AEG KDK911422M - Инструкция по эксплуатации - Страница 24

Подогреватели AEG KDK911422M - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 68
Загружаем инструкцию
background image

 

www.aeg.com

 

24 

wartości, ogrzewanie załącza się 

ponownie. 

Skala temperatury jest oznaczona 

bezwzględnymi wartościami temperatur 

w °C, i tego ma symbole odpowiadające 

temperaturom optymalnym dla różnych 

grup naczyń:

 

 

Symbol 

ºC 

Funkcja 

 

30ºC 

Rozmrażanie 

 

40ºC 

Wyrastanie ciasta 

Podgrzewanie filiżanek/szkła 

 

60ºC 

Podgrzewanie naczyń 

Utrzymywanie temperatury potraw 

 

80ºC 

Podgrzewanie potraw 

Pieczenie w niskiej temperaturze 

(występuje jedynie w modelu KD92903E) 

 

3.5. Czas podgrzewania 

Na czas podgrzewania wpływają różne 

czynniki: 

 

Materiał i grubość naczyń; 

 

Ilość załadowanych przedmiotów;  

 

Rozmieszczenie naczyń;  

 

Nastawa temperatury. 

Z tego względu nie można podać 
precyzyjnego czasu podgrzewania.  
W miarę nabierania doświadczenia w 

użytkowaniu podgrzewacza można 

poznać najlepsze ustawienia dla 

stosowanych naczyń. 

Jednakże dla orientacji, podane są 

następujące czasy, dla nastawy 

 

przy równomiernym podgrzaniu naczyń: 

 

 

3.6. Propozycje dla funkcji 

Utrzymywania temperatury 

potraw i Podgrzewania 

żywności: 

Wstępnie rozgrzać podgrzewacz naczyń 

przez 15 minut, aby we wnętrzu szuflady 

ustaliła się wymagana temperatura. 

 

3.7. Pieczenie w niskiej 

temperaturze 

(występuje jedynie 

w modelu KDK912922/ KDK912912/ 
KDE912922/ KDE912912)

 

Za pomocą funkcji pieczenia w niskiej 

temperaturze można delikatnie upiec 

mięso w niskiej temperaturze stosując 

długi czas pieczenia. Czas pieczenia 

zależy od wielkości pieczonego mięsa. 

Należy stosować naczynia ze szkła, 

porcelany lub ceramiki. 

 

3.8. Przygotowanie: 

 

Wstępnie rozgrzać urządzenie wraz z 

naczyniami w temperaturze 80°C przez 

10 minut.  

 

Zarumienić mięso na tłuszczu na patelni 

i umieścić w szufladzie na wstępnie 

rozgrzanych naczyniach. Zachować 

ustawienie temperatury 80° C.

 

 

Ładunek 

Czas (min) 

Naczynia dla 6 

osób 

30 – 35 

Naczynia dla 12 

osób 

40 – 45 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к AEG KDK911422M?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"