AEG HC451500EB - Инструкция по эксплуатации - Страница 11

Варочная панель AEG HC451500EB - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 76
Загружаем инструкцию
background image

ADVARSEL
OBS!

Fare for forbrenning på

grunn av overopphetet olje og
fett.
Induksjonswoken har - særlig på
effekttrinn 9 og over - høy effekt
og svært kort reaksjonstid. Fett
og olje blir veldig fort altfor var-
me. Når det begynner å ryke, er
fettet eller oljen for varm.
Ikke gå fra produktet uten tilsyn
ved tilberedning med fett eller
olje.
Med små mengder mat/olje må
Power-funksjonen brukes bare en
kort tid. Hvis ikke kan wokpannen
bli skadet.

Bruk en tresleiv til å teste tempe-
raturen. Hold skaftet på en tre-
sleiv i det varme fettet:
– Hvis det stiger opp små bob-

ler, er steketemperaturen
nådd.

– Hvis det ikke danner seg bob-

ler, er steketemperaturen ikke
nådd ennå.

5.6 

Kokemetoder for woken

Wok

• Ha olje i wokpannen.
• Skjær ingrediensene i små biter. Legg

til sauser og krydder, og stek raskt på
høy varme mens du rører kontinuerlig.

• Tilberedningstiden er veldig kort. Pass

på at ingrediensene er forberedt før
du starter matlagingen.

• Begynn med de ingrediensene som

trenger lengst tilberedningstid.

• Steke raskt under omrøring er en me-

get sunn matlagingsmetode.

• Grønnsakene beholder smak og farge,

og blir deilige og sprø.

• Kjøttstykkene blir møre.

Frityrsteking

• Woken gir en svært liten nedgang i

temperatur og lavt oljeforbruk.

• Maten du vil frityrkoke tar opp mindre

fett på grunn av den konstante tempe-
raturen.

• Kjøtt, fisk, poteter, grønnsaker osv. får

jevn farge og skorpe og dermed den
typiske smaken.

• Bruk kun fett som er spesielt egnet for

frityrsteking.

Posjere / Tykne

• Wokens runde form egner seg fremra-

gende til tykning av kremer, sabayon,
smørsauser, biskuit- eller parfaitmasser
uten vannbad ved 65° C til 80° C.

Småkoking

• Koking: å koke mat (for eksempel spa-

ghetti) på kokepunktet.

• Småkoking: å koke mat (for eksempel

melboller) like under kokepunktet.

Smørdamping

• Tilberedning i egen kraft, ev. kan du

tilsette litt fett og ekstra væske.

• Bruk denne metoden til å koke mat

med høyt vanninnhold (for eksempel
grønnsaker, fisk og frukt) med et lokk
på over moderat varme, for å beholde
smaken.

Dampkoking

• Dette er en mild matlagingsmetoden,

som beholder et høyt nivå av matens
næringsinnhold og farge.

Bruk av fett eller olje

Hvis temperaturen er for høy, begyn-
ner fettet å ryke (såkalt „rykepunkt“)

Fett/olje

Høyeste
tempera-
tur (°C)

Ryke-
punkt
(°C)

Smør

130

150

Svinefett

170

200

Storfefett

180

210

Olivenolje 180

200

Solsikke-
olje

200

220

Peanøtt-
olje

200

235

Koko-
snøttolje

200

240

Powerfunksjonen egner seg for oppvar-
ming av mye vann.

NORSK

11

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к AEG HC451500EB?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"