Духовые шкафы Electrolux EOF3H40BX - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

10. DODATNE FUNKCIJE
10.1 Ventilator za hlajenje
Ko naprava deluje, se samodejno vklopi
ventilator za hlajenje, da ostanejo površine
naprave hladne. Če napravo izklopite, lahko
ventilator za hlajenje deluje, dokler se
naprava ne ohladi.
10.2 Varnostni termostat
Nepravilno delovanje pečice ali okvarjeni deli
lahko povzročijo nevarno pregrevanje. Za
preprečitev tega ima pečica varnostni
termostat, ki prekine dovod napajalne
napetosti. Ko se temperatura zniža, se pečica
ponovno samodejno vklopi.
11. NAMIGI IN NASVETI
Oglejte si poglavja o varnosti.
11.1 Priporočila za pečenje
Pečica ima štiri položaje rešetk.
Položaje rešetk štejte od spodaj navzgor.
Pečenje ali praženje v vaši pečici je lahko
drugačno od načina v vaši prejšnji pečici.
Izredno globokega pekača ne postavljajte na
najnižji položaj rešetk.
Peka peciva
Vrat pečice ne odpirajte pred iztekom 3/4
nastavljenega časa za pečenje.
Če uporabljate dva pekača hkrati, naj bo med
njima en prazen nivo.
Priprava mesa in rib
Za zelo mastna živila uporabite globok pekač,
da preprečite nastanek madežev v pečici, ki
so lahko trajni.
Meso pred rezanjem pustite približno 15
minut, da sok ne izteče.
Če želite med pečenjem mesa preprečiti
nastanek prevelike količine dima, v globok
pekač nalijte nekaj vode. Za preprečevanje
kondenzacije dima dolijte vodo vsakokrat, ko
izpari.
Čas priprave
Čas priprave je odvisen od vrste jedi, njene
konsistence in količine.
Sprva nadzorujte delovanje med pripravo
jedi. Izberite najboljše nastavitve (nastavitev
gretja, čas kuhanja itd.) za vašo posodo,
recepte in količine, ko uporabljate to napravo.
11.2 Vlažno pečenje - priporočeni pripomočki
Uporabite temne in neodbojne pekače in posode. Bolje vsrkavajo toploto od svetlih barvnih in
odbojnih posod.
Posoda za pico
Pekač za peko
Majhne posodice
za pečenje in ser‐
viranje
Model za testo za kolač
Temen, neodbojen
premer 28 cm
Temen, neodbojen
premer 26 cm
Keramika
premer 8 cm, viši‐
na 5 cm
Temen, neodbojen
premer 28 cm
266 SLOVENŠČINA
Содержание
- 213 Общая безопасность
- 214 УКАЗАНИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТИ
- 215 Подключение к электросети
- 216 Внутреннее освещение
- 219 Утапливаемые ручки; ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; Перед первым использованием
- 220 ЕЖЕДНЕВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ; Способ настройки Режим
- 221 Влажная конвекция
- 223 ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ДОПОЛНИТЕЛЬНЫХ; ПРИНАДЛЕЖНОСТЕЙ; Установка принадлежностей; ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ ФУНКЦИИ; Вентилятор охлаждения
- 224 СОВЕТЫ И РЕКОМЕНДАЦИИ; приготовлению
- 225 Влажная конвекция
- 226 Информация для испытательных организаций
- 227 Примечание по очистке
- 228 противней
- 229 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
- 230 Замена лампы освещения; Задняя лампа
- 231 УСТРАНЕНИЕ НЕИСПРАВНОСТЕЙ; Данные о техническом обслуживании; ЭНЕРГЕТИЧЕСКАЯ ЭФФЕКТИВНОСТЬ; Информация об изделии и технические характеристики изделия
- 232 Экономия электроэнергии; вентилятора; ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ
Характеристики
Остались вопросы?Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)