VITEK VT-4270 W - Инструкция по эксплуатации - Страница 8

Мультиварки VITEK VT-4270 W - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 42
Загружаем инструкцию
background image

8

 ENGLISH

«RICE» PROGRAM

Note:

 

Setting of the cooking time is not available 

for  the  «Rice»  program.  Watch  the  rice  during 
cooking  and,  if  necessary,  stir  it  with  the  plastic 
soup ladle (25) or the spatula (26).

«MULTICOOK» PROGRAM

The  «Multicook»  program  allows  you  to  change 
the  temperature  and  cooking  time  in  accor-
dance with your needs and preferences. You can 
change the cooking temperature within the range 
from +30°C to +160°C and the cooking time from 
10 minutes to 6 hours. 

Setting the program

In  the  standby  mode  press  the  «MENU»  but-
ton (20) and select the «MULTICOOK» program 
using  the  buttons  «-»  (15)  and  «+»  (18).  After 
selecting this program the default cooking tem-
perature for this program «

100°С

» will be shown 

on  the  display  (11).  To  switch  to  the  program 
setting  mode  press  the  «TEMPERATURE»  but-
ton (17) or the «TIME» button (13); only the indi-
cator  of  the  «MULTICOOK»  program  will  light 
up on the control panel (2) and the other cook-
ing  program  indicators  will  not.

 

If  you  press  the 

«TEMPERATURE»  button  (17),  the  temperature 
indications  on  the  display  (11)  will  start  flash-
ing.  Use  the  «-»  (15)  and  «+»  (18)  buttons  to 
decrease or increase the cooking temperature. 
To  change  the  cooking  time,  press  the  «TIME» 
button  (13),  the  default  cooking  time  «

0:30

» 

will  start  flashing  on  the  display  (11).  Use  the 
«-»  (15)  and  «+»  (18)  buttons  to  decrease  or 
increase the cooking time. 
To  review  the  cooking  settings,  consequently 
press  the  «TEMPERATURE»  button  (17)  and  the 
«TIME» button (13). 
After  setting  the  cooking  temperature  and  time 
press  the  «START»  button  (14),  and  the  multi-
cooker will start the cooking process. 

Note: 

After  the  «MULTICOOK»  program  time 

countdown  is  over,  you  will  hear  five  sound  sig-
nals  and  the  unit  will  switch  to  the  keep  warm 
mode automatically (if the cooking temperature 
exceeds  +75°C,  the  unit  will  switch  to  the  keep 
warm  mode  after  the  cooking  is  finished,  if  it  is 
less  than  +75°C,  the  unit  will  not  switch  to  the 
keep warm mode after the cooking is finished).

«FONDUE» PROGRAM

The  unit  is  intended  to  cook  cheese  fondue  and 
fondue with broth or vegetable oil. This program 

allows  selecting  heating  temperature  within  the 
range from +70°C to +150°С. 

The  setting  of  this  program  is  similar  to  the 
«MULTICOOK» program setting.

Recommended  temperature  for  cooking  the 
cheese fondue is from +70°C to +80°С. If you are 
cooking  fondue,  wait  until  the  cheese  is  melted 
and the soup/oil heats up.

Note: 

If you are making fondue, stir the mixture 

of  cheese  and  wine  regularly.  Avoid  vigorous 
boiling of liquids. If necessary, decrease the tem-
perature. To do this, switch the cooking program 
off and re-set the unit.

 

You can preliminarily marinade meat, shrimps 
or  fish.  Cut  the  products  into  small  pieces  of 
equal size. 

 

Do  not  use  frozen  products  for  making  fon-
due. 

 

Pick the shrimps, pieces of meat, fish or veg-
etables with the special metal forks for fondue 
or skewers. 

 

Dip  products,  strung  on  the  forks,  in  the 
heated broth/oil/cheese.

«YOGURT» PROGRAM

 

Pour leaven and milk into the cups in the pro-
portion 1:10. 

Note:

  Use  natural  yogurt  with  minimum  shelf-

life,  free  of  additives  and  coloring  agents  as  a 
leaven.  You  can  make  leaven  by  yourself  from 
special bacteria leaven (you can find it in a drug-
store  or  in  health  food  stores)  following  the 
instructions attached to the leaven.

 

Place  the  filled  cups  without  the  lids  into  the 
bowl (23).

 

Install the bowl (23) into the process chamber, 
select the «Yogurt» program and set the cook-
ing time 

(see «Use of the multicooker»).

 

Attention! Do not move the multicooker during 
operation in the «Yogurt» program.

 

Cover  the  cups  with  ready  yogurt  with  the 
small  lids  and  place  them  into  the  fridge  for 
several hours to stop bacteria growth.

 

You  can  add  fruit,  jam  and  honey  into  the 
ready natural yogurt.

CLEANING AND CARE

 

Unplug the unit and let it cool down.

 

As  the  drip  container  (7)  is  filled  up,  remove 
the  container  and  pour  the  accumulated  liq-
uid out of it.

 

Open  the  multicooker  lid  (3)  and  remove  the 
steam  valve  (6)  turning  it  counterclockwise. 

IM_VT-4270.indd   8

20.05.2016   15:06:39

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4270 W?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"