VITEK VT-3636 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Мясорубки VITEK VT-3636 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 28
Загружаем инструкцию
background image

5

ENGLISH          

 •

Do  not  try  to  process  food  with  hard  fiber  (for 
example,  ginger  or  horseradish)  in  the  meat 
grinder.

 •

To  avoid  obstructions,  do  not  apply  excessive 
force while pushing meat with the pusher (1).

 •

If any hard piece of food stops the feeder screw 
or  cutting  blade  rotation,  immediately  switch 
the unit off and use the screw reverse mode «R» 
(reverse) to remove the obstruction before start-
ing again.

AUTO SWITCH-OFF FUNCTION

 •

The  meat  grinder  is  equipped  with  an  auto 
switch-off function in case of motor overheating.

 •

In  case  of  overheating  of  the  motor,  the  auto-
matic  thermal  switch  will  trip,  switching  off  the 
meat grinder.

 •

In this case immediately remove the power plug 
from the mains socket.

 •

Let  the  meat  grinder  cool  down  for  approxi-
mately  50-60  minutes  before  switching  it  on 
again (more time may be required for the unit to 
cool down if the room temperature is high).

 •

Plug  the  meat  grinder  into  the  mains,  switch 
it  on,  if  the  meat  grinder  would  not  switch  on, 
this may mean that it is damaged in some other 
way.  In  this  case  apply  to  any  authorized  ser-
vice  center  at  the  contact  address  list  given 
in  the  warranty  certificate  and  on  the  website  
www.vitek.ru for repairing the meat grinder.

BEFORE USING THE MEAT GRINDER

After unit transportation or storage at low tem-
perature keep it for at least three hours at room 
temperature before switching on.

 •

Unpack  the  meat  grinder  and  remove  all  pack-
age  materials,  wipe  the  unit  body  with  a  damp 
cloth and then wipe it dry.

 •

Wash  all  the  removable  parts  (1,  2,  3,  8,  9,  10, 
11,  12,  13,  14)  with  warm  water  and  neutral 
detergent, rinse and dry them thoroughly before 
assembling.

 •

Before using the unit for the first time, make sure 
that  the  voltage  in  your  mains  corresponds  to 
unit operating voltage.

BASIC PRINCIPLES OF USING  
THE MEAT GRINDER 

 •

The meat grinder is intended to mince boneless 
meat for household use only.

 •

Assemble the unit and place it on a flat dry sur-
face.

 •

Make  sure  that  the  ventilation  openings  on  the 
unit body are not blocked.

 •

Insert the power plug into the mains socket.

 •

Place  a  suitable  bowl  under  the  meat  grinder 
head (3).

 •

Make  sure  that  the  meat  is  fully  defrosted, 
remove excess fat and bones, and cut the meat 
into  cubes  or  strips  fitting  the  opening  of  the 
food tray (2).

 •

Switch the unit on by setting the switch (7) to the 
position «ON».

 •

Slowly  feed  the  meat  pieces  into  the  mouth  of 
the grinder head (3) using the pusher  (1). When 
operating,  use  the  pusher  (1)  supplied  with  the 
unit.

 •

Do  not  use  any  other  objects  to  push  meat;  do 
not push the meat with your hands.

 •

Do not apply excessive effort while pushing the 
meat or other products.

 •

Obstructions  can  appear  during  meat  grind-
ing, use the screw reverse mode to remove the 
obstruction. To select the reverse mode, switch 
the meat grinder off, setting the switch  (7) to the 
«OFF»  position,  then  press  and  hold  down  the 
switch (7) in the position «R».

 •

Do  not  run  the  unit  for  more  than  10  minutes 
continuously.

 •

After  10  minutes  of  continuous  use, 
switch  the  unit  off  and  allow  it  to  cool  down  
during 15-20  minutes before further operation.

 •

After  you  finish  operating,  switch  the  meat 
grinder off, setting the switch (7) to the position 
«OFF»  and  unplug  the  unit;  after  that  you  can 
disassemble it.

MEAT PROCESSING

 •

Install  the  meat  grinder  head  (3)  to  the  setting 
place  (4),  and  turn  the  meat  grinder  head (3) 
counterclockwise until it is fixed (pic. 1, 2).

 •

Install  the  screw  (8)  into  the  meat  grinder 
head  (3) body (pic. 3).

 •

Install the crossed blade (9) (pic. 4).

 •

Select  one  of  the  plates  (10  or  11)  and  set  it 
over  the  blade,  matching  the  ledges  on  the 
grate  with  the  grooves  on  the  meat  grinder 
head body (3), tighten the nut (12) (pic. 5, 6).

Attention!

– 

Face  the  blade  cutting  side  to  the  grate.  
If the blade is installed improperly, it will not 
grind the products.

– 

The  coarse  cutting  plate  (11)  is  for  pro-
cessing  raw  meat,  vegetables,  dried  fruit, 
cheese, fish, etc.

IM VT-3636.indd   5

7/22/19   12:26 PM

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-3636?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"