VITEK VT-3621 - Инструкция по эксплуатации - Страница 4

Мясорубки VITEK VT-3621 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 32
Загружаем инструкцию
background image

4

ENGLISH

ATTENTION!

 •

Before grinding meat, make sure that all bones 
and excess fat are removed.

 •

Do  not  push  the  products  with  any  foreign 
objects  or  your  fingers,  use  only  the  pusher  (1) 
supplied with the unit.

 •

Never immerse the meat grinder body, the power 
plug or the power cord into water or other liquids.

 •

Do  not  try  to  process  food  with  hard  fiber  (for 
example,  ginger  or  horseradish)  in  the  meat 
grinder.

 •

To  avoid  obstructions,  do  not  apply  excessive 
force while pushing meat with the pusher (1).

 •

If any hard piece of food stops the feeder screw 
or  cutting  blade  rotation,  immediately  switch 
the unit off and use the screw reverse mode «R» 
(reverse) to remove the obstruction before start-
ing again.

BEFORE USING THE MEAT GRINDER

After unit transportation or storage at low tem-

perature keep it for at least three hours at room 

temperature before switching on.

 •

Unpack  the  meat  grinder  and  remove  all  pack-
age  materials,  wipe  the  unit  body  with  a  damp 
cloth and then wipe it dry.

 •

Wash  all  the  removable  parts  (1,  2,  3,  8,  9,  10, 
11,  12,  13,  14,  15)  with  warm  water  and  neutral 
detergent, rinse and dry them thoroughly before 
assembling.

 •

Before using the unit for the first time, make sure 
that  the  voltage  in  your  mains  corresponds  to 
unit operating voltage.

BASIC PRINCIPLES OF USING 
THE MEAT GRINDER 

 •

The meat grinder is intended to mince boneless 
meat for household use only.

 •

Assemble the unit and place it on a flat dry sur-
face.

 •

Make  sure  that  the  ventilation  openings  on  the 
unit body are not blocked.

 •

Insert the power plug into the mains socket.

 •

Place  a  suitable  bowl  under  the  meat  grinder 
head (3).

 •

Make  sure  that  the  meat  is  fully  defrosted, 
remove excess fat and bones, and cut the meat 
into  cubes  or  strips  fitting  the  opening  of  the 
food tray (2).

 •

Switch the unit on by setting the switch (7) to the 
position «ON».

 •

Slowly feed the meat pieces into the mouth of the 
grinder head (3) using the pusher (1). When oper-
ating, use the pusher (1) supplied with the unit.

 •

Do  not  use  any  other  objects  to  push  meat;  do 
not push the meat with your hands.

 •

Do not apply excessive effort while pushing the 
meat or other products.

 •

Obstructions  can  appear  during  meat  grind-
ing, use the screw reverse mode to remove the 
obstruction. To select the reverse mode, switch 
the  meat  grinder  off,  setting  the  switch  (7)  to 
the  “0”  position,  then  press  and  hold  down  the 
switch (7) in the position «R».

 •

Do not run the unit for more than 5 minutes con-
tinuously.

 •

After  5  minutes  of  continuous  use,  switch 
the  unit  off  and  allow  it  to  cool  down  during 
15-20  minutes before further operation.

 •

After  you  finish  operating,  switch  the  meat 
grinder  off,  setting  the  switch  (7)  to  the  posi-
tion  «0»  and  unplug  the  unit;  after  that  you  can 
disassemble it.

MEAT PROCESSING

 •

Press and hold the meat grinder head lock but-
ton  (5),  insert  the  meat  grinder  head (3)  to  the 
installation  place  (4)  and  turn  the  meat  grinder 
head  (3)  counterclockwise  until  bumping, 
release the button (5) (pic. 1, 2).

 •

Install  the  screw  (8)  into  the  meat  grinder  head 
(3) body (pic. 3).

 •

Install the crossed blade (9) (pic. 4).

 •

Select one required plate (10, 11 or 12) and set 
it over the blade (9), matching the ledges on the 
grate with the grooves on the meat grinder head 
body (3), tighten the nut (13) (pic. 5, 6).

Attention!

–  Install  the  blade  (9)  with  its  cutting  side  facing 

the grate. If the blade (9) is installed improperly, 

it will not grind the products.

–  Coarse (11 or 12) plates suit for processing raw 

meat, fish, vegetables, dried fruit, cheese, etc.

–  The fine cutting plate (10) is suited for process-

ing both raw and cooked meat, fish etc.

 •

Place the food tray (2) on the mouth of the meat 
grinder head (3).

 •

Insert the power plug into the mains socket.

 •

Switch the meat grinder on by setting the switch 
(7) to the position «ON».

 •

During  the  operation  use  only  the  pusher  (1) 
(pic. 7).

Note:

–  For  better  meat  processing,  slice  it  in  cubes  or 

stripes. Defrost frozen meat thoroughly.

–  During  the  operation  use  only  the  pusher  sup-

plied with the unit; do not use any other objects, 

do not push meat with your hands.

 •

After  you  finish  operating,  switch  the  meat 
grinder  off,  setting  the  switch  (7)  to  the  posi-
tion  «0»  and  unplug  the  unit;  after  that  you  can 
disassemble it.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-3621?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"