Хлебопечки Gorenje BM900WII - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

59
•
Select correct settings.
Bread  mixture  is 
unmixed.  
•  Place  bread  pan  properly, 
push  kneading  blade  correctly 
onto shaft in bread pan. 
High
altitude
adjustment.
•
Decrease water or milk for for
1-2tbsp.
•
Decrease sugar or honey for
½tsp.
•
Decrease yeast for ⅛-¼tsp.
Bread  does  not 
rise at all.  
•  Forgot  to  add  yeast  or  yeast 
was stale. 
•  Yeast  killed  by  contact  with 
salt  or  by  adding  an  ingredient 
that is too hot. 
•  Liquid  touched  yeast  before 
kneading.
• Yeast should be discarded 48 
hours after opening and not be 
past its expiry date. 
•  Always  place  the  ingredients 
in the order stated in the recipe 
with  the  liquid  first  and  yeast 
last. 
• Only use tepid ingredients.
Wholemeal  bread 
has less rise.   
•  It  is  normal  for  bread  made 
with 
wholemeal  flour  to  have  less 
rise and a denser texture. 
•  For  a  lighter  texture  use  the 
50% wholemeal recipe. 
Wholemeal  bread 
sometimes  has  a 
wrinkled  top  or 
slightly 
sunken
top.
•  This  is  typical  for  wholemeal 
bread  in  your  Home  Bread 
Maker  as  the  gluten  gets 
overstretched  in  the  kneading, 
rising and baking processes. 
•  You  may  prefer  results  using 
correct  program  for  Rapid 
Baked Wholemeal bread which 
has a shorter rising time. 
•  The  rustic  appearance  does 
not  affect  the  taste  and  quality 
of the bread. 
Loaf  had  a  big  air 
hole  inside  or  top 
crust 
has
split/erupted.
•  Liquid  touched  yeast  before 
kneading.
• Always  place  the  ingredients 
in the order stated in the recipe 
with the liquid first. 
• When using the delayed start 
option 
make  sure  the  yeast  is  in  the 
centre of the pan. 
Heavy,
lumpy
bread.
• Too much liquid. 
• Not enough yeast. 
• Too much flour. 
•  Older  ingredients  or  wrong 
type of flour.
• Reduce the liquid by 1-2 tbsp 
at  a  time.  Use  accurate 
measures. 
• Increase yeast by 1/4 tsp at a 
time. 
• Reduce quantity of flour. 
• Use fresh ingredients.
Open,  moist/too 
porous bread.   
• Too much liquid. 
• No salt added.
• Use accurate measures. 
•  In  high  humidity  use  a  little 
less water. 
• Different batches of flour may 
require less liquid. 
Air  bubble  under 
the crust.   
• The dough was poorly mixed.
•  Unfortunately  this  does 
happen on one-off occasions. If 
the  problem  persists  add  an 
extra tablespoon of liquid. 
Display
"H:HH"
after
pressing
"
start/stop
"
button.
•  The  temperature  in  bread 
maker  is  too  high  to  make 
bread.  
• Press
"
start/stop
" button and
unplug bread maker, then take 
bread  pan  out  and  open  cover 
until  the  bread  maker  cools 
down. 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 











