Oursson BM1023JY/GA - Инструкция по эксплуатации - Страница 14

Хлебопечки Oursson BM1023JY/GA - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 32
Загружаем инструкцию
background image

14

POSSIBLE PROBLEMS AND SOLUTIONS

Possible problems

Solutions

Device doesn’t turn 

on.

Unplug the device, wait for the normalization of voltage.

Bread is too inflated 

• 

You are using too much yeast or water. Check the recipe and measure the right amount 

of yeast and water with the help of measuring cup. Make sure that too much water 

hasn’t been received from other ingredients.

•  There isn’t enough flour. Carefully weigh the flour.

Bread turned pale and 

clammy

• 

There isn’t enough yeast. Use the measuring spoon. 

• 

Check the expiration date of yeast. After the opening yeast, store it in the refrigerator.

• 

There has been a power failure, or bread maker was stopped while baking bread. Bread maker 

turns off when it is stopped for more than 10 minutes. You need to remove the bread from the 

mold and start the cycle again with new ingredients.

•  Check the recipe and measure the right amount of flour with scales or right amount of liquid with 

the measuring cup.

There is flour on the 

surface of the baked 

bread.

•  You are using too much flour, or there isn’t enough liquid. Check the recipe and measure the right 

amount of flour with scales or right amount of liquid with the measuring cup.

The ingredients mixed 

poorly.

• 

 You haven’t installed the kneading blade.

• 

Before you put ingredients, make sure that the kneading blade is installed into the baking mold.

• 

There has been a power failure, or bread maker was stopped while baking bread. Apparently 

you will need to start the baking again, however it may lead to a negative result if the kneading 

has begun.

Bread does not bake.

• 

You have selected 

DOUGH

 program. 

DOUGH

 program does not start baking. 

• 

There has been a power failure, or bread maker was stopped while baking bread. Bread 

maker turns off when it is stopped for more than 10 minutes. You can try to bake the dough 

in your oven if it is inflated. 

• 

There wasn’t enough water and motor protection activated. This occurs when the device 

is overloaded; the motor was working at maximal limit. Consult the seller or service center. 

The next time check the recipe and measure and add the right amount of ingredients. 

• 

Contact seller or an OURSSON AG authorized service center for consultation. Next time 

check the recipe and carefully measure the ingredients.

• 

You have forgotten to install kneading blade. Make sure it is installed. 

• 

Mounting shaft for mixing in the baking mold is not rotating. If the mounting shaft for mixing 

is not rotating when the kneading blade is inserted, you need to replace the mounting shaft. 

Contact an OURSSON AG authorized service center.

Dough leaks at the 

bottom of the mold.

• 

A small amount of dough can leak out of the vents, however the rotating parts won’t stop moving. 

This is normal, but sometimes you need to make sure that the mounting shaft for mixing is 

rotating correctly.

Kneading blade 

rattles.

• 

 This is because the kneading blade is moving on the shaft (not a malfunction). 

• 

You left the bread in the baking mold for too long after baking. Immediately remove the bread 

after baking.

The bread edges fell, 

and the lower part 

is wet.

• 

There has been a power failure, or bread maker was stopped while baking bread. Bread maker 

turns off when it is stopped for more than 10 minutes. You can try to bake the dough in your oven 

if it is inflated. 

Bread is clammy and 

chunks are uneven.

• 

It was too hot when you cut it. Allow the bread to cool before slicing it, so that all the steam goes 

out.

There is burning smell 

when baking. Smoke 

comes out from steam 

holes.

• 

Perhaps ingredients have spilled on the heating element. Sometimes a small amount of the 

ingredients may spill on the heating element during mixing. Simply wipe the heating element after 

baking, when bread maker is cooled completely.

Kneading blade is in 

the bread when I take 

it out.

• 

The dough is too dense. Allow bread to cool, then remove the kneading blade.

• 

Crust has formed under the kneading blade. Wash the kneading blade and shaft after each use.

Crust becomes soft 

when it is cooled.

• 

Water steam that remains in the bread after baking may slightly soften the crust. To reduce the 

amount of steam reduce the amount of water for 10-20 ml.

Crust is not crispy. 

• 

For the bread to become crispy, use 

FRENCH

 mode or

 «DARK» 

crust color option.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Oursson BM1023JY/GA?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"