Кофеварка Clatronic ES 2999 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

GB
53
•
Make sure that the boiler lid and the fi lter holder are properly and securely
closed while using the machine since this machine is pressurized when opera-
ting.
•
Use only water to fi ll the boiler. Do not use any other liquid!
•
If diffi culties are encountered when unscrewing the boiler lid, this may indicate
that the machine is still pressurized. Let out the pressure with the procedure
described above.
Overview of the Components
1 Boiler lid
7 Filter bowl
13 Glass pot
2 Boiler tank opening
8 Filter holder
14 Lid
3 Control selector
9 Filter catch
15 Thermometer
4 „Ready“ lamp
10 Spoon
16 Vapor jet
5 Display
11 Tray
6 Brewing head
12 Drop grid
Illustration 1
A
Open
– Handle position for the insertion of the fi lter unit
B
Closed
– Handle position for the use of the fi lter unit
Symbols on the Switch
Off
Brew
Release Steam
Before using for the fi rst time
In order to remove all the dust that has deposited during the packing, wash the
glass pot, the fi lter shell, the fi lter holder and the drip collection tray with warm
soapy water. Do not use coarse or sharp cleansing agents. Wipe the base with a
clean and humid towel.
Follow carefully the Safety Instructions!
It is highly recommended to carry out a complete brewing cycle as described in
„Espresso Preparation“ without any coffee powder before making your fi rst cup of
espresso or cappuccino. By doing so, any residual dust left inside the espresso
machine will be removed. The preparation of an espresso or cappuccino is diffe-
rent from that required for a normal cup of coffee. Both espressos and cappuc-
cinos are made by pressing boiling water under pressure through fi nely ground
coffee. Great attention is needed and it is highly recommended to read carefully all
the instructions and safety indications provided herein, before brewing.
05-ES 2999 Skala 53
09.12.2005, 8:49:30 Uhr
Содержание
- 81 Общие указания по технике безопасности; Не; Специальные указания по технике безопасности
- 82 Обзор деталей прибора; Рисунок 1
- 83 Перед первым включением; Указание; Приготовление еспрессо; находятся остатки воды, то переверните прибор и слейте ее.
- 84 надежно зафиксировать его, поверните ручку вправо (в направлении; Приготовление каппучино
- 85 При помощи ложки добавьте пену из стеклянной кружки в чашку(и) с; Полезные советы
- 86 Чистка и уход за прибором; Будьте осторожны
- 87 Технические данные; Потребляемая мощность:; Гарантийное обязательство; полнойкомплектации; После гарантии