Electrolux EOB 53202 X - Инструкция по эксплуатации - Страница 68

Духовые шкафы Electrolux EOB 53202 X - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 80
Загружаем инструкцию
background image

ğ

ü zaman f

ı

r

ı

n otomatik olarak tekrar çal

ı

-

ş

ı

r duruma geçer.

YARARLI 

İ

PUÇLARI VE B

İ

LG

İ

LER

• Cihazda dört raf seviyesi bulunmaktad

ı

r.

Raf seviyelerini cihaz

ı

n alt

ı

ndan ba

ş

laya-

rak say

ı

n.

• Cihaz, hava sirkülasyonu sa

ğ

layan ve bu-

har

ı

 sürekli olarak yeniden kullan

ı

l

ı

r hale

getiren özel bir sistemle donat

ı

lm

ı

ş

t

ı

r. Bu

sistem, buharl

ı

 bir ortamda pi

ş

irme yap-

man

ı

z

ı

 ve yiyeceklerin içinin yumu

ş

ak ve

d

ı

ş

ı

n

ı

n gevrek olmas

ı

n

ı

 sa

ğ

lar. Pi

ş

irme sü-

resini ve enerji tüketimini minimuma indi-
rir.

• Cihaz

ı

n içinde veya cam kap

ı

da nemden

bu

ğ

ulanma olu

ş

abilir. Bu normal bir du-

rumdur. Pi

ş

irme s

ı

ras

ı

nda f

ı

r

ı

n

ı

n kap

ı

s

ı

n

ı

açarken mutlaka f

ı

r

ı

ndan uzakta durun.

Yo

ğ

unla

ş

may

ı

 azaltmak için, pi

ş

irmeye

ba

ş

lamadan önce cihaz

ı

 10 dakika çal

ı

ş

t

ı

-

r

ı

n.

• Her kullan

ı

mdan sonra cihazdaki

bu

ğ

ulanmay

ı

 silin.

• Pi

ş

irme s

ı

ras

ı

nda do

ğ

rudan cihaz zemini-

ne hiçbir nesne koymay

ı

n ve içindekileri

alüminyum folyoyla kaplamay

ı

n. Aksi tak-

dirde pi

ş

irme sonuçlar

ı

 de

ğ

i

ş

ebilir ve

emaye kaplama zarar görebilir.

Kek pi

ş

irme

• Kek  pi

ş

irmek için en iyi s

ı

cakl

ı

k 150°C ila

200°C aras

ı

d

ı

r.

• Pi

ş

irmeye ba

ş

lamadan önce f

ı

r

ı

n

ı

 10 daki-

kal

ı

ğ

ı

na ön 

ı

s

ı

tmaya tabi tutunuz.

• Pi

ş

irme süresinin 3/4'ü tamamlanmadan

önce f

ı

r

ı

n

ı

n kapa

ğ

ı

n

ı

 açmay

ı

n

ı

z.

• Ayn

ı

 anda birden fazla tepsi kullan

ı

yorsa-

n

ı

z, aralar

ı

nda bir raf bo

ş

luk b

ı

rak

ı

n

ı

z.

Et ve bal

ı

k pi

ş

irme

• A

ğ

ı

rl

ı

ğ

ı

 1 kg'dan az olan etleri pi

ş

irmeyi-

niz. Çok küçük miktarda etin pi

ş

irilmesi,

etin fazla kurumas

ı

na neden olur.

• K

ı

rm

ı

z

ı

 etin d

ı

ş

 k

ı

sm

ı

n

ı

 iyi pi

ş

irmek ve içini

sulu halde tutmak istiyorsan

ı

z, s

ı

cakl

ı

ğ

ı

200°C-250°C aras

ı

nda ayarlay

ı

n.

• Beyaz et, kümes hayvanlar

ı

 ve bal

ı

k için

ise, s

ı

cakl

ı

ğ

ı

 150°C ile 175°C aras

ı

nda

ayarlay

ı

n

ı

z.

• F

ı

r

ı

nda kal

ı

c

ı

 lekelerin olu

ş

mas

ı

n

ı

 önlemek

için, çok ya

ğ

l

ı

 yemekler pi

ş

irirken bir dam-

lal

ı

k tepsisi kullan

ı

n

ı

z.

İ

çindeki suyun s

ı

z

ı

p kurumamas

ı

 için, eti

kesmeden önce 15 dakika bekletiniz.

• K

ı

zartma esnas

ı

nda f

ı

r

ı

n

ı

n içinde a

ş

ı

r

ı

 du-

man olu

ş

mas

ı

n

ı

 önlemek için, damlal

ı

k

tepsisine az miktarda su koyunuz. Duman
yo

ğ

unla

ş

mas

ı

n

ı

 önlemek için, kuruduktan

sonra her defas

ı

nda su ekleyiniz.

Pi

ş

irme süreleri

Pi

ş

irme süreleri, yiyece

ğ

in türüne, k

ı

vam

ı

na

ve hacmine göre de

ğ

i

ş

iklik gösterir.

Ba

ş

lang

ı

çta, pi

ş

irme esnas

ı

ndaki perfor-

mans

ı

 gözlemleyiniz. Cihazda pi

ş

irme ya-

parken kulland

ı

ğ

ı

n

ı

z kaplara, tariflere ve mik-

tarlara göre en iyi ayarlar

ı

 (

ı

s

ı

 ayar

ı

, pi

ş

irme

süresi, vs.) tespit ediniz.

Pi

ş

irme ve k

ı

zartma tablosu

KEKLER

YEME

Ğİ

N

TÜRÜ

Üst + Alt 

ı

s

ı

t-

ma

Fanl

ı

 pi

ş

irme

Fanl

ı

 pi

ş

irme

Pi

ş

irme

süresi

[dk.]

Notlar

Raf

sevi-

yesi

S

ı

-

cak-

l

ı

k

[°C]

Raf

sevi-

yesi

S

ı

-

cak-

l

ı

k

[°C]

Raf

sevi-

yesi

S

ı

-

cak-

l

ı

k

[°C]

Ç

ı

rpmal

ı

 ta-

rifler

2

170

2 (1

ve 3)

160

2 (1

ve 3)

165

45-60

Kek kal

ı

b

ı

nda

Kurabiye ha-
muru

2

170

2 (1

ve 3)

160

2 (1

ve 3)

160

24-34

Kek kal

ı

b

ı

nda

Ya

ğ

l

ı

 sütten

cheese cake

1

170

2

160

2

165

60-80

26 cm'lik kek kal

ı

b

ı

n-

da

68 

electrolux

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EOB 53202 X?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"