Moulinex MK622132 - Инструкция по эксплуатации - Страница 61

Мультиварки Moulinex MK622132 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 64
Загружаем инструкцию
background image

115

114

EN

Selecting your menu” section. 

•  The standard recommended time is usually 1h for a white bread dough.

•  NB:  The  proofing  time  required  may  vary  depending  on  the  nature 

and quality of your ingredients.

•  If  your  dough  did  not  rise  at  all  after  30min-1h,  your  yeast  may  be 

deactivated  or  you  used  too  hot  liquid.  In  this  case,  you  can  re-
incorporate some new yeast to save your dough.

TIPS:

 Avoid the yeast to be in direct contact with salt and do not use hot 

water. Salt is the enemy of yeast and high heat will kill the effect of the 
inactivated yeast. So make sure to use warm water instead of hot water.

NOTE:  Do  not  use  any  metallic  ustensile  in  the  cooking  pot  to  avoid 

any deterioration. If you wish to prepare the dough with a hand mixer , 

please use a suitable bowl and transfer the dough to the cooking bowl 

of your Moulinex multicooker only from proofing.

10. 

REHEAT Menu

This menu is intended to make your cooked food hot. It is not intended 

to cook raw food.

Place your food into the cooking pot and close the lid. Select the REHEAT 
menu  .

CAUTION
•  Never use the reheat function to defrost food. 

•  The  cold  food  should  not  exceed  1/2  of  the  cooker’s  volume.  Too 

much food cannot be thoroughly heated. Repeated use of “Reheat” 

or too little food will lead to burnt food and hard layer at the bottom. 

•  It  is  recommended  not  to  reheat  thick  porridge,  or  it  may  become 

pasty. 

•  Do not reheat long-stored cold food to avoid smell. 

•  To reheat rice, it is recommended to add some water and stir the rice 

before starting. 

•  During  reheating,  it  is  recommended  to  stir  the  food  from  time  to 

time.

•  From one of your 

recently prepared yogurt

 – this must be natural and 

recently prepared. This is called culturing. After five culturing processes, 
the  used  yogurt  loses  active  ferments  and  therefore  risks  giving  a  less 
firm  consistency.  You  then  need  to  start  again  using  a  shop-  bought 
yogurt or freeze-dried ferment.

If you have boiled the milk, wait until it has reached room temperature 

before adding the ferment.

Too high a heat may destroy the properties of your ferment.

Fermentation time

•  Your yogurt will need between 6 and 12 hours of fermentation, depending 

on the basic ingredients and the result you are after.

Fluid

6h

7h

8h

9h

10h

11h

12h

Firm

Sweet

Acidic

•  Once the yogurt cooking process is finished, the yogurt should be placed 

in  a  refrigerator  for  at  least  4  hours  and  it  can  be  kept  max  7  days  in 
refrigerator.

DOUGH RISING

Before using this menu to rise your yeast dough, you must knead your 

dough first.

•  If  you  are  kneading  your  dough  manually,  you  can  first  mix  your  yeast 

with the warm water or milk in a cup. You can add 1 tsp of sugar to it 
and stir well to boost the activation of the yeast.

•  If you see a foaming reaction within 10 mins, it means that your yeast 

is active.

•  You  can  mix  this  liquid  containing  the  activated  yeast  to  the  dry 

ingredients  (  flour+  salt)  and  complete  with  the  remaining  quantity  of 
liquid needed for your recipe. 

•  It is usually recommended to knead your dough for about 15-20mins to 

reach a good and homogenous consistency.

•  Once you have reached a smooth consistency, place the dough into the 

cooking bowl, then close the lid. 

•  Select  the  DOUGH  RISING  menu 

  according  to  the  instructions  on  “ 

Содержание

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Moulinex MK622132?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"