Gorenje BM900AL - Инструкция по эксплуатации - Страница 14

Хлебопечки Gorenje BM900AL - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 88
Загружаем инструкцию
background image

 
 

14 

MEMORIJA 

Ako je tijekom pečenja kruha došlo do kraćeg nestanka električne energije, izabrani program pečenja 
nastavlja se nakon 10 minuta, čak i bez pritiskanja na gumb “START/STOP”. Ako je prekid električne 
energije duži od 10 minuta, memorija na žalost neće zadržati spremljena podešavanja. Tada morate 
izvaditi i baciti pripremljene sastojke iz posude za kruh i u nju složiti nove, svježe sastojke, nakon čega 
je aparat potrebno ponovno uključiti u rad. No, ako je do prekida došlo dok tijesto još nije prešlo u fazu 
dizanja, možete jednostavno ponovno stisnuti gumb “START/STOP”, i odvijanje programa će se 
nastaviti ispočetka. 

SOBNA TEMPERATURA 

Uređaj može djelovati učinkovito na širokom rasponu temperature, no može se dogoditi da dođe do 
razlike u veličini ispečene štruce ako je aparat postavljen u izrazito vruću ili izrazito hladnu prostoriju. 
Preporučujemo da sobna temperatura u kojoj aparat radi bude negdje u rasponu između 15°C i 34°C. 

UPOZORENJE NA ZASLONU 

1. 

Ako na zaslonu opazite upozorenje “

H HH

” nakon pritiska na gumb 

START/STOP

, temperatura 

unutrašnjosti aparata je još uvijek previsoka. Program je u tom slučaju potrebno zaustaviti. 
Otvorite poklopac i ostavite da se aparat ohladi 10 do 20 minuta. 

2. 

Ako na zaslonu pročitate “

E E0

” ili “

E E1

” nakon što ste pritisnuli na gumb 

START/STOP

, to znači 

da je došlo do nepravilnosti u radu senzora temperature. U tom slučaju pozovite ovlaštenu osobu 
odnosno servisera, koji će pregledati i popraviti kvar. 

POSTUPAK PEČENJA KRUHA 

1. 

Posudu za kruh stavite u aparat i zaokrenite je 

toliko da se začuje klik kad sjedne u pravilan 

položaj. Na osovinu nataknite lopaticu za miješanje. Preporučujemo vam da lopaticu prije 
stavljanja na osovinu malo namažete margarinom, otpornim na temperaturu, da se tijesto ne bi 
lijepilo na nju, a i kasnij

e vađenje lopatice iz štruce pečenog kruha bit će lakše.   

2. 

Sada napunite posudu za pečenje sastojcima za kruh. Držite se redoslijeda dodavanja sastojaka, 
navedenog u receptu. Obično se najprije dodaje voda, odnosno tekućina, zatim se dodaje šećer, 
sol i br

ašno. Kao posljednji sastojak, u posudu ide kvasac ili prašak za pecivo. 

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

 

 

Napomena:

 

recept propisuje maksimalne dozvoljene količine brašna i kvasca. 

3. 

Na vrhu 

brašna prstom napravite manju rupicu i u nju stavite kvasac. Pazite da kvasac ne dođe u 

dodir s tekućinom ili sa solju. 

4. 

Lagano spustite poklopac i ukopčajte priključni kabel u zidnu utičnicu.  

5. 

Pritišćite gumb izbornika "Menu" sve dok ne izaberete željeni program pečenja. 

6. 

Pritisnite gumb 

COLOR

 

i izaberite stupanj zapečenosti kore (boju kore). 

7. 

Pritisnite gumb

 LOAF

 

i izaberite veličinu štruce (750 gr ili 900 kg). 

8. 

Pritiskom na gumb 

Time

 

podesite možebitno odgođeno uključenje uređaja. Ovo možete 

preskočiti želite li da aparat odmah započne s radom. 

9. 

Konačno, da bi aparat započeo s radom, pritisnite gumb 

START/STOP

 

i držite ga pritisnutog 

otprilike 3 sekundu. 

10. 

Na programima kao što su 

BASIC

,

 WHOLE WHEAT, FRENCH, QUICK, SWEET, CAKE, 

ULTRA-FAST and HOME-MADE

 tijekom r

ada začuju se zvučni signali. To je znak da je vrijeme 

za dodavanje određenih sastojaka, koje zahtijeva recept. Otvorite poklopac i dodajte sastojke. 
Možda ćete opaziti da kroz ventilacijske otvore aparata izlazi malo pare. To je normalna pojava. 

kvasac ili prašak (soda) 
 
suhi sastojci 
 
voda odnosno tekućina 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM900AL?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"