Gorenje BM1400E - Инструкция по эксплуатации - Страница 16

Хлебопечки Gorenje BM1400E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 102
Загружаем инструкцию
background image

 

16 

2. 

Ako na 

zaslonu pročitate “

E E0

” ili “

E E1

” nakon što ste pritisnuli na gumb 

START/STOP

, to znači 

da je došlo do nepravilnosti u radu senzora temperature. U tom slučaju pozovite ovlaštenu osobu 
odnosno servisera, koji će pregledati i popraviti kvar. 

POSTUPAK PEČENJA KRUHA 

1. 

Posudu za kruh stavite u aparat i zaokrenite je toliko da se začuje klik kad sjedne u pravilan 
položaj. Na osovinu nataknite lopaticu za miješanje. Preporučujemo vam da lopaticu prije 
stavljanja na osovinu malo namažete margarinom, otpornim na temperaturu, da se tijesto ne bi 
lijepilo na nju, a i kasnije vađenje lopatice iz štruce pečenog kruha bit će lakše.   

2. 

Sada napunite posudu za pečenje sastojcima za kruh. Držite se redoslijeda dodavanja sastojaka, 
navedenog u receptu. Obično se najprije dodaje voda, odnosno tekućina, zatim se dodaje šećer, 
sol i brašno. Kao posljednji sastojak, u posudu ide kvasac ili prašak za pecivo. 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

 

Napomena:

 

recept propisuje maksimalne dozvoljene količine brašna i kvasca. 

3. 

Na vrhu brašna prstom napravite manju rupicu i u nju stavite kvasac. Pazite da kvasac ne dođe u 
dodir s tekućinom ili sa solju. 

4. 

Lagano spustite poklopac i ukopčajte priključni kabel u zidnu utičnicu.  

5. 

Pritišćite gumb izbornika "Menu" sve dok ne izaberete željeni program pečenja. 

6. 

Pritisnite gumb 

COLOR

 

i izaberite stupanj zapečenosti kore (boju kore). 

7. 

Pritisnite gumb

 LOAF

 

i izaberite veličinu štruce (1 kg, 1,2 kg ili 1,4 kg). 

8. 

Pritiskom na gumb 

Time

 

podesite možebitno odgođeno uključenje uređaja. Ovo možete 

preskočiti želite li da aparat odmah započne s radom. 

9. 

Konačno, da bi aparat započeo s radom, pritisnite gumb 

START/STOP

 

i držite ga pritisnutog 

otprilike 3 sekundu. 

10. 

Na programima kao što su 

BASIC

,

 WHOLE WHEAT, FRENCH, QUICK, SWEET, CAKE, 

ULTRA-FAST and HOME-MADE

 tijekom rad

a začuju se zvučni signali. To je znak da je vrijeme 

za dodavanje određenih sastojaka, koje zahtijeva recept. Otvorite poklopac i dodajte sastojke. 
Možda ćete opaziti da kroz ventilacijske otvore aparata izlazi malo pare. To je normalna pojava. 

11.  Kad je prog

ram pečenja završen, začuje se zvučni signal. Pritisnite gumb 

START/STOP

 

i držite 

ga 3 

sekundu. Time ste zaključili postupak. Sada pomoću kuhinjskih rukavica otvorite poklopac, 

okrenite posudu za kruh u obrnutom smjeru kazaljki na satu da bi izvadili kruh. 

Pažnja: posuda za kruh, kao i sam kruh, mogu biti vrlo vrući! Postupajte pažljivo i zaštitite 
se od opekotina. 

12. 

Posudu za kruh ostavite neka se ohladi prije vađenja kruha. Lopaticom pažljivo odvojite štrucu 
kruha od stjenki posude. 

13.  Preokrenite posudu s kru

hom na žičanu rešetku ili neku čistu radnu površinu i lagano je 

protresite, da kruh ispadne iz posude. 

14. 

Ostavite da se kruh ohladi otprilike 20 minuta prije no što ga započnete rezati. Za rezanje 
preporučujemo električni nož ili nazubljeni ručni nož za kruh. Korištenjem običnog kuhinjskog 
noža za meso možda ćete deformirati oblikovanu štrucu kruha. 

15. 

Ako vas slučajno nema u blizini, ili ako niste pritisnuli gumb 

START/STOP

 

na završetku pečenja, 

kruh će automatski ostati na toplom još otprilike sat vremena. Nakon toga aparat isključuje 
zagrijavanje i emitira 10 piskova kao upozorenje. 

16. 

Nakon završetka uporabe izvadite priključni kabel iz zidne utičnice. 

 
Napomena:

 

prije početka rezanja štruce, priloženom kukom izvadite lopaticu za miješanje, sakrivenu 

na donjoj s

trani štruce kruha. Pazite, jer je štruca vrlo vruća! Nikad to ne činite golim rukama! 

 

Savjet:

 

ako niste pojeli čitavu štrucu kruha, preostatak stavite u nepropusnu plastičnu vrećicu ili 

posudu. 

Na ovaj način kruh se može održati do tri dana na sobnoj temperaturi. Ako ga želite sačuvati 

kvasac ili prašak (soda) 
 
suhi sastojci 
 
voda odnosno tekućina 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1400E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"