Electrolux EOB 53004 X - Инструкция по эксплуатации - Страница 61

Духовые шкафы Electrolux EOB 53004 X - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 72
Загружаем инструкцию
background image

Indikator omrežne napetosti

Indikator omrežne napetosti (glejte "Opis iz-
delka")se prižge, ko je nastavljen gumb za
nastavitev funkcije pe

č

ice.

Prikazovalnik temperature

Indikator temperature (glejte "Opis izdel-
ka")se prižge, ko se pe

č

ica segreje. Ko pe-

č

ica doseže nastavljeno temperaturo, ugas-

ne. Potem s prižiganjem in ugašanjem prika-
zuje prilagajanje temperature.

Ventilator za hlajenje

Ventilator za hlajenje (ni viden) ohranja spred-
njo steno, gumbe in ro

č

aj vrat hladne. Ko

vklopite pe

č

ico, se samodejno vklopi tudi

ventilator. Topel zrak piha skozi zra

č

ne re-

šetke ob ro

č

aju vrat pe

č

ice. Ventilator za hla-

jenje lahko deluje tudi potem, ko pe

č

ico iz-

klopite, da ohrani krmilne elemente hladne.

Varnostni termostat

Pe

č

ica ima vgrajen varnostni termostat, ki z

izklopom napajalne napetosti prepre

č

uje ne-

varno pregrevanje (v primeru nepravilne upo-
rabe ali okvarjenih elementov). Ko se tempe-
ratura zniža, se pe

č

ica ponovno samodejno

vklopi.

Č

e varnostni termostat preneha delovati, ga

ne poskušajte popraviti sami. Obrnite se na
servisno službo.

Koristni namigi in nasveti

Opozorilo!

 Ko pe

č

ete, tudi 

č

e pe

č

ete

na žaru, vedno zaprite vrata pe

č

ice.

Ne postavljajte peka

č

ev, posode in pod-

obnega na dno pe

č

ice, saj se lahko po-

škoduje emajl.

Ko odstranjujete ali nameš

č

ate pripo-

mo

č

ke bodite previdni, da ne poškodu-

jete emajla.

• V  pe

č

ici so štirje nivoji za rešetko. Nivoje za

rešetko štejte od spodaj navzgor.

• Isto

č

asno lahko pripravljate razli

č

ne jedi na

dveh višinah. Rešetki vstavite na višini 1 in
3.

• Pe

č

ica ima vgrajen poseben sistem, ki za-

gotavlja kroženje zraka in neprestano ob-
navljanje pare. To omogo

č

a pripravo jedi v

vlažnem okolju, zato ostanejo živila so

č

na

v notranjosti in hrustljava navzven. Na ta
na

č

in se skrajša 

č

as pe

č

enja in zmanjša

poraba energije.

• Vlaga se lahko kondenzira v notranjosti pe-

č

ice ali na steklenih vratih. To je obi

č

ajno.

Pri odpiranju vrat med pe

č

enjem se vedno

nekoliko odmaknite od pe

č

ice. 

Č

e želite

zmanjšati kondenzacijo, predhodno za 10
minut ogrejte prazno pe

č

ico.

• Po vsaki uporabi obrišite vlago v pe

č

ici.

Peka tort

• Najboljša temperaturo za peko tort je med

150 °C in 200 °C.

• Predogrejte pe

č

ico za približno 10 minut

pred za

č

etkom peke.

• Vrat  pe

č

ice ne odpirajte pred iztekom 3/4

č

asa pe

č

enja.

Č

e uporabljate dva peka

č

a isto

č

asno,

med njima pustite en nivo prazen.

Peka mesa in rib

• Ne pecite kosov mesa, ki so lažji od 1 kg.

Č

e pe

č

ete premajhne koli

č

ine mesa, se

meso preve

č

 posuši.

Č

e želite da bo rde

č

e meso dobro zape-

č

eno zunaj in so

č

no v notranjosti, nastavite

temperaturo med 200 °C in 250 °C.

• Za belo meso, perutnino in ribe nastavite

temperaturo med 150°C in 175°C.

Č

e pe

č

ete hrano z veliko maš

č

obe, upo-

rabite posodo za lovljenje maš

č

obe, da

prepre

č

ite nastanek madežev, ki so lahko

trajni.

• Preden meso razrežete, da pustite približ-

no 15 minut, da sok ne izte

č

e.

Č

e želite prepre

č

iti nastanek prevelike ko-

li

č

ine dima med pe

č

enjem mesa, v posodo

za lovljenje nalijte nekaj vode.

Č

e se želite izogniti preveliki koli

č

ini pare

med pe

č

enjem mesa, dolijte še nekaj vo-

de, ko se prvotna koli

č

ina posuši.

Č

as priprave

Č

as pe

č

enja je odvisen od vrste hrane, njene

strukture in volumna.
V za

č

etku med kuhanjem opazujte potek. Pri

uporabi te naprave poiš

č

ite nastavitve (na-

stavitev gretja, 

č

asa kuhanja, itd.), ki najbolj

ustrezajo vaši posodi, receptom in koli

č

inam.

electrolux 

 61

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EOB 53004 X?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"