УСТРОЙСТВА
- 11 МОНТАЖ
- 14 ЭКСПЛУАТАЦИЯ
- 16 ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ В ДУХОВКЕ - ПРАКТИЧЕСКИЕ СОВЕТЫ
- 18 ОБСЛУЖИВАНИЕ И УХОД
- 19 ПОВЕДЕНИЕ В АВАРИЙНЫХ СИТУАЦИЯХ
- 21 ТЕХНИЧЕСКИЕ ДАННЫЕ; Номинальное напряжение
- 55 OPIS UREĐAJA