Gorenje BM1400E - Инструкция по эксплуатации - Страница 9

Хлебопечки Gorenje BM1400E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 102
Загружаем инструкцию
background image

 

pokrov in vsujte želene sestavine. Morda bo skozi ventilacijsko odprtino med peko ušlo nekaj 
pare, kar pa je povsem normalno.   

11.  

Po končani peki boste zaslišali en pisk. Takrat lahko pritisnete gumb "

START/STOP"

 (3 

s

ekunde), da zaustavite peko in iz aparata vzamete pečen kruh. Odprite pokrov, s kuhinjskimi 

rokavicami posodo za kruh zasukajte v nasprotni smeri urinega kazalca in vzemite posodo za 
kruh iz aparata.  

Opozorilo: posoda za kruh je lahko zelo vroča! Bodite pazljivi in se zaščitite pred 
opeklinami.  

12.  

Preden vzamete kruh iz posode za kruh, naj se posoda ohladi. Z lopaticami nežno odmaknite 
kruh od robov posode.  

13.  

Posodo za kruh obrnite navzdol na kovinski žičnati podstavek ali pa očistite kuhalno površino in 
nežno pretresite posodo, da kruh sam skoči ven.  

14.  

Preden kruh narežete, naj se ohlaja približno 20 minut. Priporočamo vam, da kruh narežete z 
električnim rezalnikom ali nazobčanim ročnim nožem za kruh, raje pa ne z nožem za sadje ali 
kuhinjskim n

ožem, saj lahko narežemo neenakomerne in natrgane kose.  

15.  

Če vas po končani peki ni blizu aparata, da bi ga izključili s pritiskom na gumb "

START/STOP"

bo aparat avtomatsko hranil kruh na toplem še približno eno uro. Ko se čas ohranjanja na toplem 
kon

ča, boste zaslišali 10 zaporednih piskov. 

16.  

Po končani peki oziroma, ko aparat za peko kruha ni v uporabi, ga izključite iz električne 
napeljave.  

 

Obvestilo:

 

Preden štruco narežete, uporabite kavelj, s katerim odstranite lopatko za mešanje, skrito 

na d

nu štruce. Štruca je vroča, zato lopatke ne odstranjujte s prosto roko, pač pa uporabite kuhinjske 

rokavice ali kakšno drugo zaščito za roke. 
 

Nasvet:

 

Če kruha ne pojeste do konca, vam svetujemo hrambo preostalega kruha v nepropustni 

plastični vrečki ali posodi za hrambo kruha. Kruh lahko hranite še tri dni na sobni temperaturi. Če za 
hrambo potrebujete več kot tri dni, ga dajte v zaprto plastično vrečko ali posodo in postavite v hladilnik. 
Tam se bo ohranil največ 10 dni. Ker doma narejen kruh ne vsebuje konzervansov, ne more ostati 
svež dlje kot tisti v trgovini.  

POSEBNA PRIPOROČILA 

1. Za hitre kruhke  

Hitre kruhke zamesimo s pecilnim praškom ali sodo bikarbono, ki ju aktivirata vlaga in vročina. Za 
pripravo popolnih hitrih kruhkov svetujemo, da vso tekočino zlijete na dno posode za kruh in na vrh 
vsujete vse suhe sestavine (moka, sladkor, sol). Med začetnim mešanjem sestavin za hitre kruhke se 
lahko ob robovih posode zberejo močnate grudice. Če se želite temu izogniti, napravi pomagajte, da 
bo te grudice d

obro premešala.  

2. O super hitrem programu peke  

Aparat za peko kruha s super hitrim programom speče štruce v roku 1 ure in 38 minut. Za tovrstno 
peko potrebujete vodo, katere temperatura mora biti 48 do 50

o

C. Za pravilno merjenje temperature 

vode uporabit

e kuhalni termometer. Temperatura vode je zelo pomemben faktor, če želimo speči 

dober kruh. Če je temperatura vode prenizka, kruh ne bo vzhajal do pričakovane velikosti, če pa je 
previsoka, bodo glivice v kvasu pomrle še preden bo kruh lahko začel vzhajati. V obeh primerih boste 
spekli nekvaliteten kruh. 

3. O dvojni posodi za kruh  

Dvojno posodo za kruh lahko uporabljamo na tri načine: 
Obvestilo: prostornost vsakega predela Dvojne posode za kruh je 550g. Predlagamo, da je izberete 
velikost kruha (Loaf) 1000g.  
1)  Priprava kruha v katerem koli programu z uporabo enega dela Dvojne posode za kruh. 
2)  

Priprava dveh kruhov enakih okusov v katerem koli programu ob istem času.   

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1400E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"