Saturn ST-EC0125 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Хлебопечки Saturn ST-EC0125 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 31
Загружаем инструкцию
background image

8

it is similar with whole-wheat flour. To 

obtain the large size after rising, it must 

be used in combination with high pro-

portion of bread flour.

5. 

Self-rising flour

A type of flour that contains baking 

powder, it is used for making cakes spe-

cially. 

6.

Corn flour and oatmeal flour 

Corn flour and oatmeal flour are ground 

from corn and oatmeal separately. They 

are the additive ingredients of making 

rough bread, which are used for en-

hancing the flavor and texture.

7.

Sugar

Sugar is very important ingredient to 

increase sweet taste and color of bread. 

And it is also considered as nourishment

in the yeast bread. White sugar is large-

ly used. Brown sugar, powder sugar or 

cotton sugar may be called by special 

requirement.

8. 

Yeast

After yeasting process, the yeast will 

produce carbon dioxide. The carbon 

dioxide will expand bread and make the 

inner fiber soften. However, yeast fast 

breeding needs carbohydrate in sugar

and flour as nourishment.

1 tsp. active dry yeast =3/4 tsp. instant 

yeast

1.5 tsp. active dry yeast =1 tsp. instant 

yeast

2 tsp. active dry yeast =1.5 tsp. instant 

yeast

Yeast must be stored in the refrigerator,

as the fungus in it will be killed at high 

temperature, before using, check the 

production date and storage life of your 

yeast. Store it back to the refrigerator 

as soon as possible after each use. Usu-

ally the failure of bread rising is caused 

by the bad yeast.

The ways described below will check 

whether your yeast is fresh and active.

(1) Pour 1/2 cup warm water (45-500C) 

into a measuring cup.

(2) Put 1 tsp. white sugar into the cup 

and stir, then sprinkle 2 tsp. yeast over 

the water.

(3) Place the measuring cup in a warm 

place for about 10min. Do not stir the 

water.

(4) The froth should be up to 1 cup. 

Otherwise the yeast is dead or inactive.

9. 

Salt

Salt is necessary to improve bread fla-

vor and crust color. But salt can also 

restrain yeast from rising. Never use too 

much salt in a recipe. But bread would 

be larger if without salt.

10. 

Egg

Eggs can improve bread texture, make 

the bread more nourish and large in 

size, the egg must be peeled and stirred 

evenly.

11. 

Grease, butter and vegetable oil

Grease can make bread soften and de-

lay storage life. Butter should be melted 

or chopped to small particles before 

using.

12. 

Baking powder

Baking powder is used for rising the 

Ultra Fast

bread and cake. As it does

not need rise time, and it can produce 

the air, the air will form bubble to soften 

the texture of bread utilizing chemical 

principle.

13. 

Soda

It is similar with baking powder. It can 

also used in combination with baking 

powder.

14. 

Water and other liquid

Water is essential ingredient for making 

bread. Generally speaking, water tem-

perature between 20

0

C and 25

0

C is the 

best. The water may be replaced with

fresh milk or water mixed with 2% milk 

powder, which may enhance bread fla-

vor and improve crust color. Some reci-

pes may call for juice for the purpose of 

enhancing bread flavor, e.g. apple juice, 

orange juice, lemon juice and so on.

INGREDIENTS MEASUREMENT

One of important step for making good 

bread is proper amount of ingredients.

It is strongly suggested that use meas-

uring cup or measuring spoon to obtain 

accurate amount, otherwise the bread 

will be largely influenced.

1. 

Weighing liquid ingredients

Water, fresh milk or milk powder solu-

tion should be measured with measuring 

cups. Observe the level of the measur-

ing cup with your eyes horizontally.

When you measure cooking oil or other 

ingredients, clean the measuring cup 

thoroughly without any other ingredi-

ents.

2. 

Dry measurements

Dry measuring must be done by gently 

spooning ingredients into the measuring 

cup and then once filled, leveling off 

with a knife. Scooping or tapping a 

measuring cup with more than is re-

quired. This extra amount could affect 

the balance of the recipe. When meas-

uring small amounts of dry ingredients, 

the measuring spoon must be used. 

Measurements must be level, not 

heaped as this small difference could 

throw out the critical balance of the rec-

ipe.

3.

Adding sequence

The sequence of adding ingredients 

should be abided, generally speaking, 

the sequence is: liquid ingredient, eggs, 

salt and milk powder etc. When adding

the ingredient, the flour can't be wetted

by liquid completely. The yeast can only 

be placed on the dry flour. And yeast 

can't touch with salt. When you use the 

9

delay function for a long time, never 

add the perishable ingredients such as 

eggs, fruit ingredient.

Ques-

tions

& Ans-

wers 

on 

bread  

maker

Problem

Cause

Solution

Smoke 

comes 

out of 

the bak-

ing com-

partment 

or of the 

vents

The in-

gredients 

stick to 

the bak-

ing com-

partment 

or on the 

outside 

of the 

baking 

pan

Pull out 

the plug 

and clean 

the out-

side of 

the bak-

ing pan 

or the 

baking 

compart-

part-

ment.

The 

bread 

goes 

down in 

the mid-

dle and is 

moist on 

the bot-

tom

The 

bread is 

left too 

long in 

the pan 

after 

baking 

and 

warming.

Take the 

bread 

out of 

the bak-

ing pan 

before 

the 

warming 

function 

is over.

It is diffi-

cult to 

take the 

bread out 

of the 

baking 

pan.

The bot-

tom of 

the loaf 

is stuck 

to the 

kneading 

blade

Clean the 

kneading 

blade 

and 

shafts 

after the 

baking. If 

neces-

sary, fill 

the bak-

ing pan 

with 

warm 

water for 

30 

minutes, 

then the 

kneading 

blade can 

be easily 

removed 

and 

cleaned.

The in-

gredients 

are not 

mixed or 

the bread 

is not 

baked 

correctly

Incorrect 

program 

setting

Check 

the se-

lected 

menu 

and the 

other 

settings.

The 

START/S

TOP but-

ton was 

touched 

while the 

machine 

Do not 

use the 

ingredi-

ents and 

start 

over 

again

was 

working
The lid 

opened 

several 

times 

while the 

machine 

was 

working

Never 

open the 

lid fre-

quently, 

other-

wise it is 

neces-

sary, 

such as 

add in-

gredi-

ents. And 

make 

sure that 

lid was 

closed 

well after 

being 

opened.

Long 

blackout 

while the 

machine 

was 

working

Do not 

use the 

ingredi-

ents and 

start 

over 

again.

The rota-

tion of 

the 

kneading 

blade is 

blocked

Check 

that the 

kneading 

blade is 

blocked 

by 

grains, 

etc. Pull 

out the 

baking 

pan and 

check 

whether 

the driv-

ers turn. 

If this is 

not the 

case, 

send the 

appliance 

to the 

customer 

service.

The ap-

pliance 

does not 

start. 

The dis-

play 

shows 

HHH

The ap-

pliance is 

still hot 

after the 

previous 

baking 

proce-

dure

Pull out 

the plug, 

take out 

the bak-

ing pan 

and leave 

it to cool 

at room 

tempera-

ture. 

then in-

sert the 

plug and 

start 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC0125?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"