Saturn ST-EC7773 Elara - Инструкция по эксплуатации - Страница 7

Хлебопечки Saturn ST-EC7773 Elara - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 25
Загружаем инструкцию
background image

12

    It is strongly suggest to use measuring cup, measuring spoon to obtain accurate amount, 

otherwise the bread will be largely influenced.

1. Weighing liquid ingredients

Water, fresh milk or milk powder solution should be measured with measuring cups.
Observe the level of the measuring cup with your eyes horizontally.
When you measure cooking oil or other ingredients, clean the measuring cup thoroughly 
without any other ingredients.

2. Measure dry powder 

Dry powder should be kept in natural and loose conditions, level the cup mouth 
gently by blade to ensure accurate measure.

3. Ingredient sequence

The sequence of placing ingredients should be observed, generally speaking, the 
sequence is: liquid ingredients, eggs, salt and milk powder etc. When Placing the 
ingredients, the flour can't be wet by liquid completely. The yeast can only be 
placed on the dry flour. Exclusively, yeast can't touch with salt. After the flour has 
been kneaded for some time and a beep remind you to put Fruit    ingredients into 
the mixture. If the fruit ingredients are added too early the flavor will be diminished
after long time mixing. When you use the delaying function for a long time, never 
add the perishable ingredients such as eggs, fruit ingredient.

Trouble shooting guide

No.

Problem

Course 

Solution 

1

Smoke 

from 

ventilation 

hole 

when baking

Some  ingredients  adhere 
to  the  heat  element  or 
nearby,  for  the  first  use, 
oil  remained  on  the 
surface of heat element

Unplug  the  bread  maker  and 
clean the heat element,  but  be 
careful  not  to  burn  you, 
during  the  first  use,  dry 
operating and open the lid. 

2

Bread bottom crust 
is too thick

Keep  bread  warm  and 
leave  bread  in  the  bread 
pan  for  a  long  time  so 
that  water  is  losing  too 
much 

Take  bread  out  soon  without 
keeping it warm

3

It  is  very  difficult 
to take bread out

Kneader  adheres  tightly 
to the shaft in bread pan

After  taking  bread  out,  put 
hot  water  into  bread  pan  and 
immerge  kneader  for  10 
minutes,  then  take  it  out  and 
clean. 

1.selected  program  menu 
is improper

Select  the  proper  program 
menu 

4

Stir ingredients not 
evenly  and  bake 
badly 

2.after  operating,  open 
cover  several  times  and 
bread  is  dry,  no  brown 
crust color

Don’t  open  cover  at  the  last 
rise

13

3.Stir  resistance  is  too 
large  so  that  kneader 
almost  can’t  rotate  and 
stir adequately 

Check  kneader  hole,  then  take 
bread  pan  out  and  operate 
without  load,  if  not  normal, 
contact  with  the  authorized 
service facility.

5

Display  “H  HH” 
after 

pressing 

start/stop

” 

button 

The  temperature  in  bread 
maker  is  too  high  to 
make bread.

Press  “

start/stop

”  button  and 

unplug  bread  maker,  then 
take  bread  pan  out  and  open 
cover  until  the  bread  maker 
cools down

6

Hear  the  motor 
noises  but  dough 
isn’t stirred 

Bread  pan  is  fixed 
improperly  or  dough  is 
too large to be stirred 

Check  whether  bread  pan  is 
fixed  properly  and  dough  is 
made  according  to  recipe  and 
the  ingredients  is  weighed 
accurately

7

Bread  size  is  so 
large  as  to  push 
cover 

Yeast is too much or flour 
is  excessive  or  water  is 
too  much  or  environment 
temperature is too high

Check  the  above  factors, 
reduce  properly  the  amount 
according to the true reasons

8

Bread  size  is  too 
small  or  bread  has 
no rise

No  yeast  or  the  amount 
of  yeast  is  not  enough, 
moreover,

yeast  may 

have  a  poor  activity  as 
water  temperature  is  too 
high  or  yeast  is  mixed 
together  with  salt,  or  the 
environment  temperature 
is lower.

Check  the  amount  and 
performance 

of 

yeast, 

increase  the  environment 
temperature properly.

9

Dough  is  so  large 
to  overflow  bread 
pan 

The  amount  of  liquids  is 
so  much  as  to  make 
dough  soft  and  yeast  is 
also excessive.

Reduce  the  amount  of  liquids 
and improve dough rigidity

1.Used  flour  is not  strong 
powder  and  can’t  make 
dough rise 

Use  bread  flour  or  strong 
powder.   

2.Yeast  rate  is  too  rapid 
or  yeast  temperature  is 
too high 

Yeast  is  used  under  room 
temperature

10

Bread  collapses  in 
the  middle  parts 
when 

baking 

dough

2. Excessive  water makes 
dough too wet and soft.

According  to  the  ability  of 
absorbing  water,  adjust  water 
on recipe

11

Bread  weight  is 
very  large  and 

1.Too much flour or short 
of water

Reduce  flour  or  increase 
water

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC7773 Elara?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"