Gorenje BM1400E - Инструкция по эксплуатации - Страница 39

Хлебопечки Gorenje BM1400E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 102
Загружаем инструкцию
background image

 

39 

8.  

Setaţi timpul de întârziere prin atingerea butonului 

Timp

. Acest pas nu trebuie omis dacă doriţi ca 

aparatul dumneavoastră de făcut pâine să înceapă să funcţioneze imediat. 

9.  

Atingeţi butonul 

START/STOP

 timp de aproximativ 3 secunde 

pentru a începe funcţionarea. 

10.   Pentru  programele 

PROGRAMUL  DE  BAZĂ

,

 

GRÂU  INTEGRAL,  PÂINE  FRANŢUZEASCĂ, 

REPEDE,  DULCE,  PRĂJITURĂ,  PROGRAMUL  ULTRA-RAPID  şi  PÂINE  FĂCUTĂ  ÎN  CASĂ 

sunetele  sonore  se  vor  auzi  pe  durata  funcţionării.  Aceasta  se  întâmplă  pentru  a  vă  aminti  să 
adăugaţi  ingredientele.  Deschideţi  capacul  şi  puneţi  înăuntru  câteva  ingrediente.  Este  posibil  să 
iasă aburi prin orificiul de ventilare în capac pe durata coacerii. Acest lucru este normal. 

11. Odată ce procesul s-a încheiat, se va auzi un bip. Atingeţi butonul 

START/STOP

 timp de aproximativ 

secunde pentru a opri procesul şi a scoate pâinea. Deschideţi capacul şi în timp ce folosiţi mănuşi 

pentru  cuptor,  rotiţi  tava  pentru  pâine  în  sensul  invers  acelor  de  ceasornic  şi  scoateţi  afară  tava 
pentru pâine.  

 

Precauţie: tava pentru pâine şi pâinea sunt foarte fierbinţi! Aveţi grijă. 

12.  

Lăsaţi  tava  pentru  pâine  să  se  răcească  înainte  de  a  scoate  pâinea.  Apoi  utilizaţi  o  spatulă 
antiadezivă pentru a elibera uşor părţile laterale ale pâinii de tava pentru pâine. 

13.  

Rotiţi tava pentru pâine cu fundul în jos peste un grătar din sârmă de răcire sau curăţaţi suprafaţa 
de gătit şi agitaţi uşor până ce cade pâinea. 

14.  

Lăsaţi pâinea să se răcească timp de aproape 20 minute înainte de a o tăia felii. Se recomandă să 
tăiaţi  felii  pâinea  cu  un  cuţit  electric,  şi  nu  cu  un  cuţit  pentru  fructe  sau  cuţit  de  bucătărie,  altfel 
pâinea se poate deforma. 

15. 

Dacă  nu  sunteţi  în  cameră  sau  nu  aţi  apăsat  butonul 

START/STOP

 

la  încheierea  funcţiona  fi 

păstrată caldă automat timp de 1 oră, atunci când se termină această funcţie de menţinere caldă 
a pâinii, se vor auzi 10 bipuri sonore. 

16.  

Atunci când nu utilizaţi maşina de făcut pâine, sau nu aţi finalizat funcţionarea acesteia, deconectaţi 
cablul. 

 
Observaţie:

 

Înainte de a tăia felii franzela, folosiţi cârligul pentru a scoate lama de frământare ascunsă 

la fundul franzelei. Franzela este fierbinte, nu folosiţi mâna pentru a scoate lama de frământare. 
 

Observaţie:

 

Dacă  pâinea  nu  a  fost  consumată  toată,  vă  sfătuim  să  depozitaţi  pâinea  rămasă  într-o 

pungă  sau  bol  sigilat  din  plastic.  Pâinea  poate  fi  depozitată  timp  de  trei  zile  la  temperatura  camerei, 
împachetată într-o pungă sau vas sigilat din plastic şi apoi pusă în frigider, timpul de depozitare este cel 
mult  zece  z

ile.  Întrucât  pâinea  făcută  de  dumneavoastră  nu  conţine  conservanţi,  în  general  timpul  de 

depozitare nu este mai mare decât acela al pâinii din comerţ. 
 
 
 

INTRODUCERE SPECIALĂ 

1. Pentru pâinile făcute Repede  

Pâinile  făcute  repede  sunt  fabricate  cu  praf  de  copt  sau  bicarbonat  de  sodiu  care  se  activează  prin 
umezeală şi căldură. Pentru pâini făcute repede perfecte, vă sugerăm să puneţi toate lichidele la fundul 
tăvii pentru pâine, şi ingredientele uscate deasupra. În timpul amestecării iniţiale ale pâinii făcute repede, 
ingredientele uscate pot fi luate din colţurile tăvii. Este nevoie să ajutaţi maşina să amestece pentru a 
evita formarea cocoloaşelor de făină.  

2. Despre programul Ultra rapid  

Maşina  de  făcut  pâine  poate  coace  franzela  într-o  oră  şi  38  minute  la  programul  rapid.  Vă  rugăm  nu 
uitaţi că  apa trebuie să fie  caldă  la  48  ºC  –  50  ºC,  trebuie să folosiţi  un  termometru  pentru  gătit ca să 
măsuraţi  temperatura.  Influenţa  temperaturii  este  foarte  critică  pentru  performanţa  procesului  de 
coacere. Dacă temperatura apei este prea scăzută, pâinea nu va fi crescută la mărimea pe care o doriţi, 
iar  dacă  temperatura  apei  este  prea  ridicată,  ciuperca  din  drojdie  va  fi  omorâtă  înainte  ca  pâinea  să 
crească, ceea ce va afecta de asemenea performanţa procesului de coacere. 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM1400E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"