Saturn ST-EC1775 Leda - Инструкция по эксплуатации - Страница 35

Хлебопечки Saturn ST-EC1775 Leda - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 36
Загружаем инструкцию
background image

6

8

  Še

ćer je veoma važan sastojak koji hlebu daje slatkoću 

i

 boju. Takođe potpomaže dizanje kvasca. 

Uglavnom se koristi beli 

šećer, ali može se koristiti i žuti

.

8. Kvasac

  Potpomaže podizanje testa.

    1k.k. suvog kvasca =3/4 k.k.instant kvasca

    5k.k. suvog kvasca =1 k.k.instant kvasca

    2k.k. suvog kvasca =1.5 k.k.instant kvasca 

Kvasac mora da se drži u frižideru jer

 će se pokvariti na visokoj temperaturi. Pre upotrebe pogledajte datum upotrebe na 

pakovanju.

Kako da proverite da li je kvasac ispravan:

1

sipajte 1/2 šolje tople vode (45-50

0

C) u mericu

2

 Sipajte 1 

k.k belog šećera u šolju i pomešajte, a zatim razmrvi

te 2 k.k. kvasca u vodu.

3

) 

Mericu držite 10 min na toplom mestu. Ne mešajte vodu.

฀4฀

 Ako se pojavi pena, kvasac je još uvek aktivan.

9. So

  

So poboljšava ukus hleba i boju kore, ali isto tako sprečava aktivnost kvasca. 

Stoga, pažljivo pratite uputstvo.

10. Jaja

   

Jaja poboljšavaju mekoću i veličinu hleba. 

11. Mast, puter i ulje 

   

Mast čini hleb mekim i produžava mekoću. Puter se dodaje otopljen ili iseckan.

12. Prašak za pecivo

   

Koristi se za podizanje hleba i kolača.

13. Soda

   Ima isti efekat kao i prašak za pecivo i koristi se u kombinaciji sa istim.

14. Voda i

 ostale tečnosti

   

Bitan sastojak u procesu pravljenja hleba. Najpoželjnija temperatura vode je između

 20

0

C and 25

0

C. 

6

9

Sastojci

  Veoma je bitno pratiti recept pri pravljenju hleba.

Bitno je koristiti mericu i mernu kašiku. 

Redosled dodavanja sastojaka

Redosled: tečni sastojci, jaja, so, mleko u prahu. Kvasac se stavlja samo na suvo brašno i ne sme da dođe u dodir sa solju.

O

bjašnjenje za moguće

 probleme

Br. 

Problem 

Opis 

Rešenje

Dim iz ventilacionog 

otvora prilikom pečenja

Neki sastojci su se zalepili za grejač 

ili su negde u blizini, za prvu 
upotrebu, ulje je verovatno ostalo na 

površini grejača.

Isključite uređaj iz struje i očistite grejač

ali vodite računa da se ne ispečete

, tokom 

prve upotrebe, sve treba da bude suvo, i 
otvorite poklopac.

Donja kora hleba je veoma 
debela.

Hleb je verovatno stajao dugo vruć u 

uređaju nakon završetka procesa 

pečenja te se voda previše slila.

Odmah nakon završetka pečenja izvadite 

hleb.

Hleb se teško vadi 

Lopatice su se zalepile za držalje u 
posudi

Nakon što izvadite hleb, sipajte toplu vodu 
u posudu i potopite lopaticu na 10 minuta, 
a zatim je izvadite i operite.

1.izabrani program je neprikladan 

Izaberite prikladan program

2.nakon procesa, nekoliko puta ste 
otvarali poklopac i hleb je suv i bled.

Ne otvarajte poklopac toko m poslednjeg 
nadizanja testa.

4

Dešava se da masa nije
ujedna

č

ena i nedovoljno je 

pe

č

ena 

3.Dešava se da je otpor suviše velik 

te lopatica ne može da se okreće 

adekvatno

Proverite lopatice, izvadite posudu za pečenje 

i

pustite lopaticu da radi na prazno, ako radi 

normalno, obratite se ovlašćenom servisu.

5

Pojavljuje se “H:HH” 
nakon pritiska na dugme 

start/stop

”  

Temperatura u uređaju je suviše 

visoka.

Pritisnite dugme “

start/stop

” i

 isključite 

uređaj iz struje

, izvadite posudu, otvorite 

zaštitni poklopac dok se uređaj ne ohladi.

Buka motora 

Posuda nije adekvatno pričvršćena ili 

je testo suviše veliko da bi se mesilo.

Proverite da li je posuda pravilno 
pri

čvršćena, da li je testo pravljeno po 

receptu i da li su sastojci dodati po receptu.

7

Veli

č

ina hleba je suviše

velika tako da podiže
poklopac

Previše kvasca, brašna ili je 
temperatura vode previsoka.

Proverite sve sastojke i prilagodite ih 
zahtevanoj ko

ličini.

Veličina hleba je premala 

ili ne raste uopšte

Nema kvasca ili ga je nedovoljno,
štaviše, loše reaguje ako je temp. 
vode previsoka ili je kvasac pomešan 
sa solju, ili je temp. niska.

Proverite sastojke i podesite temperaturu.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC1775 Leda?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"