VITEK VT-1514 BK - Инструкция по эксплуатации - Страница 34

Кофеварка VITEK VT-1514 BK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 64
Загружаем инструкцию
background image

34

romÂnĂ/ 

Moldovenească

 

 

pararea  espresso  (24)  o  singură  dată  pentru 

prepararea unei porţie de cafea.

• 

Apăsaţi  de  două  ori  pe  butonul  (24)  pentru  a 

prepara o porţie dublă de cappuccino. 

Preperarea latte 

Atenţie! 

Aveţi  grijă  la  aburii  fierbinţi  pentru  a  nu 

vă opări.

• 

Asiguraţi-vă  că  dispozitivul  se  afla  în  poziţia 

deconectată. 

• 

Scoateţi rezervorul (16), umpleţi-l cu apă rece 

şi montaţi-l la loc (des. 1).

• 

Scoateţi  rezervorul  pentru  lapte  (11),  de  ase-

menea  umpleţi-l  cu  lapte  şi  montaţi-l  la  loc 

(des. 2).

• 

Umpleţi  filtrul  cu  cafea  măcinată:  2  linguri  de 

măsură  pline  -  pentru  preparara  cafelei  dublă  

şi  1  lingură  plină  -    pentru  prepararea  unei 

cafelei  simple,  nivelaţi  şi  presaţi  uşor  cafeaua 

măcinată  cu  partea  opusă  a  lingurii  de  măsu-

ră (22).

• 

Montaţi  susţinătorul  filtrului  în  cafetieră. 

Ieşiturile susţinătorului (19) trebuie să coincidă 

cu  canelurile  de  pe  boiler  (des.  5),  după  care 

rotiţi  mânerul  susţinătorului  de  filtru  (17)  spre 

dreapta până la capăt (des. 6, 7).

• 

Plasaţi o ceaşcă potrivită pe platou corespun-

zător  (3  sau  5)  şi  cu  ajutorul  mânerului  (8) 

orientaţi  tubul  de  preparat  cappuccino  (2)  în 

ceaşca (des. 8).

• 

Introduceţi  fişa  cablului  de  alimentare  în  priză 

electrică.

• 

Porniţi aparatul prin apăsarea butonului (14).

• 

Iluminarea  butoanelor  (23,  24  şi  25)  de  pe 

panoul de control va clipi. 

• 

Rotind reglorul de livrare a spumei de lapte (9) 

setaţi regimul «Latte».

Remarcă:

  Dacă  dispozitivul  nu  este  utilizat  timp 

de  15  minute,  el,  din  motivele  de  siguranţa, 

trece  automat  în  regim  de  aşteptare  (se  opreşte 

încălzirea  boilerului,  se  stânge  iluminarea 

butoanelor  de  control).  Pentru  a  reveni  în  regim 

de funcţionare normală, apăsaţi orice buton de pe 

panoul de control.

• 

Atunci când butoanele de pe panoul de control 

vor opri clipirea, apăsaţi pe butonul pentru pre-

pararea latte (25) o singură dată pentru prepa-

rarea unei porţie de latte.

• 

Apăsaţi  de  două  ori  pe  butonul  (25)  pen-

tru  a  prepara  o  porţie  dublă  de  latte.  

Prepararea spumei de lapte

Puteţi  prepara  o  cantitate  necesară  de  spumă 

de  lapte  în  orice  moment.  Spumă  de  lapte  poate 

fi  utilizată,  de  asemenea,  pentru  prepararea 

ciocolatei  fierbinte,  makkyato,  ceaiului  cu 

mirodenii şi etc.

• 

Pentru  a  prepara  spumă  de  lapte  apăsaţi 

şi  menţineţi  apăsat  butonul  (24)  timp  de  3 

secunde. 

• 

Puteţi  deconecta  această  funcţie  după  prefe-

rinţele dumneavoastră, prin apăsarea repetată 

a butonului (24).

• 

Este important ca laptele utilizat pentru prepa-

rarea  spumei  să  fie  proaspăt  şi  fără  conser-

vanţi, adică să nu fie aşa numit laptele de păs-

trare  indelungată.  Se  utilizează  lapte  integral 

obişnuit cu o grăsime de la 4 pană la 6%, gră-

simea frişcăi trebuie să fie de cel puţin 10%.

• 

În  cazul  în  care,  după  prepararea  cafelei  în 

recipientul  (11)  au  rămas  lapte  sau  frişca, 

puteţi extrage recipientul de lapte şi să-l puneţi 

în frigider (des. 9).

Sfaturi  pentru  obţinerea  unui  espresso  mai 

gustos

• 

Intotdeauna utizaţi cafeaua proaspăt măcinată 

destinată pentru cafetierele «espresso».

• 

Nivelaţi şi presaţi uşor cafeaua măcinată în fil-

trul (20 sau 21), puteţi face acest lucru cu par-

tea opusă a lingurii de măsură (22).

• 

Tăria cafelei preparate va depinde de calitatea 

şi  gradul  de  măcinare  a  boabelor  de  cafea. 

Dacă  cafeaua  curge  un  timp  prea  indelungat, 

acest fapt înseamnă că cafeaua este măcinată 

prea mărunt sau este presată prea tare.

Curăţarea  tubului  de  preparat  cappuccino  şi 

recipientului de lapte

Atenţie!  Curăţaţi  tubul  de  preparat  cappuccino 

după fiecare utilizare a dispozitivului.

• 

Asiguraţi-vă că în rezervorul (16) este apa.

• 

Imediat  după  baterea  rapida  a  laptelui  sau 

frişcăi  curăţaţi  tubul  de  preparat  cappuccino 

(2)  –  introduceţi  ceaşca  potrivită  pe  tava  (5) 

şi cu ajutorul mânerului (8) îndreptaţi tubul de 

preparat cappuccino (2) în ceaşca.

• 

Instalaţi  reglorul  (intensităţii)  de  livrare  a  spu-

mei de lapte (9) în poziţia «Curăţare».

• 

Pentru a activa regimul de curăţare apăsaţi şi 

menţineţi apăsat butonul (25) timp de 3 secun-

de. Ciclul de curăţare durează aproximativ 30 

VT-1514_IM.indd   34

07.12.2012   9:29:25

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-1514 BK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"