Saturn ST-EC0125 - Инструкция по эксплуатации - Страница 4

Хлебопечки Saturn ST-EC0125 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 31
Загружаем инструкцию
background image

6

delay program. You can see the dot 

flashed and 

LCD

will count down to 

show the remaining time. You will get 

fresh bread at 7:00 in the morning, if 

you don’t want to take out the bread 

immediately, the keeping warm time of 

1hour starts.

Note: 1.This button is not applicable

for the programs Ultra fast, Jam and 

Bake. 

2. For time delayed baking, do not 

use any easily perishable ingredi-

ents such as eggs, fresh milk, fruits, 

onions, etc.

KEEP WARM 

Bread can be automatically kept warm 

for 60 minutes after baking. If you 

would like to take the bread out, switch 

the program off with the 

START/STOP 

button.

MEMORY  

If the power supply has been broken off 

during the course of bread making, the 

process of bread making will be contin-

ued automatically within 10 minutes, 

even without pressing Start/stop button. 

If the break time exceeds 10 minutes 

the memory cannot be kept and the 

bread maker must be restarted

But if 

the dough is no further than the knead-

ing phase when the power supply 

breaks off, you can press the 

START/STOP” 

straight to continue the 

program from the beginning .

ENVIRONMENT  

The machine may work well in a wide 

range of temperatures, but there could 

be a difference in loaf size between a 

very warm room and a very cold room.

We suggest the room temperature 

should be between 15 

and 34

.

WARNING DISPLAY

:

1

If the display shows “

HHH

” after the 

program has been started, the tempera-

ture inside is still too 

high

accompanied by 5 beep sounds

.

Then the program has to be stopped. 

Open the lid and let the machine cool 

down for 10 to 20 minutes.

2

If the display shows

LLL

after 

pressing the START/STOP button ( ex-

cept the programs BAKE), it means the 

temperature inside is too 

low

accompanied by 5 beep sounds

stop sound by pressing the START/STOP 

button, open the lid and let the machine 

rest for 10 to 20 minutes to return to 

room temperature. 

3. If the display shows “

EE0

” after you 

have pressed 

START/STOP,

the tem-

perature sensor is disconnected please 

check the sensor carefully by Authorized 

expert.

For the first use

1

Please check if all parts and accesso-

ries are complete and free of damage .

2

Clean all the parts according to the 

latter section

Cleaning and Mainte-

nance

3

set the bread maker in baking mode 

and bake empty for about 10 minutes. 

After cooling it down clean once more. 

4

Dry all parts thoroughly and assem-

bly them, so the appliance is ready for 

using.

How to make bread  

1. Place the pan in position and turn it 

clockwise until it clicks in correct posi-

tion. Insert the kneading blade onto the 

drive shaft. It is recommended to fill 

holes with heat-resisting margarine pri-

or to placing the kneaders, this avoids 

the dough to stick below the kneaders 

and the kneaders could be removed 

from bread easily.  

2. Place ingredients into the bread pan. 

Please keep to the order mentioned in 

the recipe.

Usually the water or liquid substance 

should be put firstly, then add sugar, 

salt and flour, always add yeast or bak-

ing powder as the last ingredient. 

Note: the maximum quantities of the 

flour and yeast which may be used refer 

to the recipe.

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st o r so d a 

Dr y ing red ie nts

Wa te r  o r liq uid 

NOTE

: The maximum quantity of flour 

and yeast separately is 490g and 6g.

3. With finger make a small indentation 

on one side of the flour. Add yeast to

indentation,

Make sure it does not come into contact 

with the liquid ingredients or salt.

4. Close the lid gently and plug the 

power cord into a wall outlet.

5. Press the Menu button until your de-

sired program is selected.

6. Press the 

COLOR 

button to select the 

desired crust color.

7. Press the

LOAF 

button to select the 

desired size (650g or 800g ).

8. Set the delay time by pressing

+

or 

-

button. This step may be skipped if you 

want the bread maker to start working 

immediately.

9. Press the 

START/STOP

button to 

start working, and the working light 

comes on.

10.For the program of Basic, French, 

Whole wheat, Quick, Sweet, Ultra fast, 

7

Cake and Sandwich, 10 beep sound will 

be heard during operation. This is to 

prompt you to add ingredients. Open 

the lid and put in some ingredients. It is 

possible that steam will escape through 

the vent slits in the lid during baking. 

This is normal.

11. Once the process has been complet-

ed 10 beeps sound will be heard, and 

the working light will extinguish. You 

can press 

START/STOP

button for ap-

prox. 2 seconds to stop the process and 

take out the bread. Open the Lid and 

while using oven mitts, firmly grasp the 

bread pan handle. Turn the pan anti-

clockwise and gently pull the pan 

straight up and out of the machine.

12.Use non-stick spatula to gently loos-

en the sides of the bread from the pan.

Caution: the Bread pan and bread 

may be very hot! Always handle 

with care and use oven mitts. 

13. Turn bread pan upside down onto a 

clean cooking surface and gently shake 

until bread falls out onto rack.

14. Remove the bread carefully from the 

pan and cool for about 20 minutes be-

fore slicing.

15. If you are out of the room or have 

not pressed 

START/STOP

button at the 

end of operation, the bread will be kept 

warm automatically for 1 hour, if you 

would like to take the bread out, switch 

the program off with the START/STOP 

button.

16. When do not use or completely op-

eration, unplug the power cord.

Note: Before slicing the loaf, use the 

hook to remove out the kneading 

blade hidden on the bottom of loaf. 

The loaf is hot, never use hand to 

remove the kneading blade. 

Special introduction

1

For Quick breads 

Quick breads are made with baking 

powder and baking soda that activated 

by moisture and heat. For perfect quick 

breads, it is suggested that all liquids be 

placed in the bottom of the bread pan, 

dry ingredients on top. During the initial 

mixing of quick bread

batters and dry 

ingredients may collect in the corners of 

the pan, it may be necessary to help 

machine mix to avoid flour clumps. If 

so, use a rubber spatula.

2

About Ultra fast program

The bread maker can bake loaf within 1 

hour with ultra fast program. This set-

ting can bake bread in 58 minutes

the 

bread is a little more dense in texture. 

Please noted ingredient of water should 

be hot water in the range of 48—50

,

you must use a cooking thermometer to 

measure the temperature. The water 

temperature is very critical to the per-

formance of baking. If the water tem-

perature is too low the bread will not be 

rise to expected size; if the water tem-

perature is too high it will kill the yeast 

prior to rising, which also will largely 

affect the baking performance.

Cleaning and Maintenance 

Disconnect the machine from the power 

and let it cool down prior to cleaning. 

1. Bread pan: Rub inside and outside 

with a damp cloth. Do not use any sharp 

or abrasive agents for the consideration 

of protecting the non-stick coating. The 

pan must be dried completely prior to 

installing. 

2. Kneading blade: If the kneading bar 

is difficult to remove from the axle, in 

such an event fill the Container with 

warm water and allow it to soak for ap-

prox.30minutes.The kneader can then 

be easily removed for cleaning. Also 

wipe the blade carefully with a cotton 

damp cloth, Please note both the bread 

pan and kneading blade are dishwashing 

safe components.  

3.Lid and window: clean the lid inside 

and outside with a slightly damp cloth.

4.Housing: gently wipe the outer sur-

face of housing with a wet cloth. Do not 

use any abrasive cleaner to clean as this 

would degrade the high polish of the 

surface. Never immerse the housing into 

water for cleaning.

5.Before the bread maker is packed 

away for storage, ensure that it has 

completely cooled down, is clean and 

dry, and put the spoon and the kneading 

blade in the drawer, and the lid is 

closed.

Introduction of bread ingredients

1. 

Bread flour

Bread flour has high content of high 

gluten (so it can be also called high-

gluten flour which contains high pro-

tein), it has good elastic and can keep 

the size of the bread from collapsing

after rise. As the gluten content is high-

er than the common flour, so it can be 

used for making bread with large size 

and better inner fiber. Bread flour is the

most important ingredient of making 

bread.

2. 

Plain flour

Flour that contains no baking powder, it 

is applicable for making extouch bread.

3. 

Whole-wheat flour

Whole-wheat flour is ground from grain. 

It contains wheat skin and gluten. 

Whole-wheat flour is heavier and more 

nutrient than common flour. The bread 

made by whole-wheat flour is usually 

small in size. So many recipes usually 

combine the whole -wheat flour or

bread flour to achieve the best result.

4. 

Black wheat flour 

Black wheat flour, also named as

rough 

flour”, it is a kind of high fiber flour, and 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC0125?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"