Electrolux EOB 53004 X - Инструкция по эксплуатации - Страница 20

Духовые шкафы Electrolux EOB 53004 X - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 72
Загружаем инструкцию
background image

Indikator napajanja

Lampica napajanja (pogledajte "Opis proiz-
voda") uklju

č

uje se nakon postavljanja kon-

trolnog regulatora za funkciju pe

ć

nice.

Indikator temperature

Indikator temperature (pogledajte "Opis pro-
izvoda") uklju

č

uje se nakon što se pe

ć

nica

zagrije. Isklju

č

uje se kada pe

ć

nica dostigne

ispravnu temperaturu. Zatim se uklju

č

uje i

isklju

č

uje kako bi prikazala podešavanje

temperature.

Ventilator

Ventilator (nije prikazan) hladi prednju plo

č

u,

gumbe/regulatore i ru

č

icu na vratima. Kada

je pe

ć

nica uklju

č

ena, automatski se uklju

č

uje

i ventilator. Vru

ć

i zrak odsisava se kroz otvore

u blizini ru

č

ice na vratima. Radi hla

đ

enja kon-

trola ventilator može raditi i nakon što se pe

ć

-

nica isklju

č

i.

Sigurnosna naprava

Radi izbjegavanja opasnog pregrijavanja
(uslijed nepravilne uporabe ure

đ

aja ili ne-

ispravnih sastavnih dijelova), pe

ć

nica je

opremljena termostati

č

kim osigura

č

em koji

ć

e prekinuti dovod struje. Pe

ć

nica 

ć

e se po-

novno automatski uklju

č

iti 

č

im se tempera-

tura snizi.
Ako termostati

č

ki osigura

č

 prestane raditi,

ne pokušavajte ga sami popraviti. Obratite se
servisnoj službi.

Korisni savjeti i preporuke

Upozorenje

 Tijekom pe

č

enja uvijek

držite vrata pe

ć

nice zatvorenima, 

č

ak i

pri pe

č

enju na roštilju.

Ne stavljajte pladnjeve za pe

č

enje, lonce

itd. na dno pe

ć

nice kako biste sprije

č

ili

ošte

ć

enje emajla.

Pazite pri uklanjanju ili postavljanju pri-
bora kako biste izbjegli ošte

ć

ivanje

emajla.

• Pe

ć

nica ima 

č

etiri razine za policu. Razine

za policu broje se od dna pe

ć

nice.

• Možete  pe

ć

i razli

č

ita jela na dvije razine

istovremeno. Stavite police na 1. i 3. razi-
nu.

• Pe

ć

nica ima poseban sustav pomo

ć

u

kojega zrak cirkulira, a para stalno re-
cirkulira. Ovaj sustav omogu

ć

uje pe

č

enje

u okruženju punom pare i održava jela
mekim unutra i hrskavim izvana. Skra

ć

uje

vrijeme pe

č

enja i potrošnju energije na

minimum.

• U  ure

đ

aju ili na staklu na vratima može se

kondenzirati vlaga. To je sasvim normalno.
Kada otvarate vrata tijekom pe

č

enja, uvijek

stojte podalje od pe

ć

nice. Kako biste

smanjili kondenzaciju, prije pe

č

enja

uklju

č

ite pe

ć

nicu na 10 minuta.

• Nakon svakog korištenja obrišite vlagu.

Pe

č

enje kola

č

a

• Najbolja temperatura za pe

č

enje kola

č

a je

izme

đ

u 150 °C i 200 °C.

• Prije pe

č

enja zagrijte pe

ć

nicu otprilike 10

minuta.

• Nemojte otvarati vrata pe

ć

nice prije nego

što pro

đ

u 3/4 vremena pe

č

enja.

• Ako  u  pe

ć

nicu istovremeno stavite dva

pladnja za pe

č

enje, jedna razina za policu

izme

đ

u njih treba ostati prazna.

Za pe

č

enje mesa i ribe

• Nemojte  pe

ć

i komade mesa manje od 1

kg. Ako pe

č

ete premale koli

č

ine, meso 

ć

e

se isušiti.

• Da bi se crveno meso dobro ispeklo izva-

na, a ostalo so

č

no iznutra, postavite

temperaturu izme

đ

u 200 °C - 250 °C.

• Za bijelo meso, perad i ribu postavite

temperaturu izme

đ

u 150 °C - 175 °C.

• Kod vrlo masnih jela koristite pladanj za

skupljanje umaka kako u pe

ć

nici ne bi bilo

mrlja koje se ne mogu o

č

istiti.

• Prije rezanja ostavite meso odležati ot-

prilike 15 minuta tako da iz njega ne iscuri
sok.

• Da biste sprije

č

ili pretjerani dim u pe

ć

nici

tijekom pe

č

enja na roštilju, ulijte malo vode

u pladanj za skupljanje.

• Da biste sprije

č

ili pretjeranu paru u pe

ć

nici

tijekom pe

č

enja na roštilju, dodajte još

malo vode kada se osuši koli

č

ina koju ste

prije stavili.

Vrijeme pripreme

Vrijeme pripreme ovisi o vrsti hrane, strukturi
i koli

č

ini.

20 

 electrolux

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EOB 53004 X?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"